Mindenből elegem van! Mit csináljak?
Figyelt kérdés
16 éves vagyok. Évek óta rosszak a körülmények a családban. Öcsém lop, iszik, cigizik, anyám azóta nyugtatózza magát, amióta apa nyáron megcsinálta a balhét. Részeg volt minden nap. Hozzám vágta a poharat. Anya szinte minden nap kihívta rá a rendőröket. Letagadta hogy vannak gyerekei, előttem verte szét a kezét a betonba, és vitette el saját magát a bolondok házába. Anya évek óta csalja őt, de apa jól tudja. Jelen pillanatban itt van velünk. Öcsém nem jár iskolába, folyamatosan, évek óta ő a téma. Engem soha senki nem kérdezett meg hogy vagyok, milyen napom volt, mi volt az iskolában. Semmit. A házimunkát pedig már évek óta én csinálom. Mosogatok, takarítok, mosom a ruhákat van mikor én főzök. Anyám nem csinál semmit. Van úgy, hogy egész héten nem eszünk főtt ennivalót mert anya éppen dolgozik, vagy a pasijánál van. Visszatérve öcsémhez éppen ma történt egy eset, hogy apa pénztárcájából kivett 300ft ot, apának az utolsó pénzét hogy holnap tudjon mit enni. Én megtaláltam, és vissza szerettem volna adni apának, de ő azt mondta rakjam vissza. Elment fürdeni, az öcsém meg rájött hogy én vettem el a pénzt, és mindent rám kent, és apa neki hisz. És nagyon rosszul esik hogy én soha nem számítok, nekem soha nem hisznek. Van egy 1 éves kapcsolatom, a barátom is 16 éves. Az elején nagyon szerették őt, aztán a barátom rájött mindenre ami itthon van, és szinte be sem engedik a lakásba. Mit csináljak? Elegem van az egész családomból, nekem nincsenek szüleim sem öcsém. Senkim.2015. nov. 29. 21:28
11/12 anonim válasza:
Családterápiát ajánlanék, bár nem hiszem, hogy szüleid elmennének.
Ne hagyd, hogy bosszantsanak, próbálj higgadt maradni amikor csak tudsz. Próbálj kizárólag racionális válaszokat adni mikor vitára kerül a sor ítélés vagy gyerekes válasz nélkül.
Ha valóban segíteni szeretnél magadon kövesd a másik hozzászóló tanácsait. Ne add fel!
A szüleid komoly pszichés gondokkal küzdenek, amiket te is jó eséllyel eltanulsz/produkálsz később ha nem kéred szakember segítségét.
Ha szeretnél többet megtudni a "hiteles" szüleidről hallgasd meg:
Csernus Imre - A Nő
Csernus Imre - A férfi
youtube
12/12 anonim válasza:
Nagyon nem vagyok híve a tinik összeköltözésének de ezen esetben ha a barátod szülei befogadnának, akkor kérjétek a családsegítőben a családba fogadást, 16 évesen azért már komolyan vesznek. A családvédelmi rendszer szégyene h az elmúlt 16 évben nem vette ezt észre senki, meg is mondhatod nekik....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!