Szerintetek kit kellene felkérni keresztszülőnek?
Én legszívesebben a legjobb barátnőmet kérném fel, Ő mindent tud rólam, mindig mellettem állt, sokkal bensőségesebb a kapcsolatom vele, mint a saját testvéremmel. Amúgy csak egy húgom van. A férjemnek egy bátyja van és Ő a bátyját szeretné felkérni keresztszülőnek. Csak egy gyerekünk van és egyelőre többet nem is szeretnénk, de ez majd még persze változhat. Csak tudom, hogy a család ezt hogyan fogadná és hogy nagy felháborodás lenne belőle, de tudom ha a barátnőmet kérném fel, Ő többet foglalkozna vele, mint a húgom. A húgom meg amúgy is nagynéni lesz alapból.
Mit gondoltok erről?
Nálatok hogy volt, kit kértetek fel?
Volt belőle valami sértődés?
Szerintem nálatok lesz sértődés, de ha te úgy érzed a barátnőd megfelelőbb lenne, akkor válaszd őt.
Nálunk a férjem nővére és a férje a keresztszülők, más fel sem merült. Mi pedig az ő kislányuk keresztszülei vagyunk.
Köszönöm kedves 1-es a válaszodat.
Azért választanám a barátnőmet, mert ahogy írtad úgy érzem alkalmasabb is lenne erre a posztra, szóval nem csak azért vállalná, hogy elmondhassa, hogy ő keresztszülő lett. Imádja a gyereketek és a gyerekek is őt (amúgy tanítónő). Persze húgom is szereti a gyerekeket.
Én a Férj testvérét és a hugit kérném fel. Mire esetleg lesz második baba, lehet oda is lesz a barátság.
Ha mégsem, akkor már most mondanám, hogy számíthat a keresztanyasásra. A testvér mégiscsak örök életre szól.
Én sem szimpátia alapján választottam a fiamnak keresztszülőket sok-sok éve. És azt kell mondjam, hogy jól döntöttünk.
Amúgy ez csak egy cím. Azt is néztem, hogy kikre bíznám a felnevelését, ha v.mi történne a szülőkkel. A barátnő kategória az első körben kiesett.
Köszönöm a válaszokat.
Kedves 7-es, attól még hogy rokont kérek fel, az sem biztos, hogy Ő is mindig ott lesz mellette, lehet nem is fog foglalkozni vele. Nálam azért merült fel a barátnő kérdés, mert nekem csak egy van belőle, de Ő tényleg a legjobb, már 10 éve ismerem, mindent tudunk egymásról, rengeteg olyan dolgot tud rólam, amit a húgommal nem osztottam meg soha. Valahogy neki nem volt kínos ezekről beszélni. Tehát Ő nem csak egy barátnő, hanem a barátnő. Mindig mondja nekem, hogy olyan vagyok neki, mint a testvére (pedig amúgy 2 tesója is van) és én is így érzem. Sok mindent megjártunk már közösen.
Szerintem sokkal jobb a családi békét fenntartani, és felkérni a sógorodékat. A barátnőd meg lesz annyira intelligens, hogy ezt minden probléma nélkül elfogadja.
Az emberek sok hülyeségen meg tudnak sértődni, az önjelölt keresztszülők meg különösen sértődősek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!