Rámondott keresztszülő, miért KELL ajándékot venni?
A férjem barátjának nemrég született gyereke, mivel párom csak meg lett keresztelve gyerekként, de sose járt templomba és más vallású, keresztelő sem volt, így csak rámondott keresztszülő lett. Ez nem is zavart volna, hogy engem nem kértek fel (bár nálunk a családban úgy megy, hogy 2 párt választanak, hogy ne legyen kellemetlen a másik félnek), de akárhányszor megyünk hozzájuk a barátnője (nem házasok) mindig annyira erősen megkülönböztet minket: itt a keresztapád és XY(én)! Valamint felhívja a figyelnünk arra hogy vegyünk neki ajándékot! " Na és mit vesztek a keresztgyerekednek karácsonyra??"
Na most én az után hogy így meg vagyok különböztetve, őszintén nem jó szájízzel támogatom ezt az ajándékozást, főleg hogy mi sose kaptunk semmit tőlük. Férjem ráadásul ilyen tizenezres kategóriában nézelődik.
Főleg, hogy évente párszor megyünk csak és legelőször vettünk ruhákat (5ezer volt) és pár hét múlva a csaj a neten hirdette "nem tudtam ráadni, kinőtte" mi úgy vettük, hogy ha lesz második, akkor megtartja vagy visszaadja később, nem tudom, de nem eladja egyből...
Valaki veszettül elkezdett lepontozni mindenkit! :O
Én felpontoztam!
Nagyon nem jól csináljátok. Egyrészt a keresztszülő nem ingyen bébiszitter, és nem is arra van, hogy mindent megvegyen. Másrészt óriási pofátlanság elvárni valakitől, hogy valamit megvegyen. Mégis miért?
Ha helyetekben csak egy apró ajándékot vinnék a gyereknek, és megvárnám, hogy mi lesz a reakció. Ha felháborodnak, akkor mondjátok el, hogy ha nektek lesz gyereketek, ti sem várjátok majd el tőlük, hogy tízezreket költsenek, és esetleg megemlíthetnétek a keresztszülő igazi feladatait. Tálaljátok úgy, hogy ezt a kis ajándékot szívetek minden melegével adtátok, és remélitek, hogy tetszik/ értékelik. Menjetek el az anyagi irányból az érzelmi részek felé. Ha puffognak, akkor pedig vonjátok le a megfelelő következtetéseket.
Nem! Főleg, ahogyan fogadják, és ahogyan kiprovokálják.
Nem vette még észre a párod, hogy azért keresztszülőzik, mert csak a pénzt várják tőle? Valódi titulus nincs mögötte, csak a rohadtság. Ráadásul veled aljasul bánnak. Miért tűri ezt a párod? Jó neki hülye balaknek lenni és a saját szerettei jól(l)léte rovására tenni az agyát valakiknek, akik ezt meg sem érdemlik?
Mindig azt mondja, hogy "de hát a barátom, szinte a testvérem" és hogy nekik van két hitelük és nincs annyi pénzük...
Én is ezt látom, hogy inkább kihasználják. Ha megyünk rendelni kell a kaját, a végén benyögik hogy most nincs pénzük vagy csak ennyi és felezzünk, párom ekkor átvállalja ("ennyit megtehetek értük") de sose kapjuk vissza!
A párodnak el kellene magyarázni, hogy nem tartozik felelősséggel a barátja kölcsöneiért és az anyagi helyzetükért, ahogy azért sem, hogy ha sz.r helyzetre vállaltak egy gyereket. Eddig is totál lenyúlás szaga volt a dolognak, de az utolsó kommentedben látszik, hogy ez javában az. Miért kell pl. kaját rendelni, ha átmentek? Anyuka a két kicsi kezével nem tud valamit készíteni? Vagy ne kajaidőben hívjanak át, esetleg legközelebb közöljétek, hogy ti már otthon ettetek, miattatok nem kell ám rendelni...
Egy baráttól az ember nem sajnálja, de egy kihasználós lehúzógéptől, aki elvár, attól igen. Mit kaptok ti cserébe ezért? Mert normális ember nem várna ilyesmit ingyen, igyekezne más módon kárpótolni, ha ti vagytok anyagilag a nagyvonalúbbak, mert normális férfi önérzetét az ilyesmi bántaná...Valószínű, "keresztapa" is csak azért lett belőle, mert ő az a balek a családi-baráti körben, akit lehet ilyesmivel szívatni...
A csaj nem főz, vagy csak éppen annyit, ami adott étkezésre elég nekik vagy mennek a nagymamákhoz kajálni.
És a gáz hogy amikor kiköltekezik ilyesmikre, akkor én hallgatom sokáig hogy nem maradt pénz, nem tudunk elmenni valahová, még akkor se ha felajánlom, hogy fizetek, ő pénz nélkül nem indul el és sehová se megyünk, bevásárolni és ha kiakadok emiatt, akkor még én vagyok a hisztis...
Ideje lenne elmagyarázni neki, hogy a barátja (aki olyan, mint a testvére) felelős a saját családja anyagi biztonságáért, és nem más. Ha a két hitele mellett nem tud több tízezres ajándékot venni a gyerekének, akkor lejjebb kell adni az igényekből, nem mástól várni, hogy megveszi helyette.
A helyedben elbeszélgetnék vele, hogy mit gondol, kinek az igényeire kellene jobban figyelnie, a barátja gyerekéére, vagy a tiedre. Azért a gyerekért két ember felelős, és a ti kapcsolatotokért is kettő. A gyerek esetében a szülők, a ti esetetekben pedig te és a párod. Gondolkodjon el rajta, mennyire fontos neki ez a kapcsolata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!