Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan szervezzük meg az...

Hogyan szervezzük meg az esküvőt, ha egyik szülő ellenzi?

Figyelt kérdés
Édesanyám nem szokott beleszólni a döntéseimbe, csak haragszik sokáig és próbál veszekedni (csak nem szoktam belemenni), ha nem ért egyet velem. Kivételt képez a vallási hovatartozás, ebben a kérdésben hajthatatlan, és képes órákig arról szavalni a ritka találkozásainkkor, hogy a párom nem keresztény. Mindenképpen azt akarja, hogy a párom keresztelkedjen meg, méghozzá kizárólag az a felekezet jöhet szóba, amelyikhez én tartozom-tartoztam. Számomra a hit fontos érték, és maximálisan tisztelem édesanyámat, de szeretem a páromat, és nem fogom azzal zsarolni, hogy nem megyek hozzá, amíg meg nem keresztelkedik. Így viszont édesanyám ott fog ülni haragosan a teremben, és minden arra járónak el fogja panaszolni, hogy a lánya milyen szégyent hozott a keresztény családjára. Párom azt mondta, az én kedvemért az egyházi szertartásba is belemegy, bár én nem kértem erre, nem akarom, hogy olyasmit tegyen, ami számára nem jelent semmit. Tudtok valamit javasolni?

2015. szept. 17. 08:34
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Ugyanaz lenne a probléma édesanyámmal, mint egy lakodalmon. De párom családjával valóban nagyon jól sikerülne.
2015. szept. 17. 10:50
 12/19 anonim ***** válasza:
73%

Ha katolikusokról beszélünk, ott elég, ha az egyik fél megkeresztelkedett.

Anyukádnak fontos, talán neked is. Tartsatok templomi esküvőt is és kész. Nem kell agyon agyalni szerintem.

Nálunk ugyanez volt, fordítva. A férjem vallásos, a családja is. Én meg sem vagyok keresztelve. Volt templomi esküvőnk. Nekik fontos volt én pedig a férjem kedvéért végigcsináltam. A férjem rendszeresen jár templomba, én meg csak néha elmegyek vele. Kizárólag akkor, amikor én akarok. Ha pl. anyósom mondja, hogy "eljöhetnél velünk", na akkor aztán tutti nem! Engem is kritizál és térít az anyósom, de marhára nem érdekel.

2015. szept. 17. 11:00
 13/19 anonim ***** válasza:
29%
Ha nem fontosd most egyből, hogy jogilag is összelegyetek adva, akkor vagy ne házasodjatok, vagy egyházi esküvő (azt Magyarországon nem ismeri el a jog). Vagy menjetek ki külföldre házasságot kötni, és akkor van indok, hogy miért csak a tanúk vannak ott.
2015. szept. 17. 11:05
 14/19 A kérdező kommentje:
Nekünk a jogi a fontos, nem az egyházi. Amúgy nem katolikus egyházról van szó. Csak akkor ad össze a pásztor, ha mindketten komoly, aktív keresztény hívők vagyunk, hogy ne legyünk felemás igában. Ezért nem lesz egyházi. De a külföldi ötlet tetszik :D Akár úgy is előadhatjuk, hogy spontán dolog volt, barátokkal utaztunk, és eszünkbe jutott :D Nagy a valószínűsége, hogy meg is történjen, nagy utazók vagyunk. A kedélyek leyugodnának.
2015. szept. 17. 11:17
 15/19 anonim ***** válasza:
6%
A spontán ötletet nem fogják elhinni. Egy barátnőm akar külföldi esküvőt, jóval nehezebb elintézni, mint egy magyart, pedig itthon is van várakozási idő. Magyaroknak nincs spontán házasodás...
2015. szept. 17. 11:49
 16/19 A kérdező kommentje:
Jó, hát nem volt komoly ötlet :)) Amúgy nem Magyarországon élünk.
2015. szept. 17. 12:00
 17/19 anonim ***** válasza:
Pl Ausztria? Az viszonylag könnyen elintézhető, közel is van, EU tagállam is. Nézz utána milyan papírok kellenek, fordítatás költségeit (mert kell a családiállapotot igazoló lap, és nem elég magyarul nyilván).
2015. szept. 17. 12:01
 18/19 anonim ***** válasza:
20%
És azt tudja anyukád, hogy nem lesz unoka?
2015. szept. 17. 12:33
 19/19 A kérdező kommentje:
Nem tudom. Biztosan. Sosem titkoltam, ha nem felejtette el, tudja.
2015. szept. 17. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!