Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Házasságnál felvettétek a...

Házasságnál felvettétek a férjetek nevét? Ha igen, milyen formában?

Figyelt kérdés
Mi nagyon régóta együtt voltunk a házasságkötés előtt, a gyerek kötőjelesen kapta meg mindkettőnk nevét, én megtartottam a sajátomat. Most gondolkozom rajta, hogy esetleg mégis felvenném.
2015. okt. 22. 10:47
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
86%
Igen, felvettem. A férjem vezetékneve + az én keresztnevem a formátum.
2015. okt. 22. 14:19
 22/34 anonim ***** válasza:
80%
Én "lecseréltem" a saját vezetéknevem a férjemére. Nem akartam semmilyen -né lenni, főleg, hogy az eredeti nevem amúgy is meg akartam változtatni. Így volt a legegyszerűbb.
2015. okt. 22. 15:29
 23/34 anonim ***** válasza:
80%
Én akkor veszem fel kötőjelesen, ha ő is.
2015. okt. 22. 15:49
 24/34 anonim ***** válasza:
85%
Miért van az, hogy mindenki a kérdésre válaszol, mégis mindenki le van szavazva?
2015. okt. 22. 16:37
 25/34 anonim ***** válasza:
87%
Nem venném fel, a gyerekeink lennének kötőjelesek. Akkor venném fel esetleg kötőjelesen, ha a férjem is, elvégre nem félig vagyunk házasok, vagy mifene.
2015. okt. 22. 16:53
 26/34 anonim ***** válasza:
81%

Én X-né Y Z lettem. Szóval megtartottam a nevem. A gyerekünk csak a férjem vezetéknevét kapta, mert az így is nagyon hosszú, bőven elég az is.

Anyósom X Y-né, így semmiképpen nem akartam úgy felvenni. Egyrészt, hogy ne legyen ugyanaz a nevünk, másrészt ha bemutatkozok, kiderüljön hogy hívnak, harmadrészt anyukám is úgy vette fel apukám nevét, ahogy a férjemét én.

2015. okt. 22. 18:31
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

Én is tépelődök, hogy kéne majd felvennem. Egyelőre nem vagyunk házasok, de tervben van és már beszéltünk erről párszor. Én mindenképpen el szeretném hagyni a saját vezetéknevem (apám nem a példaképem mondjuk így, és egyébként is egy elég negatív hangulatú magyar szó). Úgy szeretném felvenni, hogy a párom vezetékneve és az én keresztnevem, de az a probléma, hogy a testvérének a második neve ugyanaz mint az enyém, szóval pl. ő Kovács Mária Katalin én meg lennék Kovács Katalin. Ez amúgy is zavarna, pláne, hogy gyűlöl engem... Egyedül emiatt gondolkozom, hogy a Kovácsné Kocsis Katalin verziót veszem fel, csak azt meg túl hosszúnak és bonyolultnak érzem, és egyébként sem tetszik a -né dolog.

Lehetséges, hogy ha aktuális lesz, kiírok ide egy kétségbeesett tanácskérő kérdést. :D

2015. okt. 22. 19:57
 28/34 A kérdező kommentje:

Számomra minden válasz hasznos volt, köszönöm!

(Eddig nem is foglalkoztam ezzel a szavazásos dologgal, csak megköszöntem a válaszokat, amikor kérdeztem valamit, de amióta látom, hogy sok helyen megy a felháborodás, mindig végig szoktam nyomkodni a zöld kezeket. Szóval nem értem én sem, miért jó a "nem tetsző" válaszokat haszontalannak ítélni. Ez véleménynyilvánítás, ergo minden válasz hasznos - szerintem.)

2015. okt. 22. 21:42
 29/34 anonim ***** válasza:
93%

Férjné Feleség Ibolya

én ilyen formában szeretném felvenni.

2015. okt. 22. 21:54
 30/34 anonim ***** válasza:
93%
X-né dr. Y Z vagyok.
2015. okt. 23. 13:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!