Ti értitek anyám logikáját? Miért nem ehetünk soha friss kenyeret?
Tudni kell, hogy falun élünk, itt nem lehet válogatni, ide a legolcsóbb kenyeret hozzák a boltba, ami frissen is épphogy csak ehető, másnaposan pedig olyan száraz, hogy meg lehet fulladni tőle.
Tehát anyám megveszi a kenyeret, hazahozza és beteszi a fagyasztóba, hogy azt majd másnap együk meg. Minden nap másnapos kenyeret kell enni, hiába fagyasztja le, attól még ugyanolyan szar.
Tegnap mikor hozta haza a kenyeret vágtam belőle egy szeletet, és mint egy idióta, habzó szájjal üvöltözött, hogy majd holnap megeszed a tegnapelőtti kenyeret. Ha pirítóst akarok enni, akkor meg előbányászik 4-5 napos kenyeret, hogy az pirítósnak tökéletes lesz, holott undorító, olykor penészes is...
Ti értitek ezt a logikát? Miért nem lehet soha friss kenyeret enni? Olyan válaszokat nem kérek, hogy más megenné a száraz kenyeret is.
"Nagyon nagyon putris istenhátamögötti kis faluban élhettek, ha még ételhez sem juttok."
Hát nem tudom, én Pesten élek, de itt is vannak olyan kenyerek, zsömlék, hogy a 2 percre kiveszed a zacskóból már keményre is szárad.
Mondjuk ezt a logikát én sem értem, hogy ha minden napra van friss kenyér akkor miért nem minden nap frisset eszik. A lefagyasztásnak akkor van értelme, ha 2-3 kenyeret vesz az ember a hétre.
azért nem értitek a logikát, mert nem olyan családban (gondolom én) nőttetek fel, mint a kérdező anyja.
az én anyám dettó ugyan ez.
mondjuk ő nem fagyasztja le csak ritkán, de állandó jelleggel a 2-3 napos kenyeret eszi, holott minden nap veszek friss igazi teljes kiőrlésű valódi kovásszal készült pékárukat.
de nem, ő csak azért is a fonnyadt szikkadt gagyi spáros szeletelt kenyérnek mondható valamit eszi.
én meg eszem a friss ropogós pékárukat.
na már most én tudom hogy miért ilyen, anno a szülei (nagyszüleim) a II. VH alatt rengeteget nélkülöztek, aztán ugye ez beleidegződött a szokásaikba, hogy a száraz kenyeret is meg kell enni, és a háború után ezt a szokást a gyerekeikbe (pl anyámba) is beleerőltették.
nálunk azért eszi anyám a száraz kenyeret mert ezt szokta meg.
ő is elmegy, vesz rendes friss kenyeret, fogja berakja a spájzba és eszi a 2-3 napos szikkadt szart, majd ha elfogyott akkor eszi a szintén szikkadt bontatlan szeletelt kenyeret, (közben vesz megint egy csomaggal, és elrakja a spájzba) de a tudat benne van, hogy van otthon kenyere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!