Megtartanátok így a gyermeket?
A körülmények a következők:
23 éves egyetemista vagyok, 3 éves, viszonylag stabil párkapcsolattal. Azért csak viszonylag, mert néhány, a jövővel kapcsolatos dologban eltér a véleményünk, de ez még nem volt akkora probléma, hogy külön váljunk (pl. a párom külföldre költözne majd, én nem igazán). Viszont a közeljövőben nem terveztem még szülni: előtte szerettem volna befejezni az egyetemet és dolgozni pár évet, esetleg amellett még mást is tanulni majd. Egyszer majd nagyon szeretnék anya lenni, de most úgy érzem, nem állok még készen rá. Lakásunk nincs, én anyukámmal élek alapvetően, a páromnak van egy örökölt egyszobás lakása, ami max. kettőnknek lenne elég, eladni viszont nem lehet annyiért, hogy nagyobbat vegyünk belőle. Ő már dolgozik egyébként, de nem keres annyit, hogy abból eltartsunk egy gyereket (100 ezer ft havonta kb). Viszont ő szeretné megtartani a babát.
Mit tennétek?
Nem tűnik jó ötletnek megtartani.
1. Nem akarod, ez egyértelmű
2. Az iskolát még be sem fejezted, semmi jövedelmed, és nem is lesz egy darabig. Saját részedről a nagy büdös nullára szülnéd, még te magad is eltartásra szorulsz.
3. A pasid annyit keres, amiből önmagát éppen fenn tudja tartani.
4. Megtakarítás nyilván nincs, az az egyszobás lakás vegetálni jó, de oda családot alapítani csak bizonyos rétegeknek életstílus. Pénz nélkül, ami részedről jó darabig biztos nem lesz, esélyetek sincs nagyobbra spórolni. Egy szobában meg fogtok bolondulni 3-an, legalábbis nagyon feszült lesz az otthoni légkör, ha egy zsebkendőnyi hely sincs pl. munka után kifújni magát az embernek.
4. Totál különböző a jövőképetek. Én ezen aggódnék a leginkább. Te lebabázol, ő nem adja fel az álmait (100 ezerért itthon gürizni, hát...nem is csodálom), előbb utóbb kimegy. Saját magad is csak "viszonylag stabil" kapcsolatnak hívod a kapcsolatotokat.
Kell ezt még megfejelni egy gyerekkel?
a leírtak alapján ha megtartod akkor valszeg hamar egyedülálló anyuka leszel --> más a jövőképetek!
szal beszéld meg vele h pár év múlva rendben lesz mikor már van némi munkaviszonyod és esetleg stabilizálódik az életed
Igen.
Meg tudjatok oldani, ha akarjatok szerintem. Kerdes hogy egyaltalan akarod-e.
Habár a kérdés arról szól, hogy mi megtartanánk-e, inkább azt tedd, amit TE tennél ebben a helyzetben.
Mivel még nem akarsz gyereket és a párkapcsolatod sem biztos, szerintem ne tartsátok meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!