Házasságnál felvettétek a férjetek nevét? Ha igen,
milyen formában?
Figyelt kérdés
Mi nagyon régóta együtt voltunk a házasságkötés előtt, a gyerek kötőjelesen kapta meg mindkettőnk nevét, én megtartottam a sajátomat. Most gondolkozom rajta, hogy esetleg mégis felvenném.
Én a házasságkötésünk után "né" lettem a férjem vezetéknevével, de megmaradt az én vezetéknevem és keresztnevem is.
Mindkettőnknek így tetszett. Szimbolikusan így tartozunk még inkább össze, így jelképezi számunkra, hogy egy család vagyunk. Nem kell másnak is így gondolnia, ez nálunk egyértelmű volt.
A te esetedben úgy venném fel a nevem, mind a gyerekeké, kötőjellel.
Én a saját vezetéknevemet nem adtam volna le. Az is a személyiségem része.
27N
2015. okt. 22. 11:35
12/34 anonim válasza:
Mi idén nyáron házasodtunk, én kötőjelesen vettem fel a férjem vezetéknevét a saját vezetéknevem elé.
2015. okt. 22. 11:59
13/34 anonim válasza:
Én nem fogom felvenni, ezt megbeszéltük. Mindeni döntsön belátása szerint.
2015. okt. 22. 12:20
14/34 Lupati válasza:
Nejem megtartotta a nevét.25 éve vagyunk házasok.Nem jelent semmit.Ha neki igy jó ám legyen
2015. okt. 22. 12:42
15/34 anonim válasza:
Én kötőjellel vettem fel a férjem nevét, a saját vezetéknevem mögé.
2015. okt. 22. 12:48
16/34 anonim válasza:
Még nem vagyok házas, de kötőjellel fogom. :)
2015. okt. 22. 12:56
17/34 anonim válasza:
Nem vettem fel. Lehet gyerekes, de én azért nem vettem fel, mert annyira nem szeretem a családját, hogy még véletlen sem akartam, hogy úgy hívjanak engem is, mint az anyját, vagy a nagyanyját stb. Én a nevem megtartásával úgymond azt is ki kívántam nyilvánítani, hogy attól, hogy hozzámentem én attól a családtól teljesen különállok. Nem éreztem volna jól magam, ha felveszem.
Egyébként mindig úgy képzeltem el, hogy fel fogom venni -né formában a férjem nevét, de így alakult.
2015. okt. 22. 12:58
18/34 anonim válasza:
Férjem vezetékneve plusz az én keresztnevem, ez a formátum.
2015. okt. 22. 13:02
19/34 Jubilee válasza:
Amikor férjhez mentem,akkor nem lehetett még kötőjelezni. Né-vel kezdődik a vezetéknevem, én nem akartam -né Né... lenni, így megtartottam akkor a saját nevem. Miután megszületett a 2. gyermekünk (8 évvel az esküvőnk után), akkor vettem fel a férjem vezetéknevét kötőjellel a sajátom elé.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!