Van olyan család itt, ahol 20 év házasság után is szeretik tisztelik egymást a férj és feleség?
A szeretet, tisztelet sok helyen meg van. De ez nem azt jelenti, hogy házaspárként élnek, hanem lakótársakként, és közben máshol keresik az igazi boldogságot.
Én is ismerek olyat, akiről mindenki áradozik, hogy milyen minta házasságuk van. De akik közelebbről ismerjük őket, tudjuk, hogy ezer éve van mindkét félnek szeretője. Ettől függetlenül nagyon szépen viselkednek egymással. Senki sem mondanám meg, hogy bármi gond lenne köztük, figyelmesek, kedves, stb.
Nekem "még csak" 6 éves a házasságom, így hosszabb távról nem tudok nyilatkozni, egyenlőre minden téren rendben van. De nem veszem 100%-ra, hogy ez mindig így is.
ma 19:04-es: Elég szomorú, hogy ilyen véleményed van.
Mi a párommal még 27 évi házaság után sem "lakótársak vagyunk, hanem egy pár, ahol nemcsak baráti érzelmek vannak köztünk.
És bármennyire is hihetetlen, egyikünk sem lépett félre ez idö alatt, mert ennél értékesebb az, ami köztünk van.
13: Ez nem az én véleményem, nem tudom, miért lettem 0.
Ezt látom magam körül, szűkebb, tágabb körben is.
Én még nem tudok nyilatkozni, mert ahogy írtam, nálunk még nincs ilyen hosszú házasság.
De azt nem értem, hogy miért 0, hogy le mertem írni, hogy nem mindenkinek tündérmese az élete. Sőt.
Nem tudom én sem, hogy ki és miért pontozott le téged, de nem én (13-as) voltam. Ez a te tapasztalatod és azt tartom szomorúnak, hogy ilyen tapalsztalataid vannak.
Azért írtam az én helyzetemet, hogy lásd, azért van, ahol tényleg müködik a párkapcsolat évtizedeken keresztül is, minden lényeges összetevöjével együtt. (Azaz nemcsak egy lakásban élnek, hanem együtt, testi és lelki közösségben)
Persze azt is látom, hogy mi eléggé kivételek vagyunk.
"Igen, ez szerintem is inkább kivételes, nem pedig általános "gyakorlat" :)"
De ettöl még nagyon jó!!!!
Szia!
A nagyszüleim 58 évig voltak házasok, 60 évig szerelmesek egymásba. Talán a sors fintora, hogy a sírba is követték egymást. Nagytatám idén februárban halt meg 82 évesen, nagymamám júniusban 76 évesen. Voltak köztük is persze nézeteltérések de olyan nagyon szerették egymást hogy bármit megbocsáltottak a másiknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!