Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyermektartásdíj késedelmes...

VikiToth kérdése:

Gyermektartásdíj késedelmes fizetésével kapcsolatban szeretném a tanácsotokat kérni, az alábbiak szerint?

Figyelt kérdés

10 év házasság után váltunk el a férjemmel, az akkor 8 éves gyerek nálam maradt. Megállapodtunk a gyermektartás összegében, amit eleinte rendesen fizetett. A láthatás mindig megoldott volt, akkor jött (jöhetett volna), amikor akart, nem akadályoztam soha.

Kb. 2 éve rendesen késik a gyt. megfizetésével, sőt olyan s előfordult már többször, hogy egyáltalán nem fizetett. Volt olyan is, hogy nagyon gondba került, elküldték a melóhelyéről, akkor megállapodtunk, hogy nem fizet fél évig. Nem volt gond, akkor még volt tartalékom, kibírtam. De most már más a helyzet, egyik fizutól a másikig élünk, nagy szükség lenne a gyt-re is. Soha nem szól, hogy gondja van a fizetéssel, mindig én telefonálok rá (15-éig kellene fizetnie, 20-a táján felhívom, hogy ugyan, mi a helyzet, akkor hebeg-habog, ha mázlim van, néhány napon belül küldi a pénzt, ha nincs, akkor nem küldi). Nagyon kellemetlen ez nekem, egyfelől, miért nekem kell könyörögni az ő kötelezettsége miatt? Miért csak nekem kell helyt állnom a közös gyerekünk eltartását illetően? Én nem mondhatom a gyereknek, hogy harapj a küszöbbe, mert nincs pénzem, ha törik, ha szakad, nekem ételt kell tenni asztalra, ruhát venni neki, befizetni, amit kell. Ő miért mondhatja azt, hogy nincs??? És nekem ezt miért kell tűrni? Türelmes ember vagyok, de már a végét járom. Nem bírom a bizonytalanságot. Ennél már az is jobb, ha tudnám, hogy sosem fizet, akkor nem várnám.

Nem ragozom tovább: Ilyen esetben, amikor nem hónapos késések vannak, de sosem fizet időben, lehet tenni valamit, hová lehet fordulni?

#gyerektartás #késdelem
2015. szept. 29. 11:25
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
A gyerektartás NEM kiegészítés! Az apa pénzben járul a gyereke tartásához. A kiegészítés azt jelenti, hogy anya fizeti a zömét, apa kiegészíti. De nem. A trv szerint apa fizet, anya természetben járul hozzá gyermeke tartásához.
2015. okt. 1. 13:09
 32/35 anonim ***** válasza:
Ez már csak szőrszálhasogatás. Kiegészítésnek is hívhatjuk, mert kiegészíti (még ha felesben is), az anya által hozzáadottakat. Magyarul, nem formálhat jogot egy anya, hogy csak az apának keljen anyagilag eltartani a gyereket, mert ő meg fos, főz, takarít a gyerekre. Ha a gyereknek cipő kell pl, akkor anyuci is rakja bele a kis pénzecskéjét, ne csak az apa fizesse.
2015. okt. 1. 13:57
 33/35 anonim ***** válasza:
"fos"-mos. :-)
2015. okt. 1. 15:21
 34/35 anonim válasza:
Örülj hogy élsz. Milyen pofátlan törvény ez hogy a gyerektartást nem a gyerek hanem az anyja kapja, az meg elkúrja saját magára???? LOL!!!
2015. okt. 3. 22:57
 35/35 anonim ***** válasza:
Ja, utolsó, tényleg pofátlanság. Oda kellene adni a gyereknek azt a 20ezret, anyuka adna mellé ugyanannyit, aztán hajrá, gyerek, élj meg belőle. Old meg, hogy legyen hol laknod, legyen mit ennek, megyen ruhád, cipőd és esetleg gyógyszerre is maradjon, ha kell. Eszedbe ne jusson anyadnal lakni, hiszen ő csak elqrja a tartasdijat. Te komolyan ilyen hülye vagy, utolsó?
2015. okt. 4. 07:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!