Házasságnál felvettétek a férjetek nevét? Ha igen, milyen formában?
Én X-né Y Z lettem. Szóval megtartottam a nevem. A gyerekünk csak a férjem vezetéknevét kapta, mert az így is nagyon hosszú, bőven elég az is.
Anyósom X Y-né, így semmiképpen nem akartam úgy felvenni. Egyrészt, hogy ne legyen ugyanaz a nevünk, másrészt ha bemutatkozok, kiderüljön hogy hívnak, harmadrészt anyukám is úgy vette fel apukám nevét, ahogy a férjemét én.
Én is tépelődök, hogy kéne majd felvennem. Egyelőre nem vagyunk házasok, de tervben van és már beszéltünk erről párszor. Én mindenképpen el szeretném hagyni a saját vezetéknevem (apám nem a példaképem mondjuk így, és egyébként is egy elég negatív hangulatú magyar szó). Úgy szeretném felvenni, hogy a párom vezetékneve és az én keresztnevem, de az a probléma, hogy a testvérének a második neve ugyanaz mint az enyém, szóval pl. ő Kovács Mária Katalin én meg lennék Kovács Katalin. Ez amúgy is zavarna, pláne, hogy gyűlöl engem... Egyedül emiatt gondolkozom, hogy a Kovácsné Kocsis Katalin verziót veszem fel, csak azt meg túl hosszúnak és bonyolultnak érzem, és egyébként sem tetszik a -né dolog.
Lehetséges, hogy ha aktuális lesz, kiírok ide egy kétségbeesett tanácskérő kérdést. :D
Számomra minden válasz hasznos volt, köszönöm!
(Eddig nem is foglalkoztam ezzel a szavazásos dologgal, csak megköszöntem a válaszokat, amikor kérdeztem valamit, de amióta látom, hogy sok helyen megy a felháborodás, mindig végig szoktam nyomkodni a zöld kezeket. Szóval nem értem én sem, miért jó a "nem tetsző" válaszokat haszontalannak ítélni. Ez véleménynyilvánítás, ergo minden válasz hasznos - szerintem.)
Férjné Feleség Ibolya
én ilyen formában szeretném felvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!