Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a Frigyes névről?

Mit gondoltok a Frigyes névről?

Figyelt kérdés

Párommal ezen gondolkodunk, nemsoká születik a kisfiunk. :)

Nekem nagyon tetszik ez a név, de kíváncsi lennék mások véleményére is.

2015. nov. 11. 18:52
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
31%

Emberek !

Az ujjacskák hasznossági mutatók, nem pedig azt hivatottak jelezni, hogy mennyire tetszik az adott válasz..

2015. nov. 11. 20:05
 12/28 anonim ***** válasza:
84%
Szörnyűnek tartom. Nem vagyok a mai felismerhetetlen, névre korántsem emlékeztető förmedvények híve, de a Frigyes meg a másik véglet, ezzel tényleg csak egy 60 éves bácsit tudok elképzelni.
2015. nov. 11. 20:10
 13/28 anonim ***** válasza:
83%
nem a legszebb név, hogy finoman fogalmazzak...
2015. nov. 11. 20:18
 14/28 anonim ***** válasza:
32%
Nagyon szép név, férfias. Simán adnám a gyerekemnek, ha az általam kigondolt név nagyon nem passzolna leendő édesapjának vezetéknevéhez.
2015. nov. 11. 20:19
 15/28 anonim ***** válasza:
75%
néhai nagyapámnak és anyám unokatestvérének is ez a neve, de az biztos, hogy a gyerekemnek nem adnám :)
2015. nov. 11. 20:26
 16/28 anonim ***** válasza:
27%
Hmm, nem népszerű név. Azok a válaszok 100%-osak, amelyek utálják a nevet, amelyiknek tetszik, az meg 25%-os. Bár azt nem tudom, mitől hasznosabb az a válasz, amelyiknek nem tetszik a név..
2015. nov. 11. 20:30
 17/28 anonim ***** válasza:
Valóban szép név, de mára olyan lett, mint a János, Kálmán, Béla és hasonló társait már inkább csak az idősebb között talál az ember nagyobb számban. És mint minden gyerek kicikizik azt ami más a hibás neveltetés miatt.
2015. nov. 11. 20:39
 18/28 TappancsMancs ***** válasza:
56%

"Az ujjacskák hasznossági mutatók, nem pedig azt hivatottak jelezni, hogy mennyire tetszik az adott válasz.."

Az ugyanaz, ha tetszik a válasz az valamilyen módon fontos, valamilyen módon egyetértést jelent, akár konkrétan akár utalásszerűen írt rá valamit.

"Hmm, nem népszerű név. Azok a válaszok 100%-osak, amelyek utálják a nevet, amelyiknek tetszik, az meg 25%-os. Bár azt nem tudom, mitől hasznosabb az a válasz, amelyiknek nem tetszik a név.."

Értsük a dolgok menetét. Nem a nemtetszésre zöld-kezeztek rá, hanem annak tartalmára amivel egyetértettek.

Ez realitásérzék kérdése hogy értsük az élet hétköznapi dolgait. Egyik véglet valóban ha focisztár nevét adják, másik az ha ma már furán hangzóak. Mindkettő van. Vannak szülők akiket ez nem érdekel mert "add amit te akarsz". Olyat adjunk szerintem ami neki majd megfelelhet. Van olyan amikor emberek nem szeretik a nevüket.

Ha ebből valakinek nem derült ki: a Frigyes ma már furán hangzik, gúnyolódás lehet belőle ez is sokat mond róla. Már ha egy szülőt ez érdekel.

"Ha pedig valamelyik gyoker a suliban bantana azt bemesz es lerendezed!"

Probléma megoldásnak ezt hova rangsoroljuk? Ez se lenne jó példa a szülőtől, a helyzeteket ténylegesen megoldani az az amit jó esetben tanulnunk kéne. Adni egy gúnyolható nevet (ami feltételezhető) és még valamiféle verekedést is kreálni hozzá. Hát..?

2015. nov. 11. 20:50
 19/28 anonim ***** válasza:
72%
Nem tudom elképzelni egy gyereknek, de fiatalnak sem, min 40 éves kortól. Nem szeretem az ilyen neveket.
2015. nov. 11. 20:50
 20/28 anonim ***** válasza:

HAsznossági mutatók !

Hasznos : A válaszíró, a kérdésre a legkorrektebb választ adta.

Részben hasznos: Hiányos választ, vagy kisebb ténbeli tévedéssel adott választ az író, de a lényege megvan.

Nem hasznos: nem a kérdésre válaszolt, vagy értelmetlen, rossz választ ad.

Ezt jelzik az ujjak, nem azt, hogy ki mennyire ért azzal egyet, hogy szép név-e a Frigyes vagy nem.

2015. nov. 11. 21:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!