Jogosan akadtam ki a férjemre, mert nem tud elszámolni a pénzzel?
Közös kasszán vagyunk, én jelenleg itthon vagyok a fél éves kislányunkkal.
Úgy egyeztünk meg, hogy amit én kapok pénzt abból megvesszük a kicsinek az adott hónapra ami kell. Ebben a hónapban plusz költség is felmerült az oltásra ami 15 ezer ft volt. A maradék pénzből is vásárolunk (étel, tisztítószer stb)
A férjem amit kap pénzt abból fizetjük a hitelt, rezsit és a többi vásárlást.
Sajnos mániája, hogy az összes pénzét magával hurcolássza, engem meg itthon kiporcióz. Ebben a hónapban is ezt csinálta és el is költötte a pénz 70%-át, én meg a szüleimtől kérhettem pénzt. Mikor kérdeztem, hogy mire költötte nem is tudott rá értelmes választ adni.
Most megmondtam neki, hogy a pénzt le kell raknia itthon mert nem tud vele bánni és csak szar helyzetbe hoz minket.
Megsértődött rám.
És nem érezte magát sz*rul, hogy anyukádéktól kellett pénzt kérned? Ez azért elég gáz....
---
Ma legalább megtanultam, hogy a baba szappan mindenre jó! Te jó ég... Mi van, ha kérdező lányának a feneke csak pl. a liberót bírja el? Mi van akkor, ha érzékeny a bőre és marhára nem mindegy, milyen olcsó dolgokat ken rá? Nekem mondjuk nem kellett így beosztanom, de a lányom feneke anno csak a liberótól nem csattant ki, a gyógyszertári kencéktől kicsattant (igen, van ilyen) és a Babé termékektől meg nem. Csak érzékeltetni akartam a példámmal, hogy lehet, másnak a baba szappan meg minden gazdaságos kence jó, de mi van ha a másik gyerek bőre meg nem viseli el?
Igen sajnos nálunk is ez a helyzet csak a pamperssel.
Egy hónapba 25-30 ezer megy el összesen. Nem gondolom, hogy ez vészesen sok. Nem a legszarabb termékeket veszem meg, ezeket bírja a bőre.
De, szarul érzi magát hogy nem tudta megoldani.
Magamnak semmi extra dolgot nem veszek a tisztálkodási szereken kívül. Egy fél éves baba mellől pedig eszembe sincs dolgozni menni-
"Egy hónapba 25-30 ezer megy el összesen. Nem gondolom, hogy ez vészesen sok. Nem a legszarabb termékeket veszem meg, ezeket bírja a bőre. "
Ne bassz már fel légyszíves, ahhoz, hogy 30.000 költsetek pelenkára napi 10x kellene cserélned, amennyiben pampersszel számolunk. Ne hazudj már a képünkbe, a legtöbb embernek van itt gyereke, és tudjuk nagyon jól, hogy ez irreális.
Fel ne idegesítsd magad.
De én sehol nem látom, hogy azt írtam volna hogy ennyi pénzt költök csak pelenkára.
Kb 3* írtam le mire megy a pénz.
A pasik nem veszik észre, hogy huss eltűnt a fizetésük fele a semmire. Nálunk még nincs baba, idén végzek az egyetemen, de már együtt lakunk, suli mellett dolgozom, de csak részidőben, így 40-50 ezer a bevételem. Ebből fizetem a kaját, a háztartás minden költségét és marad saját szórakozásra illetve a sulival kapcsolatos költségekre. Nos párom 3-szor annyit keres, mint én. Ő fizeti a rezsit, bérletit és egyéb saját költségeit (bérlet, telefonszámla), ezek után kellene 30-40 ezernek maradnia nála "zsebpénznek". Nem marad. Sokszor mínuszba megy hónap végére és nem tudja megmondani hogy. Aztán elkezdtem vele felíratni a napi költségeit ilyen okostelefonos appba (Koin). A telefon mindig a kezében van, fél másodperc bepötyögni. Nos kiderült a turpisság. A mindennap 1 csoki esetleg üdítő, hétvégére tippmix (kistétes, 200-500 forint), heti 1-szer gyorsétteremből simán összejön... én meg, hogy az asztalra kaját tudjak rakni, amit ő visz ebédre én max a maradékot eszem, azért szombatonként, régebben vasárnap is dolgoztam a hétköznapi 6 órák mellé (éljen a vasárnapi zárvatartás... -.-), szóval leültünk ezt átbeszélni mielőtt asztalt borítottam, hogy nem erről volt szó. A csokiról nem tud lemondani, nem is kérem, de felfogta, hogy ne darabonként vegye mindennnap hanem hónap elején elmegyünk metróba és kap egy egész kartonnal, aztán mindennap csomagolok neki. (ezt ő fizeti) Így most már 20-30 ezer marad a zsebében hónapvégére. Pedig kb ugyanúgy "él", mint eddig csak ésszerűbben költ/költünk. Mert ő nem tud vásárolni. Tipikusan az a pasi, hogyha azt mondják neki, hogy pl kell vaj, az első szimpatikus csomagolásút leveszi, nem nézi az árát, a kilós árát, semmit. Aztán csodálkozik, hogy mi került olyan sokba.
Nem lehet, hogy a férjeddel is ilyen probléma van? És egyébként veszélyes az egész fizetést magával hurcolnia.. Elhagyja, ellopják a tárcáját és ott lesztek a szarban. Mi is felvesszük az összes pénzünket hónap elején (miután a számláról utalandó dolgokat kifizettük), de itthon borítékokban szét van osztva, hogy mi mire kell, és a maradékot hetekre szétszedjük és megy a pénzes kulcsos ládába. Vasárnap este pedig kivesszük az új hétre valót vagy ha sürgős kiadás van a sürgős borítékból. (ha abban marad hónap végén átkerül a heti borítékba és kevesebb pénzt veszünk le annyival a számláról, és az a pénz megy át a megtakarítási számlára) Mondjuk nekem párom elég gyorsan leszokott a minden pénz nála részről, mikor a munkahelyén lopták meg. Nem az egész tárcáját vitték el csak a fele fizetését belőle és sose derült ki, hogy kicsoda, pedig nem volt felelőtlen, csak a hátizsákjában tárolta és kiugrott mosdóba mellőle..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!