Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csinálhatnék 11hónapos...

Mit csinálhatnék 11hónapos lányommal?

Figyelt kérdés
Már nagyon elegem van és tanácstalan vagyok. Lányom egész nap rajtam lóg, 10másodpercet sem játszik el egyedül, ha leülök mellé hogy játszunk vagy tanígassam, akkor is folyamatosan mászik rám,kínlódik rajtam. Ha főzök csimaszkodik végig a nadrágomba és visít,sír,hisztizik. Napi 2x 3/4órát alszik, így semmit nem tudok csinálni tőle. Egyik nap betettem a járókába, üvötött úgy hogy a nyála,taknya,könnye egybefolyt mire végeztem a felmosással és egyéb dolgokkal. Ha valakinek van jó megoldása, írjon pár sort mit is csinálhatnék!!?
2010. jan. 17. 16:38
 1/7 anonim ***** válasza:
Fiam születése óta azt csináltam hogy csak akkor vettem kézbe amikor tényleg kellett. Ha sírt akkor sem vettem fel egyből hanem inkább beszéltem hozzá, elvontam a figyelmét. Ez végig működött, és most hogy 9 hónapos a fiam néha ő is lógna rajtam szó szerint ahogy nálatok is történik. De házimunkát úgy oldom meg, hogy ahol éppen vagyok odarakom magam mellé (persze csak ha tényleg nem bír magával egydül mit kezdeni), és mondjuk port törlök akkor "belevonom a munkába". Adok neki egy tiszta rongyot odaadaom neki és mutatom hogy mit csinálok. Ezzel úgy elvan hogy nem akar rám mászni. Örül ha tanulhat. Pl. a teregetés is így megy. Odateszem magam mellé, ő kiveheti a ruhákat és közben felakasztom... és hasonlók. Én csak így tudtam megoldani, nem hagyom magára hanem hasonló elfoglaltságot adok neki, mint amit én csinálok, és közben elmések mindent hogy mi ez... és jót kacag rajta.
2010. jan. 17. 16:51
 2/7 anonim ***** válasza:

ugyanez volt. amikor megtanul járni, jobb lesz.

vigyél oda neki a konyhába játékot, vagy nyisd ki neki a konyhaszekrényt.

2010. jan. 17. 17:25
 3/7 A kérdező kommentje:
Ezeken már túl vagyok...mindíg ott van ahol én, a konyhában is lenne mivel játszania, viszek neki játékot, kipakolhatná a szekrényt is, de Ő ezek helyett kapaszkodik a lábamba és sír, ami általában nem igazi sírás hanem hiszti. Nem volt ölbe szoktatva sosem,mert egyedül vagyok vele,2-3héttel ezelőttig jól elvolt akár egy papírdarabbal is amíg tettem a dolgom. Nem tudom mi válthatta ki nála ezt az új viselkedést!? Játszom vele és tanítgatom sokmindenre, de most már ha ülök vele a habtapin, mutogatom neki a könyvet,beszélgetünk stb...akkor is kínlódik és mászik rám.Nem érdekli semmi csak az hogy belém bújhasson és foghasson, hozzám érjen. Azt mondták páran hogy szeparációs szorongás, de akárhol olvastam az nem egészen ebben nyilvánul meg. Valaki azt tanácsolta tegyem a járókába mikor dolgom van, hagyjam hisztizni és majd megszokja hogy ott kell az idő alatt lennie, de eddíg nem sikerült akárhányszor próbáltam. Na mindegy, majd csak jobb lesz. Köszönöm a válaszokat.
2010. jan. 17. 17:56
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
1 éves,most mi is ezt csináljuk,de neki jön a foga,és most ez neki a legjobb.eddig nem csinált ilyet,de most én sem tudok tőle semmit csinálni.csillapítom a fájdalmait,és igyekszem türelmes lenni hozzá.a konyhát úgy oldom meg,hogy mindig kap valami olyan dolgot amit eddig nem nagyon volt szabad,ezzel el van egy darabig,kap kemény babapiskótát azzal dörzsöli az ínyét. azt vettem észre a zene az éneklés megnyugtatja.talán nálatok is ez a helyzet,főleg ha eddig nem csinálta.
2010. jan. 17. 19:35
 5/7 anonim ***** válasza:
71%

ne tedd járókába, hülyeség.

hadd legyen ott, ahol te vagy. ha hisztizik, akkor hisztizik. ne figyelj rá, majd abbahagyja.

2010. jan. 17. 19:38
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát szerintem meg figyelj rá. Nálnuk ugyan ez van, én nem hagyom ordítani, pontosan azért, mert oka van annak, hogy így viselkedik. Vagy a foga, vagy a szeparációs szorongás, vagy egyéb kortünet. Szerintem most vedd fel, nálunk az segít (pár percre), ha odahúzom az etetőszéket magam mellé, így látja mit csinálok a konyhapulton, esetleg a kezébe adok egy kiflit, vagy kekszet, az értékes percekig lefoglalja.
2010. jan. 17. 21:24
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat. Tegnap este néztem, és lehet hogy foga jön felül. Van már kettő alul,meg kijött már két szemfog is, de azokkal nem volt ilyen gond. Remélem hamar túlleszünk ezen :o)

Köszönöm szépen mégegyszer a segítségeket.

2010. jan. 18. 07:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!