Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire illik így temetésre...

Mennyire illik így temetésre menni?

Figyelt kérdés
15 éves vagyok és sajnos ma temetésre megyünk. Közeli családtag bár ritkán láttam. Nekem nincsennek "elegánsabb" ruháim inkábn szìneseket hordok. Szürke bundás pulcsi erre fehér mellény, sötét farmer, rózsaszìn cipő. Anya azt mondta gyereknek még nem kell kiöltöznie. Tényleg? Már nem tudok vàltoztatni mert már a bőröndbe vannak. Jó lesz így? Vagy inkább ne menjek?
2015. okt. 16. 09:07
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
69%
Én nem hiszem el, hogy egy mai 15éves lánynak nincs egy fekete nadrágja, pulcsija és cipője (pl alkalmi cipő), esetleg egy sötét kabátja. Mellényben fázni fogsz, hiába van napsütés már csak 10 fok van, ami kabátos idő.
2015. okt. 16. 11:33
 22/35 anonim ***** válasza:
48%

Nem lesz így jó. Nem hiszem, hogy nincs egy normális sötét (még ha nem is fekete) kabátod/pulóvered, fekete cipőd.

Igen, igaza van anyukádnak, gyereknek nem kell kiöltöznie, de te már nem vagy gyerek!

2015. okt. 16. 11:45
 23/35 A kérdező kommentje:
Hát ha hiszitek ha nem nincsenek sötét ruháim. 2 napja derült ki hogy tudunk jönni. Megkérdeztem mamát (mert az ő testvérét temetjük) azt mondta ne foglalkozzak vele mehetek nyugodtan. Szoval megyek mindjart indulunk.
2015. okt. 16. 11:49
 24/35 anonim ***** válasza:
81%
Na látod, akkor ne aggódj, ha mamád sem problémázik.
2015. okt. 16. 11:56
 25/35 anonim ***** válasza:
36%

Juj, nem félek semmitől jobban ebben a szaros életben, minthogy hozzád hasonló senkik lenéznek.

Akit jobban érdekel, hogy miben parádézik a temetésen, minthogy ott legyen egyáltalán, annak milyen lelki világa lehet. Fontosabb, hogy összesúgnak a háta mögött... selejt.

2015. okt. 16. 11:57
 26/35 anonim ***** válasza:
35%
Az utolsónak tökéletesen igaza van. Nem mindig kell megfelelni a társadalmi normáknak.
2015. okt. 16. 12:06
 27/35 anonim ***** válasza:
71%

Én magamnak konkrétan nem akarnék temetést, mert szerintem is fölösleges képmutatás.

DE!! Ha a családomnak fontos rokon meghal, és hagyományos temetése lesz, akkor van bennem annyi, hogy tekintettel vagyok a gyászolókra, és normális sötét ruhában megyek el, nem pedig hupililában és kérem ki magamnak, hogy ugyan már.....

Én se értem a lánynak miért egy pár cipője van csak, de magára a kérdésre már úgyis késő válaszolni.

2015. okt. 16. 12:35
 28/35 anonim ***** válasza:
68%

Gyerekek, nem igaz, hogy ez senkinek nem esik le. Nem csak egy pár cipője van, de el kellett utazniuk a temetésre és ezt pakolta be az anyja.

Amúgy meg a 11-eshez hasonlók pont leszarják, hogy ki nézi le őket, és rohadtul igazuk is van, úgyhogy ezzel ne fenyegesd, nincs hatása.

2015. okt. 16. 12:37
 29/35 anonim ***** válasza:
89%
Igazából azt az egyet nem értem kérdező és jó volna, ha meg is válaszolnád, ha már ott vagytok, mást nem vittél, csak rózsaszín cipőt és fehér mellényt és nincs más, akkor mi a jó fenének tetted fel a kérdést? Ha már ott vagy, nyilván elmész, nem gondolnám, hogy azért utaztál el a szüleiddel...
2015. okt. 16. 13:28
 30/35 anonim ***** válasza:
29%

Khmmm... ha ezeket a válaszokat beadnák egy kutyának, tutin megveszne szegény... hölgyeim és uraim, mi Magyarországon a gyász hagyományos színe? Hát bizony a FEHÉR. Úgyhogy egy temetésen ami teljesen biztosan illendő és rendben van, az a fekete és a fehér is.

(aki meg egy temetésen mások cipőjét leltározza, háááát... )

2015. okt. 16. 14:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!