Házasságnál felvettétek a férjetek nevét? Ha igen, milyen formában?
Figyelt kérdés
Mi nagyon régóta együtt voltunk a házasságkötés előtt, a gyerek kötőjelesen kapta meg mindkettőnk nevét, én megtartottam a sajátomat. Most gondolkozom rajta, hogy esetleg mégis felvenném.2015. okt. 22. 10:47
1/34 anonim válasza:
az első és második házasságomnál nem vettem fel. a harmadiknál igen. Most megint leánykori néven vagyok.
2/34 anonim válasza:
Nem vettem fel és nem is tervezem. Nekem fura lenne nagyon, ha egyszer csak más nevem lenne, mint eddigi életemben. Az olyan, mintha nem is én lennék, hanem valaki más.
3/34 anonim válasza:
Férjem vezetékneve és az én keresztnevem lett az új nevem.
4/34 anonim válasza:
Nem vettem fel, nem látom sok értelmét.
5/34 anonim válasza:
Feleségem a vezetéknevemet vette fel csak. Én nem vártam el tőle, neki fontos volt. Ennyi.
7/34 anonim válasza:
Igen felvettem, a férjem vezetékneve és utána a keresztnevem, ez lett a formája.
8/34 anonim válasza:
Én most megyek férjhez decemberben , a saját vezetéknevem elé kötőjellel veszem fel a páromét . Nekünk így tetszik és jó a hangzása is ;),
9/34 anonim válasza:
Én úgy vettem, hogy "Nagyné Kis Juli"
Így megmaradt a saját nevem is, de mégis viselem a férjem nevét is.
10/34 anonim válasza:
X-né dr. N.Z., csak a vezetéknevét -né toldalékkal + a teljes sajátom. Ma mar ennyit se vennék fel, az ő családja meglehetősen konzervatív volt, még ettől is kiakadtak, hogy nem akartam szimplán x.y-né lenni.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!