Ha nincs gyerekem, és férjem sem, csak élettársam, akkor ki örökli meg a vagyonomat? Érdemes lenne végrendeletet íratni?
Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy a szüleimmel nem vagyok igazán jóba, sosem segítettek semmiben. Irigyek is amiért többre vittem mint bárki más a családban. Van egy lakásom, és kettő autóm. Mivel minden nap autózok, így bármikor történhet akár tragédia is. Semmi esetre sem szeretném, hogy a szüleim bármit is örököljenek a vagyonomból. Gyerek még nincs, és nem vagyunk összeházasodva sem.2015. okt. 24. 10:09
1/27 anonim válasza:
Akkor mindenképp írj végrendeletet! Különben a szülő az örökös.
2/27 anonim válasza:
Végrendeletben kell leírni, hogy kit jelölsz meg örökösként. Mondjuk elég érdekes eset, hogy ha nincs se gyerek se férj, akkor mégis kit akarsz megjelölni örökösként? Testvér vagy egyéb rokon?
3/27 anonim válasza:
2-es mint írta élettársa van!
Mindenképp végrendelet.
4/27 anonim válasza:
Érdemes egy ügyvédet megkérdezni, mert a végrendeletnél is van köteles rész, amit mindenképpen a szülö örökölne ebben az esetben.
Ezért kellene megkérdezni egy hozzáértö valakit, hogy hogy tudod buztosítani, hogy az egész vagyont az élettársad kapja.
5/27 anonim válasza:
Azt rosszul látod, hogy a szüleid "irigyek". Ez nem irigység, hanem a szülő, aki nem tudja megfelelő formába önteni az érzéseit, sajnálkozik saját, nem egészen jól sikerült élete felett és az anyagi javak eloszlása valamint a szülő-gyerek viszony megbillenése miatt (már mint, hogy a gyerek lényegesen vagyonosabb lett nála), az gyakran ezeket a belső feszültségeit olyan formában nyilvánítja ki, amit a gyerek irigységnek minősít.
6/27 anonim válasza:
Hiába írsz végrendeletet. Magyarországon a végrendelet nem írja felül a törvényt. Nem úgy működik, mint az amerikai filmekben. Nálunk a törvények szabályozzák az öröklés rendjét.
A szüleid fognak örökölni.
Az élettárs alatt mit értesz? Bejegyzett élettársi kapcsolatot?
Ha szeretnéd, hogy közös legyen a vagyon, akkor írasd a nevére, amíg élsz.
7/27 anonim válasza:
Ha ennyire fontos neked, akkor házasodjatok össze.
8/27 anonim válasza:
#6: Ebben tévedsz. Csak a köteles rész az, amit nem ír felül a végrendelet. Csak azt nem tudom, szülő esetében van-e köteles rész?
9/27 anonim válasza:
Mivel ez esetben a szülők a törvényes örökösök, van kötelesrész. Írj végrendeletet az élettársad javára.
10/27 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Nagyon fontos ez nekem, mivel nem kaptam tőlük se pènzt, se szeretetet.
2015. okt. 24. 12:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!