Mi a fontosabb számotokra a párotok vagy a még meg nem született gyereketek?
Ilyen szituációban szerintem egyértelműen a nőt kell menteni. Egy gyerek elvesztése is tragédia, de ha frissen megözvegyülve kell egy újszülöttet felnevelni, az még rosszabb. Rossz a gyereknek is, az apának is, a nagyszülőknek is.
Egy párnak lehet még gyereke, de egy gyerek nem kapja vissza soha az elvesztett anyát.
Alapesetben az elsővel értek egyet, de sok minden árnyalhatja a képet.
Lehet, hogy az anya beteg, akinek megváltás lenne a halál, lehet, hogy az anya megmentésére 10% az esély, a babáéra 100%, lehet, hogy a nő maga kéri, hogy a gyereket mentsék...
Bonyolult kérdés, amit nem itt kell eldönteni.
De a nő sem kapja vissza az elsőszülött fiát. Ez milyen érvelés volt? Egyértelműen a babát kell menteni, az élet lényege az, hogy tovább örökítsd a génjeidet, egyik ok.. másik... a gyerek sokkal jobban fog szeretni, mint az a nő, már az ösztön miatt is.
Akkor ennyi erővel azt is mondhatnám, hogy barátnőd lehet ezer is.
1. Ilyen kérdés eleve fel sem merülhet, senkinek nincs választási lehetösége, ez az orvos feladata.
2. Az orvosnak - azonos esély mellett -, mindig az anyát kell elötérbe helyezni, mert biológiailag ö az "értékesebb".
3. Egy nö gyerek nélkül mindig életképesebb, mint egy gyerek anya nélkül. (Igaz, hoyg elvileg az apa is otthon amradhatna vele, de akkor nincs miböl megélniük.)
"az élet lényege az, hogy tovább örökítsd a génjeidet, egyik ok.. másik... a gyerek sokkal jobban fog szeretni, mint az a nő, már az ösztön miatt is."
Két ekkora baromságot már régen olvastam... nagyon remélem, hogy te nem fogod örökíteni a génjeidet.
Nem vagyok anya, és nem is akarok az lenni, az egyik fő ok, hogy nem akarom elveszíteni a racionalitásomat.
Mert pontosan, amikor filmekben látom az ilyet, mindig kiakadok, hogy a "babámat mentsék" nők mennyire önzőek. Ők meghalnak, nekik már semmivel nem kell törődniük. És a valóságban nem mindig happy end van, lehet, hogy apuka megutálja a gyereket, mert miatta halt meg a nő, akit szeretett, lehet, hogy a gyereknek súlyos lelki bajai lesznek, hogy miatta halt meg az anyja. Ez nagyon nagy teher. Legalábbis én biztos nem bírtam volna a lelkiismeret furdalást, ha anyukám belehalt volna abba, hogy megszül.
Milliószor nehezebb lehet elfogadni, hogy meghalt a gyereked, és ezek a nők úgy döntenek, á, inkább a gyerekemnek legyen lelkifurkája, mint nekem.
Mivel sem a nöt sem a férfit nem kérdezik/kérdezhetik, ezért a kérdésnek nincs értelme.
A filmek meg eleve hatásvadászatra alapulnak, a valósághoz semmi közük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!