Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megtartanátok így a gyermeket?

Megtartanátok így a gyermeket?

Figyelt kérdés

A körülmények a következők:

23 éves egyetemista vagyok, 3 éves, viszonylag stabil párkapcsolattal. Azért csak viszonylag, mert néhány, a jövővel kapcsolatos dologban eltér a véleményünk, de ez még nem volt akkora probléma, hogy külön váljunk (pl. a párom külföldre költözne majd, én nem igazán). Viszont a közeljövőben nem terveztem még szülni: előtte szerettem volna befejezni az egyetemet és dolgozni pár évet, esetleg amellett még mást is tanulni majd. Egyszer majd nagyon szeretnék anya lenni, de most úgy érzem, nem állok még készen rá. Lakásunk nincs, én anyukámmal élek alapvetően, a páromnak van egy örökölt egyszobás lakása, ami max. kettőnknek lenne elég, eladni viszont nem lehet annyiért, hogy nagyobbat vegyünk belőle. Ő már dolgozik egyébként, de nem keres annyit, hogy abból eltartsunk egy gyereket (100 ezer ft havonta kb). Viszont ő szeretné megtartani a babát.

Mit tennétek?

2015. nov. 12. 19:05
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
18%

Mindenképpen tarts meg a kisbabádat.

Egy gyermek mindig áldás, Ő nem tehet erről a z egészről.

2015. nov. 12. 19:34
 12/28 anonim ***** válasza:
72%

"Kicsit több, a kérdező jogosult diplomás gyedre.

Az nettó ~50 + csp + adókedvezmény"

Magyarországon erre nem alapoz senki sem akinek van egy csöppnyi esze.

2015. nov. 12. 19:37
 13/28 anonim ***** válasza:
86%

Ilyen helyzetben csak akkor tartanám meg a babát, ha teljes szívemmel biztos lennék benne, hogy akarom őt. Az anyagi dolgok leküzdhetők, hamarosan te is végzel, dolgozni fogsz. A jövőbeli elképzelések különbözősége problémás, de ha szívből szeretnéd a gyereket, akkor is örömmel nevelnéd, ha az apjával szétmennétek. Tanulni is lehet később, akár munka és gyerek mellett is, csak akarat kérdése.

Viszont ha csak a párod kedvéért szülsz, a legkisebb problémánál is ez fog eszedbe jutni. Úgy tekintesz a gyerekre, mint hátráltató tényezőre, a lelked mélyén haragudni fogsz rá, különösen, ha szétmentek a pároddal. Ez pedig benne van a pakliban, ha ennyire különböznek a terveitek.

Gyereket nem szabad fél szívvel, "hátha jó lesz" felkiáltással szülni.

2015. nov. 12. 19:37
 14/28 anonim ***** válasza:
54%

"Magyarországon erre nem alapoz senki sem akinek van egy csöppnyi esze."

A nem alapoz (= tervezetten erre nem szül) és a között, hogy ha becsúszik, akkor nagyon jól jön ennyi is (duplája a gyesnek), nagy különbség van.

2015. nov. 12. 19:44
 15/28 anonim ***** válasza:
60%

Itt egyelőre szerintem még gondolkodási fázis van és nem pottyant még ki a gyerek, szóval akkor még egyszer.

Aki állami, adófizető segítségnyújtásra alapozva akar Magyarországon gyereket vállalni annak a Merényiben a helye.

2015. nov. 12. 19:47
 16/28 anonim ***** válasza:
62%

Persze, éljenek ők is az adófizeték pénzéből? Na nem.

Én nem tartanám meg a gyereket, tovább tanulnék, és ha jobban állok, akkor vállalnék.

2015. nov. 12. 19:50
 17/28 anonim ***** válasza:
76%
Nehogy a párod lelépjen külföldre hirtelen.
2015. nov. 12. 19:58
 18/28 anonim ***** válasza:
68%
Nem.
2015. nov. 12. 19:58
 19/28 anonim ***** válasza:
73%
Mindig amikor azt hiszem, hogy az emberi hülyeség minden bugyrát ismerem, GYIK-en azonnal rárak pár idióta még egy lapáttal. Gyakorlatilag az emberek kétharmada azt javasolta a csajnak, hogy tartsa meg nyugodtan, majd az állam ellátja őket. Gratulálok pasztmek, ezért tart itt az ország.
2015. nov. 12. 20:03
 20/28 anonim ***** válasza:
81%

NE tarsd meg, ha szíved szerint nem akarod!!!!!!!! Arról nem is beszélve, hogy az anyagi körülményeid sem megfelelőek. A párod helyzetére sem alapozhatsz.

A gyereket teljes szívedből kell szeretni, ha felmerül benned, hogy nem tartanád meg, akkor ne tartsd meg, az lesz a helyes döntés. A megérzésed nem hazudik.

2015. nov. 12. 20:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!