2009 július környékén született gyereketek hány kg, hány cm?
14kg, 98cm.
Folyékonyan beszél, hihetetlen hisztis:) Elmondja a könyvek tartalmát, amit együtt olvastunk, szerel, kirakózik, és nagy legómániás.
A szobatisztaság még elég döcögős, mert bár mindig szól, ha wc-re kell mennie, de nem engedi levenni a pelust. ÍGy most egész nap pelusban van de belepisilni kizárólag éjjel pisil bele.
Kakilni már 3 hónapja kizárólag a wc.be hajlandó, azért éjjel is felkel. De kitartok:) Egyszer csak elhagyjuk a pelust:)
2009 júniusi kislány :)
99 cm, 14 kg hosszú combú csinos kislány.
Folyékonyan nagyon jól kifejezi magát. Igazi kishölgy :) Imád énekelni, mondókázni, még engem is meglepett milyen gyorsan megtanulta a télapós és karácsonyos dalokat, gyönyörűen szavalt a bölcsis "mikulásbulin". Imád szerepelni. :)
Rendkívül jó a kézügyessége, a pálcikaember, gömb(hó)embert is nagyon szépen rajzolja, képes arcot is rajzolni (felismerhetően!). Egész ügyesen színez már vonalakon belül (színezők).
Most a gyurmázás ami igazán leköti. Vettem neki egy gyurmaprést meg mindenféle formát, és lassan tele lesz a lakás vele. Ügyesen használja eddig még nem csípte be semmijét :) és élvezi, hogy egyedül alkothat.
Ugyanakkor rendkívül akaratos, hisztis korszakát éli. Vannak napok, amikor "felmondok" annyira kikészít és persze vissza kell fognom magam mikor majd szétvet az ideg akkor is. Szereti ő meghatározni (bizonyos korlátok között) hogy mit szeretne felvenni, hogyan fésüljem aznapra a haját.
A szokásos gyerekjárékok, építők a kedvencei. Viszont vannak zsiványságai is :) Képes 3-5 éveseknek való Dora és Barbie számítógépes játékokkal is játszani, én is meglepődtem, mikor hazaérve láttam, hogy apuka benyomta neki és simán végigvitte a pályát. Bár nem örülök neki, hogy ez a kicsi lány ilyen profi módon kezeli a számítógép billentyűzetet és egeret, de sajnos már úgy tűnik elkéstem a tiltással. (apuka "kocka" a gép a mindene a gyerkőc után)
Szobatiszta és ágytiszta 2 éves korától. Szerencsések vagyunk, nyár volt, nagyon meleg és élvezte, hogy nem adtam rá pelust. Gyorsan átálltunk, talán 2-3 balesetünk volt összesen. Most már önállóan jár el a wc-re, vásároltunk egy kombi ülőkét (dupla ülőkés gyerek van alapban beállítva és apuka is mindig visszaállítja a gyerekülőkére használat után!), elé raktuk a fellépőt így nem igényli a segítséget, ha mennie kell akkor megy és intézi, ahogy az utána lévő kézmosást is.
Egyedül, önállóan eszik, elvárja, hogy saját étkészletet kanalat-villát kapjon. Pohárból iszik, velünk egy asztalnál ül. (ülésmagasítóval, amire szintén fel tud lépni) Szerencsére a feldarabolnivalót még engedi, kés közelébe nem engedem. :)
El tudja mondani hogy hívják, a szüleit hogy hívják, hol lakik (város, utca, házszám, emelet, ajtó), mikor született és hány éves. Mivel hajlamos a szökésre amikor bedingul valamiért(fogja magát és kirántja a kezét és elszalad hiába szólunk rá) ezért ezt az elsők között tanítottuk meg neki.
Szerintem a korához képest túl önálló, kicsit koravénnek tartom, bár mindenki azt mondja, hogy örülnöm kéne :(
Július 27-én született kislány
13kg.
Folyékonyan beszél , már nyár óta szobatiszta éjjel és nappal is , persze balesetek előfordulnak.
Imád kirakózni , könyvet nézegetni , kockákkból építkezni. Önállóan eszik mindent, egyedül öltözködik.
Ennyi jutott hirtelen eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!