Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire illik így temetésre...

Mennyire illik így temetésre menni?

Figyelt kérdés
15 éves vagyok és sajnos ma temetésre megyünk. Közeli családtag bár ritkán láttam. Nekem nincsennek "elegánsabb" ruháim inkábn szìneseket hordok. Szürke bundás pulcsi erre fehér mellény, sötét farmer, rózsaszìn cipő. Anya azt mondta gyereknek még nem kell kiöltöznie. Tényleg? Már nem tudok vàltoztatni mert már a bőröndbe vannak. Jó lesz így? Vagy inkább ne menjek?
2015. okt. 16. 09:07
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem meg nyugodtan felveheted. Amúgy igen, temetésre illik fekete ruhát felvenni mert ez a gyász színe, de közel sem kötelező. Tudom, hogy vannak, akik nagyon komolyan veszik az ilyen "szabályokat", tegyék, de őszintén szólva én ennek egyáltalán nem látom a jelentőségét. Ugyanolyan ez mint, hogy az esküvőn is tilos fehéret, feketét, pirosat viselni...Nyilván ha tudom, hogy az illetőnek ez fontos, akkor nyilván betartom meg direkt sem vennék fel pont "tilos színű" ruhát, de ha nincsen másik ruhám, akkor én biztosan nem vennék egy másikat mert az illik. Én például utálom a feketét, de mivel iskolába kötelező az ünneplő ezért van egy fekete nadrágom és egy fekete balerinám is, viszont nincsen egy darab fekete felsőm, kabátom, csizmám sem, amiben el tudnék menni egy temetésre, ha mondjuk most éppen kellene. Szerintem az a lényeg, hogy tisztességes, elegáns ruhában jelenjen meg valaki, tehát nem strandpapucsban vagy miniszoknyában, hanem tényleg normálisan legyen felöltözve. A fekete mellett szerintem a sötét színek is abszolút elfogadottak meg a fehér is. Ha nincsen semmilyen más cipőd, akkor ezen ne problémázz, az ég világon senki nem a te lábaddal lesz elfoglalva mert tényleg nem ezen múlik. Egyszer egy ismerősömnek meghalt egy hozzátartozója és színes ruhákat hordott és nem igazán mutatta ki a fájdalmát, inkább magában rendezte a dolgokat ezért valaki megjegyezte, hogy nem biztos nem is szerette mert most nem gyászol...szerintem ez egy ritka gusztustalan dolog volt és tényleg nem hiszem, hogy ilyen külsőségekkel kellene foglalkozni mert nem ez a fontos.
2015. okt. 16. 16:09
 32/35 anonim ***** válasza:
38%
#30, te hol élsz, hogy szerinted Mo.-n a fehér a gyász színe? Indiában esetleg az... Bár még mindig inkább elmegy a fehér, mint a rózsaszín.
2015. okt. 16. 20:26
 33/35 anonim ***** válasza:
60%

#32, természetesen Magyarországon, hol máshol?

Segítek: [link]

... ha már hagyományok, ugye...

2015. okt. 16. 23:07
 34/35 Kései Sirató ***** válasza:
57%
A 21. században élünk, jelenleg a gyász színe Magyarországon, sőt Európában a fekete.
2015. okt. 19. 08:18
 35/35 anonim ***** válasza:
50%
Feketében illik menni, esetleg szóba jöhet sötétbarna, sötétkék. A többi nagyon ciki..
2015. okt. 19. 12:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!