Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem szeretem a szüleim,...

Miért nem szeretem a szüleim, mér haragszom rájuk?

Figyelt kérdés

Ilyen szoc munkás félének tanuluk és a tananyagból is csak az válik egyre világosabbá, hogy anyámék kúrták el az életem...

Lusta vagyok, nincenek céljaim,szűzvagyok, nem vagyok az a társaság közepe se, se a fizikai se a mentális munkát nem szeretem, a fizikaiban ügyetlen vagyok, a mentálisban szétszórt, alkalomszerűen füvezek, olyankor jó minden... Mostanában jobb a kedvem, bár ez nem abból ered , hogy felülkereketdtem a viszontagságokon, hanem aból, hogy leszarom őket...

20 éves... Arra gondoltm, hogy ha anyámék is neveltek fére és azért lettem ilyen, az ő nevelésük már rég éget ért(mármint az ennyi idős fiatalemberek már nem nevelik, sok minden rám is van hagyva) Szóval, ha anyámékat hibáztatom, ogy félreneveltek, nem jól teszem, mert mosmár magam vagyok, megkéne mutatnom, hogy magamtó mit tudok. Értitek csajozni, tanulni, dolgozni visszaegíteni a sok pénzt amit belémltek... De inkább őket hibáztatom, hogy ilyen vagyok, mert kiskoroban eg néhányszor szerintem jogtalanul elvertek , megaláztak...stb

Lehet jobb lenn, ha inden ember be lenne tépve a viágon, olyankor mindenki és minden job... Nem?

Hülye vagyok és érzelmi sérült, hogy haragszom anyámékra és azt tervezem, hogy mielőtt lelépek, (bár lehet,hogy eredményeim alapján jól megszívom ezzel) jól kioztom őket, hgy elbaszták a nevelésem?

Mert, ha normálislennék, akkor már 1000x összeszedhettem volna magam és igazi jó dolgokat tapasztalhattam volna meg, mint többi fiú, és a legjobb, legnagyobb, leginenzívebb élméneim nem a fűhöz kötődnének...

Mit tegyek?

2010. márc. 18. 11:08
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
A helyesírásban ért sok a hiba, mert rossz a billentyűzetem és mert sietve gépeltem!
2010. márc. 18. 11:11
 2/20 anonim ***** válasza:
70%
20 éves felnőtt ember vagy, itt az ideje, hogy felelősségtudatosan élj és ne mást okolj a problémáid miatt.
2010. márc. 18. 11:14
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
"a legjobb, legnagyobb, leginenzívebb élméneim nem a fűhöz kötődnének..." -na, elsősorban, erről kell leállni!! Utána kitanulni a szakmád, elhelyezkedni,DOLGOZNI (nem lustulni!) csajozni, majd családot alapítani. A szüleidet meg ne oszd ki, felneveltek, taníttatnak.
2010. márc. 18. 11:17
 4/20 anonim ***** válasza:
83%
Tényleg,egy-két füles el kelt volna!
2010. márc. 18. 11:22
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Én értem a problémádat,és sok mindenben igazad van.Az ember életét elsősorba a szülei szúrják el -legalábbis ők kezdik el elszúrni-mert alapvetően sok embernek nem szabadnak gyereket vállalni,sok embernek a személyisége alkalmatlan a gyereknevelésre.De onnantól kezdve hogy felismerted hogy valami nem oké,nyert ügyed van,mert elkezdheted helyretenni az életed.Beolvasni nekik?Minek?Amit tehetsz az az hogy a saját lábadra állsz.Függetlenedj tőlük!Menj el dolgozni,ha kell éjszaka+hétvégén hogy legyen pénzed az albérletre.Meglátod hamar fel fogsz nőni és sok kérdésedre magától választ kapsz.Hogy 20 évesen szűz vagy?ÉS???Az első alkalom nincsen korhoz kötve,emiatt ne aggódj.És nincs rádírva sem hogy szűz vagy.

Amit elsőként tehetsz hogy elmész sportolni,az biztos hogy helyre fog tenni.Füvezés?Nekem nem jött be.Én egy üveg jó bort többre becsülök.Szóval ne légy elkeseredve,ilyen problémákkal -kérdésekkel sokan kűzdenek.Ezt hívják felnőttéválásnak.

6/20 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el,senkinek sem fenékig tejföl az élete.Van egy pont ahol már te vagy a felelős az éltedért.Nem lehet örökké a szülőket hibáztatni!Most már magadat hibáztathatod ha elcseszed az életed!És a füvezéssel meg a semmittevéssel el is fogod...

Tessék talpra állni!!!

7/20 anonim ***** válasza:
100%

Mit tegyél? Hát szerintem elsősorban ne füvezz.

Mert a fűves állapothoz képest persze, hogy minden sokkal szarabb a hétköznapi életben.

Szerintem ne oszd ki a szüleidet, mert nincs semmi értelme. Ők a legjobb belátásuk szerint neveltek, és lehet, hogy hibáztak egy-két dologban, de ki nem?!

Te is fogsz és a te gyerekeid is fognak.

Nem úgy születik az ember, hogy tudja, hogy kell szülőnek lenni, de te legalább egy olyan szakmát tanulsz, ahol sok mindent megtanulhatsz arról, hogyan kell bánni az emberekkel, hogy az előnyükre válljon.

Te ezzel egy lépést teszel előre, hogy a családi "vér" fejlődésen menjen keresztül, és te a gyereknevelésedben már sok hibát kijavíthatsz.

Egyébként szép szakmát választottál, sok örömöd lesz benne, ugyanakkor sok nehézséged is.

Egyébiránt nem értem mi a problémád magaddal?

20 éves vagy... ne várj túl sokat magadtól. Tanulj és élvezd a felelőtlenséget, amíg még teheted.

Pár év és úgyis a saját lábadra állsz.

A lustaság, a céltalanság szerintem ennek a kornak a sajátja, én is ilyen voltam ennyi idősen, pedig alapvetően nagyon céltudatos, ambíciózus és tevékeny embernek tartom magam. Szerintem ez az állapotod elmúlik.

A szüzesség sem gáz, majd megtalálod az igazit, ezt se kell sürgetni.

A társaság középpontja is lehetsz még, de ha még se leszel, az se baj. Miért kéne annak lenned? Enélkül is értékes vagy. Ha mindenki a társaság középpontja lenne, akkor csak központ lenne, társaság meg nem. :))

És így tovább.

Próbálj a pozitívumokra koncentrálni és élvezd a tavaszi napsütést.

Fel a fejjel!

2010. márc. 18. 11:23
 8/20 anonim ***** válasza:
38%
az írásod alapján Te sajnos nem "alkalomszerűen füvezel", hanem konkrétan drogos vagy, és produkálod az összes tünetét a drogfüggőségnek. szóval erről állj le, ha egyedül nem megy, akkor segítséggel, és máshogy fogod látni a világot, benne a szüleiddel való kapcsolatodat is! akik valamit tlge elrontottak, mint a mellékelt ábra mutatja, de ezt Neked számonkérni jogod, a konkrét problémát kideríteni meg elég tapasztalatod és képesítésed NINCS. ezt is tudomásul kell venni. és próbálj meg úgy viselkedni, mint egy férfi, ne úgy, mint egy nyafka 10 éves kislány, akkor talán lesz barátnőd is. persze miután leálltál a drogozással :)
2010. márc. 18. 11:25
 9/20 A kérdező kommentje:
Milyen drogfüggő tüneteket produkálok?(utolsó)
2010. márc. 18. 11:37
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
A lényeget, és hogy mit kell tenned, azt az első és a második 11:22-es írta, valamint a 11:23-as! Maximálisan egyetértek! a többi nem érdekes!
2010. márc. 18. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!