Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire illik így temetésre...

Mennyire illik így temetésre menni?

Figyelt kérdés
15 éves vagyok és sajnos ma temetésre megyünk. Közeli családtag bár ritkán láttam. Nekem nincsennek "elegánsabb" ruháim inkábn szìneseket hordok. Szürke bundás pulcsi erre fehér mellény, sötét farmer, rózsaszìn cipő. Anya azt mondta gyereknek még nem kell kiöltöznie. Tényleg? Már nem tudok vàltoztatni mert már a bőröndbe vannak. Jó lesz így? Vagy inkább ne menjek?
2015. okt. 16. 09:07
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
47%

Esküszöm, bele fogom írni a végrendeletembe, hogy akin lesz egyetlen darab fekete ruha, az nem jöhet el a temetésre.

Gusztustalan ez a megjátszás, felőlem fürdőruhában is jöhet, ha szeretett, és el akar tőlem búcsúzni.

2015. okt. 16. 09:36
 12/35 anonim ***** válasza:
69%

Felétek nincsenek iskolai ünnepségek, rendezvények, sosem voltál még színházban? Nincsen legalább egy szett elegáns ruhád?

Egyetlen egy rózsaszín cipőd van?

Fehérben és rózsaszínben menni temetésre igénytelenség és tiszteletlenség. Jól összesúgnak majd a hátatok mögött, anyukádat sem fogják kímélni, ha már te, nagylány létedre nem tudsz tisztességesen felöltözni, legalább ő rád szólhatott volna.

2015. okt. 16. 09:42
 13/35 A kérdező kommentje:
De igen van még pár cipőm de egyik se fekete és amugy is otthon vannak. Anya mondta hogy jöjjek igy mert nincs más. Majd akkor mama eldonti hogy menjek vagy ne.
2015. okt. 16. 09:53
 14/35 anonim válasza:
75%
Most itt az alkalom,tudsz vetetni magadnak cipőt,olyant amit hétköznapokon is fel tudsz venni akár.De azért rózsaszínű cipőbe tényleg ne menj el,az nagyon gáz.
2015. okt. 16. 10:14
 15/35 Kései Sirató ***** válasza:
54%

11-es, te nagyon éretlen és tájékozatlan vagy. Nem voltál még egyetlen temetésen se? Filmben se láttál? Temetésre nem szokás szinesben menni, ezenkívül pedig nem is illik. A végrendelet majd a hagytéki eljárás során kerül a közjegyzőhöz, a temetés után kb 30 nappal.

Téged nem érdekelnek a sokások? Köszönni se szoktál? Próbálj meg beilleszkedni a társadalomba, mert így nagyon le fognak nézni.

2015. okt. 16. 11:11
 16/35 anonim ***** válasza:
86%
Igen, gáz a rózsaszín cipő, de gondolom nem ma derült ki, hogy temetésre kell menni. Miért nem gondolkodtál előre? Anyád se normális, neki is gondolnia kellett volna arra már korábban, hogy mit veszel fel Nem kell tiszta feketében legyél, de ne rózsaszínt meg fehéret vegyél már fel. Bár, más kultúrákban a fehér a gyász színe, de nem nálunk.
2015. okt. 16. 11:12
 17/35 anonim ***** válasza:
71%
Úgyis azt veszel fel, amit anyád mond. 15 éves gyereket én már sötétebbe öltöztetnék. Nekem is gond szokott lenni a temetés, mert nagyon rosszul áll a fekete, nem szoktam hordani. De ilyenkor muszáj venni. De hát ha anyád nem vett neked fekete ruhát erre az alkalomra, akkor vedd fel ami van, anyádat fogják megszólni emiatt.
2015. okt. 16. 11:23
 18/35 anonim ***** válasza:
74%

Én kérnék kölcsön az egyik rokontól egy fekete cipőt, az sem érdekelne ha 2 számmal nagyobb rám, fél órát kibírnék benne, nagyrészt úgyis 1 helyben kell állni.

A sötét farmer még oké, de a fehér mellény rá, hát nem tudom. Nincs egyik női családtagnak sem egy fekete szövetkabátja vagy akármi? Az sem baj ha 1 számmal nagyobb rád..előbb észrevennék azt, hogy fehér a mellényed,minthogy jó rád vagy sem a kabát.

2015. okt. 16. 11:24
 19/35 anonim ***** válasza:
71%
Nem illik így menni, de nem te vagy a hibás, hanem a szüleid.
2015. okt. 16. 11:26
 20/35 anonim ***** válasza:
83%
banyek a közelben csak van egy turka vagy ilyesmi. vesztek pár olcsó fekete ruhát és akár egy fekete tornacsukát oszt kész. Nem divatbemutatóra mész, ha más nem veszel egy fekete kabátot, már ha találsz.
2015. okt. 16. 11:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!