Megcsalás és viszony között mi a különbség? Melyik megbocsáthatobb?
A megcsalás történhet "hirtelen felindulásból", a viszony már érzelmi kötődést is jelent (az én értelmezésem szerint).
(A "hirtelen felindulás" alatt az alkoholos állapotot, vagy csupán a kínált alkalom kihasználását [de nem keresését!] értem).
A megbocstás a megcsalt mérlegelésének függvénye.
Szerintem gyik sem megbocsájtható..
A megcsalás viszont egayeri a viszony az megcsalasok sorozata ugyanazzal a személlyel, ez sem megbocsájthatő, viszont ebben az esetben nem hiszem, hogy tudnék jő viszonnyal válni.../ előbbi esetben igen, bár még nem házasságból, de megtörtént, nem vagyunk rosszban, de szakitottam is/
sok év után ha egyszer megcsalna, de megbanna es bevallana, akkor nehezen, de megbocsatanam. de ha nem vallja be, akkor biztos nem. es akkor se, ha nem látom a megbanast.
ja és 1-2 év kapcsolat utáni megcsalast se tolerálnàm
.
sorozatos megcsalasokat, vagy viszonyt nem néznék el az biztos. 30 év házasság után sem
A viszony szerintem abban különbözik a megcsalástól (az érzelmi tölteten kívül), hogy a pártól, családtól vesz el időt, szervezést, hazugságokat, alibiket igényel, és nem kizárólag a szexről szól. A megcsalást inkább az alkalom szüli, akár többször is ugyanazzal, de a csaló jellemzően nem szervez külön, előre megtervezett alkalmakat az együttlétre.
A viszony szerintem sokkal nehezebben megbocsátható, még akkor is, ha rövid. Az, hogy valaki úgy van együtt a párjával, hogy közben tudatosan szervezi a szeretőjével való találkozást, az olyan szintű érzelmi árulás, ami mindenképp mély sebeket hagy, még ha valahogy, nagy nehezen esetleg meg is bocsátja a megcsalt fél.
Egyik sem...
A megcsalás alkalomszerű, éppen akkor ott nem tudott parancsolni a genitáliáinak, a viszony meg ezeknek a sorozata...mi a jobb? Egyszer aláznak meg, de megaláznak, vagy többször a hátad mögött?
Kiderült, hogy a férjemnek szeretője van, majdnem három éve. Tudott róla pár barátja és munkatársa. Csak én nem. Barátja szerint nagyon szerelmes a nőbe, nem csak fellángolás. És a nő is szerelmes. Férjem csak annyit mondott, fontos neki az a nő is...de én is.
Van ismerősöm, aki azt mondja, egy megcsalást el lehet nézni. De én is azt gondolom, mint sokan közületek, ez már a megcsalásnál több, egy igencsak hosszú viszony. Ami csak úgy tarthat ennyi ideig, ha valóban szerelmes belé a férjem.
Most azt érzem,hiába a 18 év házasság, nem tudom megbocsátani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!