Hagyjam a névválasztást a férjemre? Akkor is ha azt a nevet akarja adni ami a keresztanyukámé volt aki már elhunyt?
A név: Mónika lenne! Édesanyám huga és egyben a keresztanyukám volt, betegségben hunyt el 23 évesen már 11 éve.
Kisbabát várok, és kislányt! Párom, szeretné ha a mónika nevet kapná! Sosem beszéltem neki hogy én adnám ezt, sőt "ellene" is vagyok.
Nem tudom mit szólna a család többi tagja vagy akármi.
Szerintem édesanyám az örülne.
Mit gondoltok??? A vezetéknév az Boros
A Mónika egy nagyon szép név, és nem így hívnak minden második kisgyereket, tehát változatos végre.
11 éve elhunyt keresztanya nevét miért kéne bárkinek ellenezni? Csak emiatt nem tetszik neked ez a név?
Szerintem a nevet közösen kéne választanotok. Neked láthatólag nem tetszik - akármilyen okból is - ezt meg kéne beszélnetek.
Gondolom párod is megérti, hogy nem szeretnéd a saját gyereked az elhunyt nagynénéd nevén szólítani. Biztosan találtok olyan nevet, ami mindkettőtök számára megfelelő.
Felnőtt emberek vagytok, és hamarosan szülők. Ha ennyit ne tudsz elmondani neki, akkor nagyobb gondok is lesznek még.
Beszéld meg vele, hogy nem szeretnéd ezt a nevet, és találjatok másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!