Mit csinalhatnek a lanyommal?
fiatal hazasparok vagyunk (25 evesek vagyunk mindketten) van egy 5 eves lanyunk, most jon a masodik gyerek (7honapos pocak lako) de a kislanyunk ki jelentette h neki nem kell testver ejjel nappal sir h neki nem kell testver , mit lehet csinalni ilyenkor
soha nem volt elkenyeztetve rendes ugyes kislany de most 2 hete pokolla teszi az eletunket ezzel h nem kell kis testver
le ultunk beszelgetni vele de nem sikerul , a nagyszulok rokonok mindenki biztatja h nagyon jo lesz minden ne sirjon de nem tudja senki megnyugtatni
Félti az egykeségét. Természetes. Próbáld vele többet foglalkozni, és nagyon "ajnározzátok" a kicsit előtte.
Sajnos, ha megszületik, egy darabig akkor is ilyesmi lesz.
Fogd be segítségnek, dicsérd meg, oly formán, mit kezdenél az ő segítsége nélkül.
Ne érezze kirekesztve magát. Kérd meg a családot is, hogy először vele foglalkozzanak, majd utána a kicsivel.
Sajnos, sokan abba a hibába esnek, mindenki a kicsit csodálja, a nagy meg el van felejtve.
Képzeljük magunkat a helyébe!
Egyébként szem. jó a helyzetetek, mert a "nagy" ki meri mutatni az érzelmeit. Ez jó.
Nekem 4 év van a két lányom között.
Sajnos nállunk is volt, aki a kistesó ellen uszította már akkor, amikor még csak pár hónapos terhes voltam.
Valószínű a lányod is rosszakat hallott a kistesóról, oviban, ismerősöktől, esetleg családtagokról. Főleg így, hogy csak 2 hete ellenkezik. Próbáld meg kideríteni, kitől hallhatta.
Ha van a családban testvér, akkor azokkal is példálózhatsz: milyen jó, hogy nekem/apunak volt testvére, milyen jókat játszottunk, te sem leszel egyedül, itthon is lesz kivel játszanod.
Mi az elejétől bevontuk a nagylányom a babavárásba: vettünk neki csecsemőbabát, amit pelenkázhatott, sétáltathatott. Elővettük a csecsemőkori lépeit, együtt nézegettük, milyen szép baba volt, fog-e hasonlítani rá a kistesó. Ő lesz a nagylány, segít majd anyának, a kistesó is tőle fog tanulni mindenfélét.
Próbáld kipuhatolni, mi tenné vonzóvá számára a kistesót, és arra helyezd a hangsúlyt.
Sok sikert, és ne add fel!
5 éves?
Énis ilyen voltam,hogy nekem se kell tesó,a szüleim akármit mondtak,nem érdekeltek!
De amikor megszületett az öcsikém,hát én nagyon boldog voltam,és azóta folyamatosan nyüstölöm a szüleimet,hogy kell még egy tesó:)
A lányka is megfogja szeretni,csak még nem tudja hogy milyen érzés!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!