Elvárhatom ezt a szüleimtől?
hát nem csak ezen az oldalon,hanem máshol is divat leszólni azokat akiknek jobban megy.
szerintem nincs ezzel semmi baj, ha megtehetik a szüleid,akkor kinek segítsenek,ha nem a gyereküknek?
anno nekem is fizettèk a jogsit,ahogy mèg kb 10 osztálytársamnak is.szerintem ez nem olyan ritka. felteszem ha te leszel felnott,ès nekik kell segítsèg/pènz,majd te segítesz.
hogy a szemműtètnek van -e èrtelme,az a ti dolgotok.írtad,hogy rossz a szemed.akkor valoszinu nem is lesz 100%-os. nekem is -7es a szemem,de ilyen okokból nem tervezem megműtetteni. nem latom ertelmet,ha utána ugyanugy szemuveges maradok.
Ha álltok úgy anyagilag, hogy megtehetitek,akkor nincs semmi gond ezzel.
Egy szülő kinek adjon,kire költsön,ha nem a gyerekére?
Ne aggódj, eljön az idő, amikor fordul a kocka,te fogsz róluk gondoskodni, és ez teljesen normális.
Az teljesen természetes, ha egy család összetart.
A szülők támogatják a gyerekeiket, ebben nincs semmi kivetni való, inkább így szép és természetes egy előbb utóbb több generációra gyarapodó nagy család.
A "gyerek" addig a szülő gyereke, amíg él a szülő.
Ez természetes dolog, hogy addig támogatják egymást kölcsönösen, ki ki a lehetőségei szerint.
Aki ebben bármi kivetni valót talál, az nem igazán szerető családban nevelkedett. Vannak akik a gyerekeiket eldobják maguktól már a születésükkor. Ettől a szerető és egymást támogató családig nagyon széles a skála, ki mit tanult otthon.
A lehető legtermészetesebb, ha a gyereket támogatják a szülők, ha megtehetik és a gyermek majd felnőtt korában is támogatja az egyre gyengülő, egyre elesettebbé, öregebbé váló és a segtítségükre szoruló szülőket, a saját szüleit is és a párjáét is ahogy lehet. Ez a több generációs nagy család lényege és alapja. mindenki ad hozzá a lehetőségei szerint javakat, emberséget önzetlenül.
Nekem szüleim fizették ki, pedig már dolgozom és keresek. De ennyi pénzt nem tudtam volna félretenni. Abszolút nem vártam el tőlük, te sem elvárod, max elfogadod.
Én elkezdtem érdeklődni a szemműtétről, velük is beszéltem róla, és úgy voltam vele, hogy pár hónap alatt összerakom rá a pénzt. Apám mondta, hogy ő kifizeti, majd visszaadom neki a pénzt. Aztán amikor visszaadtam volna, akkor meg azt mondta, rakjam csak félre magamnak azt a pénzt :).
Nyilván nem okozott akkora gondot kifizetnie, ezért is ajánlotta fel. És én is kifizetném a gyerekemnek, ha megtehetem.
Van olyan ismerősöm (kettő is), aki 35 milliós lakást kapott az apjától, mellé 4milliós autót. Az apja ezt az összeget kb meg sem érezte. Ha lenne ennyi pénzem, én is gondolkodás nélkül vennék, kocsit, lakást a gyereknek, de e mellé nagyon fontos a megfelelő nevelés, hogy a gyerek értékelje a pénzt és normális értékrendje legyen. Neked szerintem van, ha már felvetődött benned ez a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!