Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akik szegény családban nőttek...

Akik szegény családban nőttek fel, boldogabbak?

Figyelt kérdés

Mi is szegények voltunk, de arra tanítottak, hogy ez jó, mert könnyebben megtanulunk boldogulni, és nem materiálisan leszünk orientálva. Illetve jobban fogunk örülni minden apróságnak, mert a pénz nem a cél, az csak az eszköz.

Pl becsüljük meg, ha csak ünnepekkor kapunk édességet, jobban fog ízleni, mintha minden nap ennénk. Ugyanígy a ruhával, meg mindennel.

Mondjuk én anyukám és a nagymamám felől jó nevelésben részesültem. Még gyerekként mondták sokszor, hogy gyönyörű vagyok, éljek vele, de ne támaszkodjak rá, meg hasonlók. Ugyanígy a pénzzel is.

Most sem élek jól, de szeretek spórolni, és tényleg örömmel tölt el, ha valamiért megdolgozok, és megvehetem.

2015. dec. 10. 16:48
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Engem nem tölt el örömmel a spórolás.

Azt látom,hogy másoknak mindenük megvan.

És nem biztos,hogy azért,mert annyira megdolgoztak érte.

Lehet nem értesz velem egyet,de szerintem a szegény embernek kár megszületni erre a Földre a 21.században,mert csak azt látja egész életében,hogy mit nem kaphat meg soha,ami másoknak magától értetődő.

2015. dec. 10. 23:55
 12/12 anonim ***** válasza:
84%

Kb. hetente felteszik itt ezt a kérdést. Miért nem lehet visszakeresni?

Ha annyira jó lenne, te se írtad volna ezt ide ki önigazolásként.

A valóság az, hogy a nélkülözés felőrli az embert. Ezzel szemben aki jómódú családban nőtt fel, sokkal tartalmasabb lehetett a gyerekkora és minden oktatást megkaphatott ami kell a sikeres élethez.

2015. dec. 11. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!