Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha nem lenne gond az anyagiakk...

Ha nem lenne gond az anyagiakkal, és minden rendelkezésedre állna, bevállalnád a második gyereket?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Már van egy 3 éves fiúnk aki nagyon szeretne egy kistesót,apa is szeretné.Én viszont nem merem bevállalni.

9éve vagyunk együtt párommal és még mindig imádjuk egymást,a fiúnk igazi szerelemgyerek.Szerencsére mindent meg tudunk neki adni,boldogságban,szeretetben,szerelemben élünk.Szeretnék én is még egy gyereket de nem merem bevállalni azért,mert párom szülei nálunk laknak így mi vagyunk az egyik szobában, ők a másikban, a többi helyiség közös.Túl zsúfoltan lennénk a mi szobánkban, így én még várnék a kistesóra?Ti mit tennétek?

2015. nov. 24. 13:55
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
100%

"Latom aki nem dobja a nyugdijas szulot utcara, az 0%-ot er..."

Szó nincs róla hogy az utcára kellene dobni őket. De egy lakás 2 szobával kicsi 5-6 embernek...És előbb utóbb úgyis külön kell költözni. Még egy családban is szerintem nehéz beosztani 4 főre az 1 wc-t 1 zuhanyzót.

"miert kell mindenaron kulonkoltozni, ha egyszer igy anyagilag sokkal celszerubb?"

Lehet anyagilag célszerűbb, de azért az nem egy élhető állapot hosszú távon hogy az egész pereputty ott él egymás nyakán. Belerokkania nem kell semmibe, de a semmire se vállaljon még egy gyereket.

Főleg a gyerek miatt nézve baromság az egész. Most 3 éves, mire megszületne a másik, már 4 lenne. Mire az egyik óvodába megy a másik már suliba, mire az egyik középsuliba a másik egyetemre...öcsémmel is így voltunk, pont megvolt egész gyerekkorban köztünk az a generációs különbség. Ráadásul minden gyerek egyik legnagyobb vágya a saját szoba. Kis gyerekként még oké hogy együtt vannak, de később kifejezetten "harc" megy azért hogy kinek melyik szoba jusson. Meg később is a legjobb dolog ha van az embernek egy kis személyes tere.

Na és arról ne is beszéljünk, hogy kamaszok lesznek, barát, barátnő feljönne, vendégek jönnek...aztán mindig ott vannak a nagyszülők, szülők, testvér...majdhogynem egy rakáson. Persze az még messze van, de ha most nem tudnak egy lakást ffenntartani, akkor mi lesz később?

"kikoltozunk majd a nappaliba es kesz"

Ez megint olyan kényszer megoldás. Alapból milyen dolog a nappaliban "élni", meg egyszerűen kell az, hogy néha elszeparálva legyenek a családtagok is, és úgy tudjanak jönni-menni hog ne zavarják se egymást, se a másikat.

Én ismerősökkel kerestem úgy albérletet, hogy volt 1 nappali, 2 ággyal, meg egy kis szoba 1 ággyal, a nappaliból nyitva. Aztán ment az okoskodás hogy na majx XY kapja a kis szobát mert neki épp barátnője van, de ha valaki el akar vonulni akkor addig átadja a szobát, vagy ha barátnőt hoz fel a másik akkor ágynemű csere és mehet a menet...amúgy meg 2 ember kvázi lakhat egy 3-adik nappalijában...hát tényleg marha nagy buli.

2015. nov. 24. 18:05
 32/37 anonim ***** válasza:
95%

2 szobában éltek 5-en, és azon gondolkodtok hogy 6-an legyetek, konkrétan 4-en egyetlen pici helyiségben? :(

Ez nagyon beteg...

2015. nov. 24. 20:05
 33/37 anonim ***** válasza:
96%

Kedves "ne dobjuk ki a szülőket a lakásból" felhasználó!

Ilyen viszonyok mellé sokan 1 gyereket sem vállalnának!

Nemhogy másodikon gondolkozzanak!

Amit most csináltok,azt vegetálásnak hívnak.És a vegetálásba nem szabad szaporodni.

Az ilyen embereket raknak be a híradóba,hogy "ennyien laknak egy négyzetméteren"

Már eleve az is nagy csoda,hogy amikor újszülött volt a gyerek,akkor a dolgozó fél hogy tudott aludni a gyereksírástól eset.

De ő megint kitenné ennek magukat,és a 3 éves gyereket is.

2015. nov. 24. 21:13
 34/37 anonim ***** válasza:
78%
Ha nem lennének gondok az anyagiakkal, akár három gyereket is vállalnék a helyetekben. Így, hogy gondok vannak, inkább ne. Várj, amíg lesz pénzetek nagyobb lakásra.
2015. nov. 24. 21:28
 35/37 anonim ***** válasza:
38%

Itt az igazi kerdes az, van e esely ra, hogy ot-tiz even belul jelentos javulas all be a helyzetben? Mert ha igen, akkor erdemes varni, ha nem akkor viszont folosleges.

Amugy attol hogy nem palotaban lakunk meg nem mondanam hogy vegetalunk. Jol keresunk mind a ketten, de Parizsban ahol elunk ilyenek a lakasviszonyok, es horror az alberletar.

Nem irtam, de gondolom egyertelmu hogy nem Magyarorszagon tudom azt megcsinalni hogy egy fizetesbol kijojjon a berleti dij IS meg a megelhetes IS...

2015. nov. 25. 08:45
 36/37 anonim ***** válasza:
100%

nagyszülők miért laknak ott?

külön mennek vmikor?amúgy mi minden áll rendelkezésre? szerelem max. a lakhatás meg így is gáz.

2015. nov. 25. 11:46
 37/37 anonim ***** válasza:

Mi 1gyerköcöt akartunk,meglett.

Nem tervezünk kistesót meg hasonlók.

A te esetedben sem válalnánk(még 1et sem)

Én éltem szülő+nagyszülő-vel együtt,gyerekként az jó,de 10+ évesen elég ciki lesz úgy lakni,hogy valaki mindig van otthon,és úgy haza menni,hogy "ők a nagyszüleim,aztán később jön apa,és anya..."

2016. máj. 18. 18:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!