Adnál pénzt? Vagy vállalnád, hogy egyedülneveled tovább a gyerekeket?
Adott a párom, aki 2 gyerekem édesapja. Kb 1 éve elvesztette a melóját, alkoholista lett. Azóta max alkalmi melói vannak, kb 20-30ezret hoz haza havonta. Én jelenleg gyesen vagyok. Most derült ki, hogy a 80 ezres telóját, amit az anyja hozott ki neki részletre, előfizetéssel, azt lerakta valakinél zálogba 25 ezer ft-ért. És ő a gyes, családiból gondolta fizetni. Holnap. De nekem rezsit kell fizetni, fát rendelni, ajándék a gyerekeknek. Ha nagyon ügyesen zsonglőrködöm, kijövünk, de 25 ezret nem tudok neki kigazdálkodni.
És itt jött, hogy akkor elhagy. Ez azért gáz, mert ő vágja a fát, láncfűrésszel. De én nem értek hozzá, ráadásul a hugáé. Ingyen van. De ha valakinek fizetnem kéne....lehet kajára nem maradna. Ez az egyetlen indok. Itt már nem beszélhetek szeretetről, tiszteletről, részemről nincs.
Ha odaadom a pénzt, nem tudok fát venni, nem tudunk fűteni. Ha nem adom, akkor se tudok fűteni...
De a gyerekek imádják őt, nem tudnák felfogni, mi történt.
Agyvérzése volt, azután bolondult meg, az orvosa nem sok jóval bíztat. Ellökjem, mikor beteg? Nem tud hova menni. De utána pokol lenne az élet, nem bírnánk ki az állandó veszekedést.
Erősítsétek meg a gondolatom, hogy ti sem adnátok oda a pénzt. Vagy máshogy látjátok?
Te nyilvan ne lokd el amiert beteg lett, de penzt ne adj oda mert nincs. Ha ezert elhagy, az meg az o dolga.
Mellesleg nem ertem hogy lehet olyan felelotlen valaki eleve, hogy mikor szamolni kell minden forintot akkor 80ezres telefonnal paradezik.
Nem értem a kérdést.
Most is egyedül neveled őket!!!!
Csak van még egy alkoholista, lehúzós kolonc a nyakadon is.
Szép dolog a betegséggel takarózni. Ha nem épült volna fel, akkor nem tudna alkalmi melót sem kapni, kapna valamilyen ellátást az államtól, nem tudnak mindig eljárni inni.
Értem, hogy azzal kezdődött, hogy utána nem volt munkája. De arról ő tehet, hogy ezt az ivással akarta "megoldani".
Volt egy balesete, akkor kapott agyvérzést, kómában volt, 37 éves.
Nem adtam neki. Kicsit veszekedtünk, de érdekes módon nem vonult ki az uraság, ahogy szokott. Eközben találtam olyat, aki vágva hozza a fát. Szóval eddig jó.
Köszönöm a tanácsokat és a bátorítást.
A családjából kivétel nélkül mindenki mentális zavarokkal küzd, alkoholista, drogos, ők nem foglalkoznak velünk. Felőlük éhen is halhatnánk, megfagyhatnánk. Velük nem foglalkozom.
Biztos nem az agyvérzés miatt ilyen. Nagyon sok ember épült fel agyvérzésből és normális életet él, van aki még dolgozik is. Azért gondolom régen is voltak problémák, gondolom régen is ivott, csak lehet nem annyira, mint most. Az alkoholizmusa meg a léha élete nem függ össze az agyérzéssel, agyvérzés nélkül is eljutott volna idáig. Az anyja is szégyellhetné magát, hogy 80 ezres telefont vesz a fiának, mikor nektek a megélhetésre alig telik. Tipikus buta család, mármint az élettársadé.
Semmi esetre sem maradnék vele. 1. igen, lehet a fát úgy is kérni, hogy már hasogatva hozzák. Írtad, találtál is ilyet. Lehet, kicsit drágább, de inkább kifizetném, mint egy ilyen emberrel kellene éljek, mint a párod.
2. a gyerekeim Karácsonya lenne a legfontosabb a számomra és persze a meleg és az ennivaló és ruha, cipő. Semmi esetre se adj neki.
Én elhagynám, a gyerekek ovi, bölcsi v. suli én meg részmunkaidős munka, akár takarítónői is. Ennyi.
Ha leszokna az alkoholról és találna munkát, akkor TALÁN visszafogadnám. Én ilyen embert nem is tudnék szeretni.
a saját hülyeségéből másszon ki, főleg, hogy ez nem élet halál kérdése, csak egy telefon...
és ugye tudod, ha most adsz neki pénzt akkor adsz a kezébe egy ütőkártyát...mert onnantól mindig ezzel fog jönni...
aztán ki tudja mire akar még rá venni...
a helyedbe nem adnék pénzt és a lehetőségeket keresném a fa felvágására...
22F
Az az igazság, hogy már legtöbbször délben részeg,nnem merném itthagyni a gyereket rá. Márciusban kezdi az ovit, áprilistól van részmunkaidős melóm, igaz, csak 70 ezer, de nekem ez is rengeteg.
Nem volt ilyen, egy-két sört néha megivott, de ennyi. Biztos nem attól van, hogy agyvérzése volt, hanem az önsajnálattól. Tudna dolgozni, ha akarna, fizikailag már semmi baja.
Az vígasztal, hogy már csak 4 hónap, én lesz pénzem mindenre. Igen, vele szakítanom kell, ez nem is kérdés, én is ezen gondolkozom napok óta.
egy ilyen ember ha nem változik jó irányba akkor mind3-atok életét végérvényesen tönkreteheti...
szóval jól teszed ha szakítasz vele, mert 2 életet megtudsz menteni, a harmadikról ő dönt...
Kedves Kérdező!
Bírd ki az a 4 hónapot, aztán fogd a gyerekeidet, és meneküljetek ebből a helyzetből. Annyi szörnyűséget hallani, hogy miket tesz valaki, ha elborul az agya. A párod ráadásul iszik, és a családjában is vannak mentális gondok. Nem mernék vele hosszú távon egyedül maradni.
A ház a tietek, vagy bérlitek? Megoldható, hogy ha szakítasz vele, akkor elköltöztök onnét?
Kitartás, remélem jobbra fordulnak a dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!