Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Utálom a sógornőm? Segitség,...

Utálom a sógornőm? Segitség, ötletet kérek?

Figyelt kérdés
A sógornőm elvált, 6 éve "egyedül" neveli a 10éves lányát. Azért idézőjeles, mert anyósomék, a barátnői számtalanszor a gyerekkel vannak, iskolából is elhordják, biztositják sógornőmnek a lehetőséget a bulizásra, pasizásra, barátnőzésre, támogatják a költséges és időigényes hobbiját. Irigy is vagyok, mert a mi gyerekünket jóval kevesebbszer látogatják, soha nem mentek érte oviba, pedig egy városban lakunk mindannyian. A S. mindig mindent jobban tud, már előre félek ha jönnek hozzánk, mibe fog belekötni. Azt vettem észre, hogy a gyereket sem várom már úgy hozzánk, mint korábban. Tudom, ő nem tehet semmiről, de mikor mesél, hogy hol van az anyja és mit csinál hát robbanni tudnék. Állandóan őt kell sajnálni, de nem főz mert mindig beül valahová enni, takaritani jár anyósom.... Jönnek az ünnepek és érzem, hogy feszült vagyok már e miatt... eddig nem jött össze a leszarom dolog... elmondani félek mit érzek, mert félek, hogy kiabálás lenne belőle... Van valakinek tippje?
2015. okt. 17. 06:55
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
De, vannak. Édesanyám csipőmútött de dolgozik, édesapámnak súlyos vérnyomásproblémái vannak. Ezek ellenére el szokták vállalni, oviba is mennek érte, ha túlóráznom kell, és szomszéd településen laknak. Ezért bosszant, hogy anyósomék úgy sajnálják a lányukat, hogy elüldözte maga mellől a férjét, mikor a sógornőm összejött egy nős pasival aki azóta már páros lábbal dobbantott mellőle.
2015. okt. 17. 10:01
 12/20 anonim ***** válasza:
69%

Nálunk is hasonló a helyzet. Anyósom a lánya családjához napi rendszerességgel megy több órára, sokszor napokra, a mi gyerekünket meg van, hogy fél évig se látja. Én ezért nem hibáztatom a sógornőmet. Tény és való, hogy maximálisan kihasználja az anyját, de ez nem az én dolgom, ha anyósomat érdekelné ez az unokája is, akkor jönne ide is. Igazából ez nem azt jelenti, hogy ő nekem rossz anyós. Nem az a probléma, hogy nekem nem segít, hiszen ez nem is kötelessége. Ő a saját gyereki és unokái közt tesz különbséget. Ez nem nekem fáj, hanem elsősorban a férjemnek, másodsorban a gyerekemnek, bár ő még nem látja ezt 3 évesen. Igazából én anyaként nem értem meg, hogy lehet így viselkedni. Hogy lehet az, hogy valaki csak az egyik gyerekét támogatja.

Kérdezték többen, hogy mi van a te szüleiddel. Ez miért érdekes? Az én szüleimmel jó a kapcsolatunk, sőt apósommal is, de ettől a férjemnek még ugyanúgy fáj, amit az anyja csinál. Én nem vagyok irigy a sógornőmre és nem szorulok rá anyósom segítségére, vagy támogatására, csak anyaként rossz érzés látni, hogy a mi gyerekünket nem szereti annyira, mint a többit, és feleségként nehéz elviselni, hogy ez mennyire fáj a férjemnek.

Amúgy semmit nem tudsz csinálni, bele kell törődni.

2015. okt. 17. 10:07
 13/20 anonim ***** válasza:
57%

Lecserélni nem tudod őket, mert így kaptad csomagban a férjeddel, szerintem se teljesen normális dolog, amit csinálnak, és megértem, ha így érzel. Az én gyerekem elsős korában kulcsot kapott, az első két hétben elkísértem, érte mentem, azóta önállóan jár suliba, hasonló távolságra van, mint a ti esetetekben (szintén egyedülálló anya vagyok.) Viszont anyósnak a sógornőd a gyereke, nem te, amíg úgy gondolja, hogy a másik gyerekének (a te férjednek) ez így oké, nem fog késztetést érezni rá, hogy neked besegítsen. Márpedig a férjed kíméli őt...Több megoldás is van, kérdés, mi számodra a fontos: legyen szabadidőd, vagy a gyerek legyen többet a nagyival? Első esetben a férjeddel közöld, hogy hetente két szabad estére van szükséged (torna), és kéthetente plusz egy szabad délutánra pl. (fodrász, egyebek), beszéljétek meg, hogy bébiszittert fogadtok, vagy az anyjával egyezik meg, mi legyen. Második esetben kezdj el panaszkodni anyósnak a férjed nevében is azzal, hogy a fia szégyelli ezt elmondani, de egyre nehezebben bírja a terhelést, neked rengeteg az elfoglaltságod a munkával, háztartással és a beteg szüleiddel is, nehezen oldjátok meg a gyerekelhelyezést.

Támadással nem mész semmire, nem szabad sem a sógornőt, sem a mamát savazni, a hátuk mögött se a férjednek, pláne ha egy munkahelyen dolgoznak anyuval. Itt kipanaszkodhatod magad, vagy a legjobb barátnődnek, ha már eleged van.:-)

2015. okt. 17. 11:35
 14/20 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem törődj bele a dologba, ne foglalkozz ezzel. Szerintem neked még mindig jobb, mert gondolom szeretitek egymást a férjeddel. Ez sokkal fontosabb, minthogy az anyós éppen kit támogat jobban. Az anyós szerintem csak kompenzálni szeretné a másik gyereket, aki nem teljes családban nő így fel. Meg hát tényleg igaz, hogy egy 10 éves jobban elvan magában is, jobban lehet vele beszélgetni, mint egy 4 évessel.
2015. okt. 17. 12:50
 15/20 anonim ***** válasza:

De egy 4 évesnek hogy jut eszébe magától, hogy ha az unokatesóm ott van, nekem is ott kell lennem? Mert ha a testvéréről lenne szó, az normális lenne. De nekem soha nem jutott eszembe, hogy ha az unokatesóim mentek a nagyszüleimhez, hogy nekem is ott kéne lennem. Ők mennek a saját családjukkal, mi meg a mienkkel.

Szerintem csóri gyerek tőletek kapja ezt a sok feszültséget. Te rágörcsölsz erre, ő is rá fog, csak nem tudja, miért.

2015. okt. 17. 14:00
 16/20 A kérdező kommentje:
15-ös: nem, nem mondok neki semmit (pedig olykor eszembe jut). Nagyon szereti a nagyszüleit és az unokatesót is, itthon szomszéd gyerekkel se tud játszani (mert nincs), gondolom ezért vágyik hozzájuk. Köszönöm a tanácsokat, lassan helyre zökkenek...
2015. okt. 17. 15:01
 17/20 anonim ***** válasza:

ha gyereket akarsz szülj magadnak...

amúgy meg atól hogy gyereked van leszel a gyerek rabszolgálja

a gyerek tanulja meg hogy másokhoz is alkalmaszkodni kel

hogy az anyának is van élete, hogy az anyának nem egyetlen célja hogy ött körbeugrálja

ha meg nincsenek rászorulva hogy kondérban fött zsíros pörköltön éljenek az bizony nem elitélendő ezt csak a csoró magyarok hiszik

2015. okt. 17. 21:54
 18/20 anonim ***** válasza:
Nos, utolsó, te sem álltál a sor elején, amikor észt osztogattak. Legalább írni tanulnál meg, ha már szükségét érzed a hülyeséged bemutatásának.
2015. okt. 17. 22:20
 19/20 A kérdező kommentje:
Kedves 18-as. Azért van gyerekem, mert akartam. Jártam bulizni, a férjemmel is, de miután teherbe estem változott a fontossági sorrend. És igenis körbeugrálom, ha igényli. Ha kettő lesz, akkor mindkettőt. Ettől még tudja, hogy kinek mi a dolga. Értem mit akarsz mondani, kell a szabadság, de nem a gyerek és a család kárára.
2015. okt. 17. 22:27
 20/20 A kérdező kommentje:
Jaj, bocs, 17-esnek szólt. Már számolni sem tudok :)
2015. okt. 17. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!