Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megőrültem? Elmebeteg lehetek?

Megőrültem? Elmebeteg lehetek?

Figyelt kérdés
Csak röviden fogom leírni.Egy beteg hozzátartozómat ápolom néhány éve, huszonéves vagyok.Őszintén szólva attól tartok, hogy a hozzátartozómnak vannak pszichológiai problémái, ezeknek kezelése többször megkezdődött, de mindig abbahagyta, tehát nem változott semmi.Sokszor nehezen kezelhető.Nem látok kilátást arra,hogy ez a helyzet valaha is változna, szerintem egész életemet így fogom tölteni, otthon.A konkrét probléma az, hogy tudom, hogy kezdek becsavarodni.Ma egy konfliktus során(ezek szinte naponta történnek meg)eléggé kiborultam, saját magamat ütöttem szinte szédűlésíg, de hasonló többször volt már.Sokszor apróbb dolgok kapcsán is azonnal teljesen kilátástalannak érzem a helyzetet.Ezek miatt szörnyű bűntudatom van, és hatalmas szégyenérzetem, de elveszítem a kontrollt.Ezek a dolgok mindig saját magam ellen irányulnak, mások irányába föl sem merül bennem.Gyakran jut eszembe az öngyilkosság is.Mondhatni ilyenkor gyűlölöm önmagam.Korábban soha nem jelentett gondot egy nehéz helyzet, és egyébként is mindig sikerül megőriznem a nyugalmam.Tudom, hogy ez nem normális.Lehet ez valami elmebetegségnek, ill. súlyos pszichés zavarnak a jele?Lehet hogy megőrültem/bekattantam?
2010. márc. 16. 23:49
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a további válaszokat/tanácsokat, de ma nagyon stresszes, dolgos napom volt, így inkább holnap reagálnék rájuk, most lefekszem.
2010. márc. 18. 00:52
 22/22 A kérdező kommentje:

Végre akadt egy kis időm:)

Igen, vannak végzettségeim, nem is lenne gond elhelyezkednem, ha más lenne a helyzet.Barátaim stb. is vannak, csak sajnos nincs nagyon lehetőség találkozni, ugyanis gyakorlatilag 24 órában otthon vagyok, csak a legszűkségesebb dolgok elintézésére hagyom el a házat, sajnos az ilyen rövid kimozdulásokkor is keletkeztek már közben otthon váratlan problémák, tehát a szó szoros értelmében 24 órás felügyeletre lenne szűkség, amit én egyedül maximálisan nem tudok megoldani, ugyanis egyszerűen vannak dolgok, amiket otthonról képtelenség intézni (vásárlás, csekkek stb.)Anyagilag nincsenek problémák, átlagos színvonalon élünk, én is kapok ápolási járadékot, igaz ez az összeg viszonylag alacsony, de a hozzátartozóm nyugdíja, az átlaghoz viszonyítva, jó.Ettől függetlenül azért néhány intézmény többmilliós "beugrója" túl sok, így ezek nem jöhetnek szóba, a környékbeli állami intézmények várólistája pedig több évre szól, persze néhány millióval (állítólag)a várólistázás kikerülhető.Másra bízni sajnos nem tudom, még néhány órára, napra sem, minden ismerős/rokon/szomszéd dolgozik, vagy túl idős.A kialakult helyzet nehézségei miatt valóban általában feszült a légkör otthon, sok a konfliktus, amint írtam is, sokszor apróságok miatt is, igaz sokszor én is ingerlékeny vagyok, mert annak ellenére, hogy otthon töltöm a napjaimat, az ápolás ebben az esetben viszonylag sok tennivalóval jár.

Depresszióra már én is gondoltam, viszont amikor a hozzátartozóm kórházba kerül időnként, akkor minden visszakerül a normális kerékvágásba, nincsenek problémák.

A hozzátartozómnak is kellemetlen ez a helyzet, de sajnos valóban eddig nem találtunk semmilyen más lehetőséget, költözni innen nem lehet gyakorlatilag, az ingatlanok errefelé mondhatni eladhatatlanok.

Még egyszer köszönöm a sok kedves és segítő választ, amikor a kérdést kiírtam azt hiszem kicsit összejöttek a dolgok, de már dolgozom azon, hogy hogy lehetne a helyzeten tartósan változtatni.

2010. márc. 22. 01:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!