Ha nem lenne gond az anyagiakkal, és minden rendelkezésedre állna, bevállalnád a második gyereket?
Sziasztok,
Már van egy 3 éves fiúnk aki nagyon szeretne egy kistesót,apa is szeretné.Én viszont nem merem bevállalni.
9éve vagyunk együtt párommal és még mindig imádjuk egymást,a fiúnk igazi szerelemgyerek.Szerencsére mindent meg tudunk neki adni,boldogságban,szeretetben,szerelemben élünk.Szeretnék én is még egy gyereket de nem merem bevállalni azért,mert párom szülei nálunk laknak így mi vagyunk az egyik szobában, ők a másikban, a többi helyiség közös.Túl zsúfoltan lennénk a mi szobánkban, így én még várnék a kistesóra?Ti mit tennétek?
Ez akadály???
Ha ez nktek akadály... nem szeretnéte még egy gyereket.
Ne legyete nevetségesek, kérlek.
Sok sikert, hajrá!!! :)))
Nincs meg mindenetek...
Egyrészt már az is zavaró lenne hogy a 3 éves gyerekem folyton ott van, ráadásul ahogy nő, úgy fog szobát "követelni" magának. Másrészt ez az egyik szobában egy család, másik szobában másik család szintén nem hangzik túl vonzónak.
Nem.
Eleve már az is elég necces,hogy 1 gyerekkel is a nagyszülőkkel laktok.
És a gyerekeknek legalább kellene egy külön szoba,idővel pedig,ha ketten lennének,mindkettőnek saját.
Hidd el,az egykéknek sokkal jobb az életben,mert sokkal többet kapnak,nagyobb lesz a túlélési esélyük.
7-es vagyok, az 5-ösnek szólt.
Nem a testvér a legnagyobb kincs. Nem mindenáron kell szülni.
A párod szülei miért laknak nálatok? Nem lehetne megoldani, hogy ők elköltözzenek? Kertes házban laktok? Van udvar? Sokan csinálják azt, hogy a szülői portára emelnek egy plusz házat és abban laknak a fiatalok. Micel nálatok fordítva van és a szülők laknak nálatok, így nekik lehetne oda emelni egy házat. Nem is kell nagyot, hiszen nekik már nincs kisgyerekük. Vagy ami még spórolósabb, megcsinálni a padlásteret nekik-már ha lehetséges. Vagy egy plusz szobával kibővíteni a házat.
Olyan utálatos ez a helyzet, hogy lenne rá lehetőségetek, de mégse lehet, mert ott vannak a nagyszülők. Én finoman jelezném nekik, hogy költözzenek el, mert ők az egyedüli akadálya annak, hogy legyen még egy gyereketek. Ugyanis 2 gyereket símán lehet egy szobába lakni. Még ha fiú-lány testvérről van szó, akkor is. Nem a leg ideálisabb, de talán idővel megoldható a szoba kettéválasztása akár csak egy szekrénnyel. Én is ellentétes nemű tesómmal is laktam együtt egy időben. Utáltam, de azért jó is volt. Először az azonos nemű tesómmal voltam egy szobában végig gyerekkoromban, aztán mikor ő kirepült, egy szobába kerültem a másik tesómmal, akkor már majdnem felnőtten. (Született egy kistestvérünk, velem azonos nemű és akkor neki is akartak szobát, mert addig a nappaliban aludt a kiságyban...hogy miért nem velem költöztették össze, nem tudom, mindegy már)Szóval nem haltunk bele.
Mi nekünk most 2 kislányunk van, gondolkozunk egy harmadikon. Egyelőre mind a kettőnek külön szobája van, ha előrébb tudnánk jutni a ranglétrán a munkahelyünkön, akkor bevállalnánk és tudjuk, hogy pár évig 2 gyereket egy szobába kell költöztetnünk. Idővel kiépítenénk a padlásteret. Így, hogy tudjuk, hogy megvalósítható idővel a hely, bevállalnánk. De ha te tudod, hogy nem szabadulsz meg anyóstól az életbe se...és nem tudsz házat bővíteni se...így nem...de mondjuk ha egy házbővítés nem fér bele anyagilag, akkor az a 2. gyerek se férne bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!