Miért kennek mindent a szülőkre?
Sok rossz gyerek, kamasz van manapság. Szemtelenek, bunkók, sorolhatnám.
Mindig a szülőkre fogják, hogy elrontották a gyereküket, pedig aztán nem egy ismerősömnek olyan szülei voltak, hogy meg is lepődtem rajta, miért lett ilyen a gyerekük.
Ti, hogy vagytok ezzel? Csak a szülő tehet arról, ha már a 7 éves gyerek trágárul beszél, verekszik és kötekedik stb.?
Szerintem nem, de sokan váltig állítják, hogy csak a szülők tehetnek mindenről.
04.05. !
Leírtad az én történetemet. Azzal a különbséggel, hogy az enyém már évtizedekkel ezelőtt volt.
Viszont ezzel, hogy nekem így telt a fiatal korom, csak a gyerekeim jártak jól /amire büszke vagyok/.
Még most is /21 és 24 évesek/ apró-cseprő és nagy gondjaikkal bátran fordulnak hozzánk.
Elmesélek egy kényelmetlen szitut, amivel igazán nehezen birkóztam meg.
Nagyobbik fiam 15!!! évesen készült élete első sexuális együttlétére.
Megkeresett a fog.gátlás lehetőségivel kapcsolatban. Neki természetes volt, hogy nem korlátozzuk szinte semmiben, ezért nem is gondolta, hogy megtilthatjuk neki.
Nagy dilemma volt, de nem avatkoztunk bele, és jól tettük.
azt hiszem itt kezdődött volna az elidegenítés.
Ma már felnőtt, barátnőjével él együtt, tanul, dolgozik és BOLDOG. Biztos önmagában, és tudja bármikor számíthat ránk. Sosem avatkoztunk bele az életébe, nem kritizáltuk /ami néha nehezen esett/, csak segítettük.
Mindenkinek saját jó és rossz tapasztalatai alapján kell élnie megélni életét. Ehhez szüksége van egy biztos háttérre, ahová bármikor visszavonulhat.
Sok szülő ezt felejti el ,amikor saját vágyait erőszakolja rá gyerekére. Ebből következik, a düh, a dac és ellenségesség.
Most 47 évesen mikor apám meglátogat, még mindig csomóban van a gyomrom, hogy...már megint milyen hibát talál bennem.
Egy ujjal nem nyúlt hozzám, mindig szeretet, csak a jót akarta, de...rosszul állt hozzá. Sosem bíztam meg benne. Apró titkaimból mindig ellenem gyártott fegyvert a nevelésem érdekében. Ezzel csak azt érte el, hogy semmit sem tudott már rólam, nem ismert.
Sok mindent csináltam amivel fellázadtam , rossz gyerek lettem, de talán ezért azt hiszem jó szülő.
Szép napot mindenkinek! :)
Én ismerek egy családot,ahol három gyerek van.
A legidősebb önbizalomhiányos,gátlásos,tétova,mert annak idején azt is megmondták neki,hogyan vegyen levegőt,és hogyan tüsszentsen.Viszont jólelkű,kedves,megértő,mert nem szeretne másokkal úgy viselkedni,mint ahogy Vele viselkedtek a szülei.
A középső nagyképű,nagypofájú,gátlástalan,rosszindulatú,egoista, gonosz,és önző.Mindig mindent megkapott,elkényeztetett kis majom,soha nem szóltak rá semmiért,mindenkivel úgy beszélt,ahogy akart.
A legkisebbik egy szürke kisegér.Igazából b@sznak rá,megkapja a 20 ezer forintos ruhát,meg oda megy ,és azt csinál,amit akar.Egy a sok ember közül.
A nevelés nem dísznek van.A nevelésen rengeteg minden múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!