Adjam el az otthonom, hogy az unkokák könnyebben induljanak el az életben?
4 lányt neveltünk fel 7 unokám van!
Nem sokat "dolgoztam" életem során,otthont termtettem inkább és neveltem a lányokat,ez tett boldoggá minket,a férjemet és engem is,úgy érzem a lányokat is!
Sose éltünk fényűzésben,de jó dolguk volt,mindent megadtunk nekik,bár hogy lakást,autót vegyünk nekik azt sajnos nem engedhettük meg!
A legfiatalabb lányom 2 éve költözött el,a férjem másfél éve halt meg.
Itt maradtam egyedül ebben a nagy házban.
Szeretek itt élni,ez az otthonom,a mi kis paradicsomunk.
Mindig arról álmodoztam,hogy itt játszanak majd körülöttem az unokák,kiülünk a kertbe összejövünk,itt nyaralnak...
Jól sikerült gyerek mindegyik,helyén az eszük a szívük is,de éreztetik velem,hogy önző dolog ülni egy 45-50 milliós házban nekem egyedül,amikor 2 unokám is most kezdi az egyetemet és lenne lehetőségem segíteni nekik!
És egyszerűen nem megy,hisz itt élek 40 éve,a két kezünkkel építettünk fel mindent,minden emlék ideköt.
A férjemmel úgy szerettük volna,hogy halálunk után a gyerekek közösen öröklik a házat,az egész tanyát,azért,hogy megtartsák és együtt legyenek,legyen hol helyük,lehetőségük egy családnak lenni!
Nem értenek meg.
Azt akarják adjam el,vegyek valami kis házat,kis kerttel lehetőleg a mostani ház árának tizedéért,a többit pedig osszam szét közöttük!
Önző vagyok,hogy nem tudom megtenni?
Adjatok kérlek tanácsot!
ma 10:51-es vok.
Nagyon is jó a gondolkodása!Anyukám mindíg azt mondta,nekünk,kicsit vulgárisan,hogy mindenki tanuljomn meg a saját se@@én k@kálni.
Sosem kérnénk tőle ilyet.Pedig az egyik tesónk vele él,a családjával,de tőle sem várjuk el mi 3-an,hogy akkor most fizess ki minket.Úgy fogjuk fel,hogy 1 Anyu nincs egyedül,2 legalább gondját viselik lakbér gyanánt a háznak.A ház állagának óvására így nekünk nincs gondunk.
Majd lehet változik a helyzet,és másképp gondolkodnak,mi meg kivárunk.Senkit nem szabad sürgetni ilyen fontos döntésekben.
Hát én csak annyit fűznék ehhez, hogy ha nekem élne vmelyik nagymamám, vagy nagypapám én bármit megadnék neki/k még inkább én vennék nekik házat akár hitelből is csak élnének és láthatnám őket :-( nemhogy én várnék tőlük segítséget.
Egy egyetemista lány
Kedves kérdező!
Nagyon tömören, egyáltalán nem vagy önző.
Tőled akarják elvenni, ami a tiéd, amihez az emlékeid kötődnek. Azt a kis szigetet, ahol boldog voltál, ami az otthonod, nehogy feladd.
Szomorú, hogy a gyerekeknek nincs türelmük kivárni, és lelkiismereti problémát okoznak neked.
Azt, hogy óvatosnak kell lenni, kicsit később leírom saját tapasztalat alapján.
71/F
Valahogy mindigis úgy éreztem,sokat teszek értük még a mai napig is!
Igaz a férjem halála óta kisebb gazdaságot vezetek,de a gyerekeimnek sose kellett húsra,zöldségre,gyümölcsre költeniük,csak a benzinköltséget,hogy elszállítják mindezt.
A vejeimmel együtt ez 15 fő étkeztetésének java,ami 1-2 milliót egész biztosan kitesz évente.mindig olyan boldog voltam,hogy tehetük értük.
A legrosszabb az volt,hogy a legnagyobb lányom csak legyintett erre,hogy ez havi szintre lebontva apróság.
A tanya árához képest ez igaz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!