Megtartanátok így a gyermeket?
A körülmények a következők:
23 éves egyetemista vagyok, 3 éves, viszonylag stabil párkapcsolattal. Azért csak viszonylag, mert néhány, a jövővel kapcsolatos dologban eltér a véleményünk, de ez még nem volt akkora probléma, hogy külön váljunk (pl. a párom külföldre költözne majd, én nem igazán). Viszont a közeljövőben nem terveztem még szülni: előtte szerettem volna befejezni az egyetemet és dolgozni pár évet, esetleg amellett még mást is tanulni majd. Egyszer majd nagyon szeretnék anya lenni, de most úgy érzem, nem állok még készen rá. Lakásunk nincs, én anyukámmal élek alapvetően, a páromnak van egy örökölt egyszobás lakása, ami max. kettőnknek lenne elég, eladni viszont nem lehet annyiért, hogy nagyobbat vegyünk belőle. Ő már dolgozik egyébként, de nem keres annyit, hogy abból eltartsunk egy gyereket (100 ezer ft havonta kb). Viszont ő szeretné megtartani a babát.
Mit tennétek?
a jövővel kapcsolatos terveiteket beszéljétek át iszonyú alaposan. próbáljatok meg minden sarkpontnál viszonylag dűlőre jutni. ha ez nem megy, akkor a gyerekkel se lesz könnyebb. ha sikerül, párod keressen másik melót, vagy másodállást, te is dolgozgass suli mellett, amíg bírsz. a gyerek páréves koráig ellesztek a kis lakásban is, utána, ha visszaállsz dolgozni, tudtok nagyobbat venni.
ez az, amit én tennék a helyedben, de tudod, ez maximálisan a ti döntésetek. sok szerencsét!
Ahogy a mondas tartja: Sok jo kis helyen is elfer:)
Ha 2-en elfertek abban a lakasban akk egy darabig 3-an is el fogtok a pici babaval. Tudom manapsag 100e ft nem sok, de esetleg utanna erdeklödhetnel a helyi önkormanyzaton gyerek utani segely ügyben. Aztan majd csak alakul vhogy..
"úgy érzem, nem állok még készen rá" - szerintem ez a kulcsa az egésznek
Persze alaposan gondold meg, mit teszel - lehet, hogy azért érzel most így, mert váratlanul ért a dolog, lehet, hogy tényleg nem vagy még kész rá. Az, hogy én mit tennék, az neked nem segítség, ebben kizárólag neked kell döntened. Természetesen hallgasd meg az apa véleményét / érveit / érzéseit, de a végső döntés a tied kell, hogy legyen. Adj magadnak egy kis időt, érezni fogod hogy számodra mi a helyes! Csak ne hamarkodj el semmit, mert akár így, akár úgy döntesz, biztosnak kell lenned magadban!
"Hát a párod családi adókedvezménnyel kapna 110-et, neked gyes 25, családi 12...lenne durván 140etek,"
Kicsit több, a kérdező jogosult diplomás gyedre.
Az nettó ~50 + csp + adókedvezmény
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!