Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Rámondott keresztszülő, miért...

Rámondott keresztszülő, miért KELL ajándékot venni?

Figyelt kérdés

A férjem barátjának nemrég született gyereke, mivel párom csak meg lett keresztelve gyerekként, de sose járt templomba és más vallású, keresztelő sem volt, így csak rámondott keresztszülő lett. Ez nem is zavart volna, hogy engem nem kértek fel (bár nálunk a családban úgy megy, hogy 2 párt választanak, hogy ne legyen kellemetlen a másik félnek), de akárhányszor megyünk hozzájuk a barátnője (nem házasok) mindig annyira erősen megkülönböztet minket: itt a keresztapád és XY(én)! Valamint felhívja a figyelnünk arra hogy vegyünk neki ajándékot! " Na és mit vesztek a keresztgyerekednek karácsonyra??"

Na most én az után hogy így meg vagyok különböztetve, őszintén nem jó szájízzel támogatom ezt az ajándékozást, főleg hogy mi sose kaptunk semmit tőlük. Férjem ráadásul ilyen tizenezres kategóriában nézelődik.

Főleg, hogy évente párszor megyünk csak és legelőször vettünk ruhákat (5ezer volt) és pár hét múlva a csaj a neten hirdette "nem tudtam ráadni, kinőtte" mi úgy vettük, hogy ha lesz második, akkor megtartja vagy visszaadja később, nem tudom, de nem eladja egyből...

2015. dec. 2. 11:59
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
79%

Érdekes a csaj...viszont ha ajándékot adsz azt ne várd,hogy majd visszaadja,az az övé azt csinál vele amit akar, nyilván nem volt szép tőle,és érthetően rosszul esett neked! Az hogy így kijelenti hogy vegyetek ajándékot...hát érdekes.

De nem értem mi az hogy rámondott keresztszülő? Ha megvolt keresztelve a párod,és a gyerek keresztelőjén ott volt,és bekerült a keresztlevélbe a neve akkor keresztszülő. És ha úgy érzi akkor vegyen a gyereknek ajándékot, amilyet szeretne, jónak lát.

2015. dec. 2. 12:06
 2/20 A kérdező kommentje:
Nem volt keresztelője a gyereknek, csak mondják a szülők, hogy keresztszülő, olyan "fogadott", de semmi hivatalos.
2015. dec. 2. 12:09
 3/20 anonim ***** válasza:
84%

Magyarul megkeresztelni nem akarják a gyereket (költeni nem akarnak rá/nem is vallásosak), de kell egy bónusz ember, aki kötelezően veszi az ajándékot a gyereknek, mert "keresztapa"? Fura egy társaság...Ha párod venni akar a gyereknek, vegyen, hiszen a barátja kölyke, de ne kötelező jelleggel...

Te meg ne vedd zokon: ennyit érsz a szemükben, xy aktuális nője vagy, nem több, nem fognak "keresztanyázni",lehet, úgy vannak vele, hogy jövőre már más "keresztanyja " lenne a gyereknek. A barátod kellene, hogy helyretegye őket, ha ő közölné velük, hogy nyugodtan tekinthetnek az "állandó társának", és nemcsak egy epizódszereplőnek...

2015. dec. 2. 12:18
 4/20 anonim ***** válasza:
76%
oohh így egész más... ilyet se hallottam még,vagy akkor ha biztosra tudják hogy ő lesz a keresztszülő,és a keresztelőt is megtartják hamarosan. Hát elég érdekes felfogás.
2015. dec. 2. 12:21
 5/20 anonim ***** válasza:
41%
ha nem hivatalos, akkor te "nem hivatalos" ajándékot adsz a gyereknek: tehát egy kis vacak plüss vagy csocsika ilyenek, eleve mondjuk nem is kéne ajándékot vigyél. Én pölö rühellem sógoromékat, ezért a gyereknek egy jóóó zajos játékot vettünk(pár forintért kínából) had élvezze a szülő
2015. dec. 2. 12:22
 6/20 anonim ***** válasza:
35%
bocs csokikát akartam írni.
2015. dec. 2. 12:23
 7/20 A kérdező kommentje:

Végülis igen, szerintük ez a dolga a keresztapának, sőt forszírozzák, hogy "a te keresztgyereked, majd vigyáztok rá" - na itt megint az hogy csak ő a keresztszülő, de én is vigyázzak rá... Az apa sincs megkeresztelve, nem is akar megkeresztelkedni.

Nálunk a családban amúgy aki keresztszülő, az tényleg ad vallási útmutatást, tud segíteni a gyereknek vallási dolgokban, templomba is járnak gyakrabban.

A férjem, tehát kicsit nagyobb az állandóságunk, mint nekik pl, hisz ők csak vadházasságban élnek (együtt élnek, de még papíron nem egy helyen a segélyek miatt)

2015. dec. 2. 12:25
 8/20 A kérdező kommentje:
Ja és a lényeg még, hogy az közös pénzből megy...
2015. dec. 2. 12:26
 9/20 anonim ***** válasza:
75%

Olyan, hoyg "rámondott" keresztszülö nem létezik.

Amíg a párodnak nincs annyi esze, hogy ne vegyen semmit ilyen embereknek, addig nem lehet semmit tenni.

2015. dec. 2. 12:28
 10/20 A kérdező kommentje:
Mindig azt mondja, amikor megkérdezem, hogy amúúgy miért veszünk ajándékot, amikor mi semmit nem kapunk?? hogy de hát a barátom X (az apa), a csajt ő se bírja amúgy.
2015. dec. 2. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!