Most akkor ne hordjam? De én nagyon örültem neki.
A tizennyolcadik születésnapomra a szüleimtől kaptam egy szép aranynyakláncot. Nálunk a családban még szokás az ilyen tárgyi ajándék, főleg ilyen alkalmakra, mert úgy mondják, ezt akkor is tudni fogod, hogy tőlem kaptad, ha már nem leszek.
De erre beszóltak, hogy milyen gizda dolog, meg rendesen lenéznek, hogy "apuci kislánya menőzik" meg ilyenek. Ez olyan rosszul esik. Most akkor nem kellene felvennem és hordjak bizsut, mert ciki, hogy ilyet kaptam?
Mekkora parasztok vannak. Biztos nem Bp-n laksz.Már 1 aranyláncot sem lehet ilyen beszólások nélkül hordani? Én is kaptam aranyláncot pl nagymamámtól h legyen emlékem, pedig mi sem vagyunk gazdagok. A baj azoknak az embereknek a gondolkodásával van akik beszólnak. Pl az én osztályomba mindenki hord ékszert, mindenkinek van 1-2 értékesebb darabja is én nem hittem volna h van olyan hely ahol ez különösebben még problémát is jelentene.
Am ha nekem tetszik vmi akkor hordom. A normálisabbaknak lehet elmondanám h családi 'ereklye', a kötekedőknek meg azt mondanám h 'semmi közöd hozzá'.
Éppen 14 voltam (a 80-as évek közepén), amikor szegény nagyapám meghalt. Megörököltem tőle egy kis dobókocka medált, amihez szüleim a szekrény mélyéről (gondolom ez valami korábbi örökség lehetett) előkotortak egy vékony kis aranyláncot, hogy hordani tudjam. Azóta is a nyakamban van és soha, sehol (még az általános iskolában sem) szólt érte senki.
Megdöbbentett, hogy téged bántanak a szüleidtől kapott láncért, főleg 18 évesen. Hová tart ez a világ?!
Szerintem viseld bátran, de diszkréten - amúgy sem illik az aranyékszert hivalkodóan hordani.
De hogy közeli ismerősök, majdnem rokonok is így beszólnak... hát erre eláll a szavam. Ne törődj velük, irigyek és faragatlanok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!