Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mi a különbség a házasság és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a különbség a házasság és a élettársi viszony között, ill. mi a közös bennük?

Figyelt kérdés
2011. márc. 3. 17:35
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
75%
együtt élnek; van papír/nincs papír
2011. márc. 3. 17:44
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

különbség,hogy együtt éltek hivatalosan,de nem vagytok házasok..

közös:sok esetben ugyanúgy kezelnek titeket pl bankban hitelfelvételkor,lakásvásárláskor,stb...

2011. márc. 3. 17:44
 3/19 anonim ***** válasza:
85%

Röviden:

Házasság - Ami az enyém, az a tied is.

Élettársi viszony - Ami az enyém, ahhoz neked semmi közöd.

Ezt válásnál tapasztaltam. 10 év után házasodtunk össze, addig csak együtt éltünk a párom házában, amit persze közösen újítottuk fel. Közöm hozzá persze semmi. Mivel építkezni kezdtünk, immár házasságban a kezdő tőkét én raktam bele (80%-ot) az ő házából szerettük volna befejezni, ezért a szerződéseket 1/2 arányban írtuk meg. Kapcsolatunkba bejött egy harmadik...válás. Az ő házához nincs közöm, mivel még nem voltunk házasok, az új házban hiába 80%-om, akkor is feles. Az ő autójában a részem 1/2, de házasság előtt szerzett vagyon, papír nincs róla, így közöm sincs hozzá. Az én autómhoz, amit én vettem már közösnek számít, mivel házasságon belüli vagyon. És ezt még folytathatnám. Házasság?! Még hogy egy papír és semmi több. Amikor válásra kerül a sor, akkor sokkal többről van szó, mint sem egy papírról. Élettársi kapcsolatból fogja az ember a cuccát és távozik, mindenfajta hosszú procedúra nélkül.

2011. márc. 3. 17:56
 4/19 A kérdező kommentje:
igen itt inkább a vagyonmegosztásra az özvegyi nyugdíjra az öröklésre gondoltam elsősorban
2011. márc. 3. 18:25
 5/19 A kérdező kommentje:
vagyis akkor az élettársi viszony olyan, mintha házassági szerződéssel esküdnének?
2011. márc. 3. 18:26
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

17:56-os vagyok

A házastársi szerződés teljesen más, azt élettársi kapcsolatban nem kötsz, hiszen nem kötsz házasságot. Viszont ha én újra tehetném, akkor biztosan készítették egyet. Erre szoktam mondani, hogy az első házasságot szerelemből köti az ember, a másodikat érdekből, a harmadikat pedig azért, hogy ne maradj egyedül.

Az új törvények szerint, ha az élettársi kapcsolatban valamelyik fél meghal, akkor a másik fél haszonélvezetet élvez, ami felülírja a tulajdonjogot. Egyszóval a birtokjog erősebb, mint a tulajdonjog. Valószínűleg a kevés házasságkötés miatt hozták az ilyen és ehhez hasonló törvényeket.

2011. márc. 3. 18:56
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és még valami. Örökölni első körben mindig a gyerek örököl. Mindegyik egyformán, attól függetlenül, hogy egy alomból, vagy házasságon belül ill. kívül született. Kitagadni 100%-ig senkit sem lehet, még végrendelettel sem.
2011. márc. 3. 19:00
 8/19 anonim ***** válasza:
Ez most komoly? Ha én beleírom a végrendeletembe, hogy Jakab fiam egy aljaember lett, és egy fityinget se vagyok hajlandó hagyni rá, akkor is kapni fog valamit?? De mégis mit? Ez nekem nagyon erősen sántít......
2011. márc. 3. 20:10
 9/19 anonim ***** válasza:

úgy tudom, csak akkor lehet valakit teljesen kitagadni, ha pl az életedre tör vagy mondjuk büntetett előéletű.

de lehet, h ilyen esetekben is mindenféle hülye kérvényt kell írni.

apám pl olyan elegánsan oldotta meg a kitagadásomat, hogy a két "új" gyerekére iratta a két lakását, nekem meg lókuki a popómba. csak azért, mert én az első házasságából vagyok, és nem bírja anyámat...

2011. márc. 3. 22:47
 10/19 anonim ***** válasza:

17:56-os vagyok

Kedves 20:10-es!

Jakab fiadat valóban nem tagadhatod ki. Az örökségből kizárni valakit nem egyszerű, hacsak nem követett el bűncselekményt a kizárt személy az örökhagyó ellen, úgy a kizárás rendszerint érvénytelen. Ilyenkor a kizárt személy, ha egyébként törvényes örökös lenne, legalább a köteles részre jogosult lesz, ami a törvényes örökrész fele. Tehát Jakab fiad örökölni fog, ha tetszik, ha nem; feltéve ha nem csinál valami nagy hülyeséget.

2011. márc. 4. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!