Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ilyenkor mit tehetek?

Ilyenkor mit tehetek?

Figyelt kérdés

Szóval. Vagyok én 18/f, és van a párom 14/l.

Most úgy adódott, hogy a páromat ki akarják dobni otthonról, intézetbe. És felvetette az ötletet, hogy én adoptálhatnám Őt.

Nos, én ebben benne is lennék, csak az van, hogy nem nagyon tudom, hogy ilyenkor mi van.

Közvetlen a szüleitől is örökbe tudom fogadni, vagy csak amikor már 'eldobták' Őt?

És hogy, bár gondolom, de ezt az Ő szüleivel kell megbeszélni, ha közvetlenül tőlük. Mert ha már 'el van dobva', akkor a szülei minden jogot az államra ruháztak át, amit Én vehetek fel.

Köszi mindenkinek.

2010. márc. 11. 19:28
 1/8 anonim ***** válasza:

szia

erre sajnos nincsen lehetőség. Mivel nem vagytok rokonok így ott van a törvény, hogy az örökbefogadónak minimum 16 évvel idősebbnek kell lennie...

2010. márc. 11. 19:35
 2/8 anonim ***** válasza:
18 évesen tudnád bizonyítani hogy eltudod tartani? Van állandó kereseted? Házad? Ezek hiányában nem hiszem hogy bíznának rád akárkit is. Sajnálom,de ez van.
2010. márc. 11. 19:36
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem adoptálhatod, pl. azért sem, mert ha örökbe fogadod, nem veheted majd el, ha később szeretnéd feleségül venni. Sok akadálya van amúgy, ez csak az egyik.
2010. márc. 11. 19:43
 4/8 anonim ***** válasza:

Gondolom,el se tudnád tartani,melóhelyed nincs,ingatlan nincs a neveden,számlák sincsenek a neveden,amit te fizetsz,és rokonsági ágon közöd nincs hozzá,szóval esélyed mínusz.Még a szüleid se(egyáltalán megbeszélted velük?)

nemhogy te..

2010. márc. 11. 20:28
 5/8 anonim ***** válasza:
ja,és ha megcsal,akkor kidobod??? :DDDD
2010. márc. 11. 20:29
 6/8 anonim ***** válasza:
vagy ha nem jöttök ki,teszem azt..ez baromi nagy felelősség,tudj róla..
2010. márc. 11. 20:30
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem adoptálhatod.

Viszont gondolkozz el,mennyire vagy oka annak,hogy ez a helyzet alakult ki(jegyek romlása,kimaradozás otthonról,házimunkába be nem segítés stb),és ha van ilyen változtatni kell rajta.

Mondjuk alapesetben azt mondom ezt a kislányt békén kellene hagyni,ha akkora nagy a szerelem,majd 3-4 év múlva lehetne kapcsolatot kezdeni.

2010. márc. 11. 20:33
 8/8 anonim válasza:
Ne légy pedofil és amugy is ha örökbe fogadod akkor az olyan mint ha a lányod lenne!
2010. márc. 18. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!