Egy szülő kit szeret jobban? A gyerekét vagy a szüleit?
Figyelt kérdés
Tudom, nem olyan kérdés amire élből vágnánk a választ, meg hogy "egyformán" de ez nem így van, mindig van választási lehetőség. (Ha lenne gyerekem) szerintem a gyerekemet szeretném jobban.
De gondolom ez változó, itt hogy vannak vele az emberek?
2015. szept. 13. 12:17
1/11 anonim válasza:
A gyerekeimet.
Amúgy nem csak egy féle szeretet van.
De ha pl választanom kéne, kit mentek meg, akkor az a gyermekem lenne .
2/11 anonim válasza:
Eggyiket sem.Mindkettőt máshogy.A gyerek nem egyenlő a szüleiddel.Csak két gyerek közül lehet vagy a szülők közül,de azt sem vallja be senki.Bár én anyum jobban szeretem,rőle több szeretetet kapok és ő még részeg állapotába nem mondta rám h semirekellő és még rosszabbak.Persze őnála az lenne a meglepő ha alkalmakon kivűl inna egy pohárral is.Igen apumat szeretem de azt amilyen ő részegen,teljesen más ember.Azt az embert aki ő részegen nem szeretek sőt nem állhatom,utálom a részeg énjébe bele állítanám a baltát is,de józanon rendesebb...De szerintem anyu több szeretetet ad és nem egy drága baromsággal akar helyrehozni mindent...13L
3/11 anonim válasza:
Hiába használjuk ugyanazt a szót, a mögötte levő érzelmek egészen mások, nem összehasonlíthatók. Ezzel az erővel azt is kérdezhetted volna, hogy a palacsintát szereted-e jobban vagy a kedvenc cipődet.
4/11 A kérdező kommentje:
nem, mert ahogy az első is írta, ha választani kellene kit mentesz meg akkor nem ec-pec alapon fogsz dönteni, hanem hogy ki fontosabb neked. Lehet, hogy mind a kettő fontos neked, de akkor is az egyik dominánsabb.
2015. szept. 13. 13:02
5/11 anonim válasza:
A természet "rendje" szerint egy szülő jobban kell, hogy "szeresse" a saját gyermekét, mint a szüleit. Ez egy biológiailkag kódolt ösztön, és a fajfenntartás miatt szükségszerű.
Lehet elmélkedni sok kérdésen, meg lehet ideologizálni az emberi kapcsolatok működését, de szinte minden esetben előre kódolt, programozott ösztönökről beszélünk.
6/11 anonim válasza:
Hmm ha menteni kell akkor elvárnám,hogy a gyermekem a saját gyermekét,tehát az unokámat mentse és ne engem!Viszont az már keményebb dió lenne,hogy én a gyermekemet vagy az unokámat menteném-e!
7/11 A kérdező kommentje:
na de pont az a lényeg, hogy most válaszoljatok, ne csak "fogós kérdés" :D
2015. szept. 13. 20:17
8/11 anonim válasza:
Hű, ez változó. Ha a gyerekem tenne keresztbe anyámnak, akkor anyámat védeném, ha fordítva, akkor a gyerekemet.
9/11 anonim válasza:
Szeretetről, vagy féltésről beszélünk? Mert a szüleinket szerethetjük jobban a gyerekeinknél, de evolúciós okokból mindig a gyerekeinket féltjük jobban.
10/11 A kérdező kommentje:
ahogy már mondtam, ha élet és halál között kellene választani, és csak 1 valakit (most a szülők is 1nek számítanak) lehetne megmenteni
2015. szept. 16. 22:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!