Utálom a sógornőm? Segitség, ötletet kérek?
Nálunk is hasonló a helyzet. Anyósom a lánya családjához napi rendszerességgel megy több órára, sokszor napokra, a mi gyerekünket meg van, hogy fél évig se látja. Én ezért nem hibáztatom a sógornőmet. Tény és való, hogy maximálisan kihasználja az anyját, de ez nem az én dolgom, ha anyósomat érdekelné ez az unokája is, akkor jönne ide is. Igazából ez nem azt jelenti, hogy ő nekem rossz anyós. Nem az a probléma, hogy nekem nem segít, hiszen ez nem is kötelessége. Ő a saját gyereki és unokái közt tesz különbséget. Ez nem nekem fáj, hanem elsősorban a férjemnek, másodsorban a gyerekemnek, bár ő még nem látja ezt 3 évesen. Igazából én anyaként nem értem meg, hogy lehet így viselkedni. Hogy lehet az, hogy valaki csak az egyik gyerekét támogatja.
Kérdezték többen, hogy mi van a te szüleiddel. Ez miért érdekes? Az én szüleimmel jó a kapcsolatunk, sőt apósommal is, de ettől a férjemnek még ugyanúgy fáj, amit az anyja csinál. Én nem vagyok irigy a sógornőmre és nem szorulok rá anyósom segítségére, vagy támogatására, csak anyaként rossz érzés látni, hogy a mi gyerekünket nem szereti annyira, mint a többit, és feleségként nehéz elviselni, hogy ez mennyire fáj a férjemnek.
Amúgy semmit nem tudsz csinálni, bele kell törődni.
Lecserélni nem tudod őket, mert így kaptad csomagban a férjeddel, szerintem se teljesen normális dolog, amit csinálnak, és megértem, ha így érzel. Az én gyerekem elsős korában kulcsot kapott, az első két hétben elkísértem, érte mentem, azóta önállóan jár suliba, hasonló távolságra van, mint a ti esetetekben (szintén egyedülálló anya vagyok.) Viszont anyósnak a sógornőd a gyereke, nem te, amíg úgy gondolja, hogy a másik gyerekének (a te férjednek) ez így oké, nem fog késztetést érezni rá, hogy neked besegítsen. Márpedig a férjed kíméli őt...Több megoldás is van, kérdés, mi számodra a fontos: legyen szabadidőd, vagy a gyerek legyen többet a nagyival? Első esetben a férjeddel közöld, hogy hetente két szabad estére van szükséged (torna), és kéthetente plusz egy szabad délutánra pl. (fodrász, egyebek), beszéljétek meg, hogy bébiszittert fogadtok, vagy az anyjával egyezik meg, mi legyen. Második esetben kezdj el panaszkodni anyósnak a férjed nevében is azzal, hogy a fia szégyelli ezt elmondani, de egyre nehezebben bírja a terhelést, neked rengeteg az elfoglaltságod a munkával, háztartással és a beteg szüleiddel is, nehezen oldjátok meg a gyerekelhelyezést.
Támadással nem mész semmire, nem szabad sem a sógornőt, sem a mamát savazni, a hátuk mögött se a férjednek, pláne ha egy munkahelyen dolgoznak anyuval. Itt kipanaszkodhatod magad, vagy a legjobb barátnődnek, ha már eleged van.:-)
De egy 4 évesnek hogy jut eszébe magától, hogy ha az unokatesóm ott van, nekem is ott kell lennem? Mert ha a testvéréről lenne szó, az normális lenne. De nekem soha nem jutott eszembe, hogy ha az unokatesóim mentek a nagyszüleimhez, hogy nekem is ott kéne lennem. Ők mennek a saját családjukkal, mi meg a mienkkel.
Szerintem csóri gyerek tőletek kapja ezt a sok feszültséget. Te rágörcsölsz erre, ő is rá fog, csak nem tudja, miért.
ha gyereket akarsz szülj magadnak...
amúgy meg atól hogy gyereked van leszel a gyerek rabszolgálja
a gyerek tanulja meg hogy másokhoz is alkalmaszkodni kel
hogy az anyának is van élete, hogy az anyának nem egyetlen célja hogy ött körbeugrálja
ha meg nincsenek rászorulva hogy kondérban fött zsíros pörköltön éljenek az bizony nem elitélendő ezt csak a csoró magyarok hiszik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!