Loptam a családi kasszából, mert vásárlásmániás vagyok (? )
Sajnos évek óta visszatérö vásárlásmániával küzdök. Állandóan ha van egy kis szabadidöm, boltokba járkálok, és kacatokat veszek. Amikor boldog vagyok, akkor azért, amikor szomorú, akkor azért...de a legrosszabb, amikor fèlek. Olyankor berohanok az elsö üzletbe, és veszek egy csomó felesleges holmit, majd fèlek tovább.
Halomban állnak otthon a kozmetikumok, általában azokon élem ki magam, mert hogy majd ettöl a rúzstól vagy attól az arckrémtöl végre szép leszek...de a hatás mindig elmarad.
Félretenni nem tudok, mert erre megy el a teljes keresetem. A múlt hónapban elszórtam 70 ezret, majd kivettem a családi kasszából még 30 ezret, és azt is elköltöttem, már nem emlékszem, mire.
A családi kasszában nyaralásra meg szükséghelyzetekre van némi pénz. Sajnos, amióta megvàmoltam, már elég kevés.
Hogy àlljak le? Állandóan termékteszteket nézegetek a neten, ma is csak nagy eröfeszítèsek árán tudtam megállni, hogy semmit ne vegyek.
Mennyire elítélendö ez?
22l
sajnos velem is elofordult ilyen ,szinten vasarlasmaniam van...
ket kezzel szorom a penzt amig van ,nem erdekel ha utana hetekig egy forintom sincs.utana meg jon a buntudtad ,hogy tizezreket koltottem a semmire.ez nem kamu ,sokan kuzdenek ezzel a szenvedellyel leginkabb akik nem is igazan tehetik meg ,hogy felesleges dolgokat vaaarolgassanak megis megteszik.
pontositok ,ez mar a mult mert mar sajat haztartasban elek es anya is vagyok ,de igy is sok a vita a parommal ,o pont az ellentetem ,utal vasarolni.
szerintem beszelj egy csaladtagoddal errol ,akiben megbizol ,a penzed egy reszet bizd ra ,vagy az egeszet es o adagolja.engem a parom fog vissza kemenyen ,persze nem veszi el a penzem de ramszol mindig ,jogosan.
kigyogyulni szerintem sosem fogok ebbol mert igy is mindig kattogok hogy mikor mit kene venni.
Ha tudod, hogy mi a bajod, be is vallod, akkor miért nem mész el egy pszichológushoz? Azt mondod félsz, akkor lehet ezt az okot kéne megszüntetni, a probléma gyökerét, és akkor tán leállnál az állandó vásárlással. Ebbe a családot is be kell vonni és keményen megszabni, hogy mi az a határ, ameddig elmehetsz. Nem árt, ha van melletted valaki, vagy felhívhatsz valakit, amikor rád jön a vásárolhatnék.
A sok felesleges cuccot pedig add el, már kozmetikumokat is el lehet adni, illetve ruhákat is facebook csoportokban, vaterán. Persze az eredeti árát úgyse kapod érte, de azért ami ezekből visszajön azt szépen visszateheted a családi kasszába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!