Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyermektartásdíj késedelmes...

VikiToth kérdése:

Gyermektartásdíj késedelmes fizetésével kapcsolatban szeretném a tanácsotokat kérni, az alábbiak szerint?

Figyelt kérdés

10 év házasság után váltunk el a férjemmel, az akkor 8 éves gyerek nálam maradt. Megállapodtunk a gyermektartás összegében, amit eleinte rendesen fizetett. A láthatás mindig megoldott volt, akkor jött (jöhetett volna), amikor akart, nem akadályoztam soha.

Kb. 2 éve rendesen késik a gyt. megfizetésével, sőt olyan s előfordult már többször, hogy egyáltalán nem fizetett. Volt olyan is, hogy nagyon gondba került, elküldték a melóhelyéről, akkor megállapodtunk, hogy nem fizet fél évig. Nem volt gond, akkor még volt tartalékom, kibírtam. De most már más a helyzet, egyik fizutól a másikig élünk, nagy szükség lenne a gyt-re is. Soha nem szól, hogy gondja van a fizetéssel, mindig én telefonálok rá (15-éig kellene fizetnie, 20-a táján felhívom, hogy ugyan, mi a helyzet, akkor hebeg-habog, ha mázlim van, néhány napon belül küldi a pénzt, ha nincs, akkor nem küldi). Nagyon kellemetlen ez nekem, egyfelől, miért nekem kell könyörögni az ő kötelezettsége miatt? Miért csak nekem kell helyt állnom a közös gyerekünk eltartását illetően? Én nem mondhatom a gyereknek, hogy harapj a küszöbbe, mert nincs pénzem, ha törik, ha szakad, nekem ételt kell tenni asztalra, ruhát venni neki, befizetni, amit kell. Ő miért mondhatja azt, hogy nincs??? És nekem ezt miért kell tűrni? Türelmes ember vagyok, de már a végét járom. Nem bírom a bizonytalanságot. Ennél már az is jobb, ha tudnám, hogy sosem fizet, akkor nem várnám.

Nem ragozom tovább: Ilyen esetben, amikor nem hónapos késések vannak, de sosem fizet időben, lehet tenni valamit, hová lehet fordulni?

#gyerektartás #késdelem
2015. szept. 29. 11:25
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
63%
Utolsó tényleg hatalmas baromsagot irsg, ha ilyen szinten sotet vagy inkább ne szólj hozza. Mennyire tartod valószínűnek, h tartás elmulasztása miatt vkit vegrehajtando foghazbuntetesre ítélnek? Onmagaban eniatt meg a világon senkit nem "csuktak le", ahogy te mondod.
2015. szept. 29. 13:01
 12/35 anonim ***** válasza:
100%

Hivatalosan is meg van állapítja a tartasdij összege és a teljesítés napja, van erről jogerős birosagi ítélet, vagy csak ti állapotától meg benne?

Ha nincs, akkor be kell adni a birosagra a tartasdij iránti kérelmet. Ha van, akkor a bíróságon tartasdij munkaberbol való letiltasat kell kerni

2015. szept. 29. 13:03
 13/35 anonim ***** válasza:
90%

11.-nek

[link]

2015. szept. 29. 13:16
 14/35 anonim ***** válasza:
70%

Gyámhatóság, rendőrség, stb.

Ha van pénze akkor le fogják vonni.

Ha tényleg nincs, akkor meg nem tudják a bőrét lehúzni.

2015. szept. 29. 13:26
 15/35 anonim ***** válasza:
17%
Hát azért mert pár napot cúszik nem tudsz mit csinálni jogilag. Annyit igen, hogy hivatalosan tiltasd le a munkáltatónál, amúgy ha munkanélküli akkor is vonják abból is. Egyetlen kivétel van ha a rokkantság olyan mértékű, akkor nem vonják. Ha több havival elmaradna, akkor tudnád félévre visszemenőleg igényelni. Ha akkor sem fizet megy a végrehajtó hozzá, ha nem tudnak mit behajtani, akkor az állam megelőlegezi. A végrehajtó többször is próbálkozik, ha akkor sem fizet vagy nem tudnak mit behajtani akkor igen, leültethetik. Menj a gyámügyhöz, bíróságra ott elmondják mi a menete, de mondom pár nap csúszáséret meg nem bírságolják.
2015. szept. 29. 13:42
 16/35 anonim ***** válasza:
52%

15.-nek.

Ne írd,hogy leültethetik,mert itt a sok szakértő lepontoz miatta! Pedig így van!

1. voltam.

2015. szept. 29. 13:47
 17/35 anonim ***** válasza:
14%
Most ge.i leszek. Annak ellenére, hogy teljes mértékben megértem, sőt átérzem a problémádat és még igazad is van,nem értem, hogy egy ilyen komoly kérdéssel, problémával miért a gyk-n érdeklődsz, miért nem a hivatalos helyen keresed a megoldást.Mert itt csak az észt osztják, ki ezt mond, ki azt, aztán szűrd le belőle melyik a jó. A másik pedig, hogy az állapotodat, mármint, hogy a megélhetésetek a gyerektartáson függ, ne nagyon híreszteld a környezetedben, mert egy "jó akaród" még rád küldi a gyámügyet, hogy nem tudod eltartani a gyereket. Végül pedig azt nem értem, hogy egyes nők miért hiszik azt, hogy a gyerektartás arra való, hogy abból éljenek? Az egy kiegészítésnek, hozzájárulásnak kéne legyen a gyerek tartására, mint ahogy a neve is jelzi.Magyarul az apa is kiveszi anyagilag a részét a gyermek eltartásában, de nem ő állja. Ha az nincs, sok nő kétségbe esik, hogy jaj, most miből veszek ételt, ruhát...stb. Anyukám, a többiből, amit keresel.
2015. szept. 29. 14:27
 18/35 anonim ***** válasza:
13%

Keverék a szezont a fazonnal. Tartasdij késedelmes fizetéséről van szó. Ezért nem ültetnek le semmit, végrehajtást sem indítanak. Ha van róla hivatalos ítélet, akkor a kérdező írhat a birosagra egy kérvényt, hogy hivatalosan, letiltassal szeretné kapni.

Van olyan, hogy kiskorú veszélyeztetese, tartás elmukasztasa: ez bűncselekmény és ezért akár letoltendo börtön is járhat. Ehhez minimum az kell, hogy a kotelezett 6 hónapja ne fizessen semmit és legyen jövedelme. Ha nincs, akkor eleve önhibáján kívül nem fizet, így semmi büntetés nem jár érte.

2015. szept. 29. 16:25
 19/35 anonim ***** válasza:
87%

Hát utolsó, te nem g. ci vagy, hanem csak nincs gyereked, akit egyedül nevelnél, azért beszélsz hülyeségeket. A gyerektartást azért kell fizetni, mert az apa így járul hozzá a gyereke tartásához, míg az anya ezt természetben teszi. Aki meg azt írja, hogy anyuka a gyt-ból dőzsöl, az fogja magát, és neveljen egyedül gyereket, majd rájön arra, hogy örül az anyuka, ha nullszaldósra kijön hó végén.

Kérdező, kérni kell a letiltását, ahogy előttem már írta valaki, és ha így sem fizet, kérni kell a végrehajtást.

Még valami, akár 1 nap késedelmes fizetés is szabályellenes, tehát nem kell hónapokat, éveket várni.

1-nek: azért lettél lepontozva, mert véded az apukát, hogy szegény, egy fizuból nem tudja eltartani magát, de az anyukát meg lesz. rod, azt senki nem sajnálja, hogy egy fizuból próbál eltartani két embert. Anyukával ki törődik?

2015. szept. 29. 16:30
 20/35 anonim ***** válasza:
19 vagyok, válaszom 17-nek szólt.
2015. szept. 29. 16:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!