Ti értitek anyám logikáját? Miért nem ehetünk soha friss kenyeret?
Tudni kell, hogy falun élünk, itt nem lehet válogatni, ide a legolcsóbb kenyeret hozzák a boltba, ami frissen is épphogy csak ehető, másnaposan pedig olyan száraz, hogy meg lehet fulladni tőle.
Tehát anyám megveszi a kenyeret, hazahozza és beteszi a fagyasztóba, hogy azt majd másnap együk meg. Minden nap másnapos kenyeret kell enni, hiába fagyasztja le, attól még ugyanolyan szar.
Tegnap mikor hozta haza a kenyeret vágtam belőle egy szeletet, és mint egy idióta, habzó szájjal üvöltözött, hogy majd holnap megeszed a tegnapelőtti kenyeret. Ha pirítóst akarok enni, akkor meg előbányászik 4-5 napos kenyeret, hogy az pirítósnak tökéletes lesz, holott undorító, olykor penészes is...
Ti értitek ezt a logikát? Miért nem lehet soha friss kenyeret enni? Olyan válaszokat nem kérek, hogy más megenné a száraz kenyeret is.





Egyébként tényleg nem tudom, miből lehet az a kenyér, ha 4 nap alatt megpenészesedik a fagyasztóban (???)
Nálunk az a logika, hogy a "régi" kenyér fogyjon el mielőtt megromlik, ne álljon tovább, ezért kell azt enni.





Offtopic:
Aki lefagyasztja: mennyi idő után enged ki? és nem lesz vizes egyáltalán? Gondolom légmentesen becsomagoljátok.










én régebben fagyasztottam kenyeret, még kora reggel megvettem frissen ropogósan, és azonnal beraktam a fagyasztóba.
jól jön mikor nincs itthon kenyér, vagy a vasárnapi zárva tartás miatt nem tudok vasárnap elmenni ha épp elfogyott.
persze nem minden nap, 2-3 havonta ha éppen szükség volt rá.
mindenképp jól be kell csomagolni, hogy ne vegye át a hűtőszagot, ha lehet teljesen légmentesen, és a lényeg hogy tök frissen kell lefagyasztani.
aztán kiveszed kicsomagolod és pár óra alatt kienged.
ha minőségi kenyeret vettél, akkor miután kiolvadt ugyan olyan friss ropogós lesz.
mondjuk én azóta vettem egy kenyérsütőgépet, meg mindenféle jófajta kenyérlisztet, és kb ugyan annyi idő alatt megsüti a gép mint ha a fagyasztóból venném ki és megvárnám még kiolvad.
így már felesleges fagyasztgatnom.





#27: Erről mondjuk eszembe jutott az, hogy gyerekkoromban a száraz, ropogós kiflit ettem :D Odavoltam érte, mivelhogy ropogott... A kifli szárazon sem kemény, ellentétben a kenyérrel, bár nekem a kenyérhéj is roppantul tetszett szárazon (a bele pedig sehogyan sem, mivel az nem ropog, csak puha vagy száraz). Szóval azért egyéni ízlések is vannak.
No persze a rosszabb minőségű kenyér többnaposan, az üt... Brrr. S persze frissen se jó, meg nem enném semmiképp.










Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!