Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Párom terhesen elhagyott,...

Párom terhesen elhagyott, csúnyán össze is vesztünk, apasági nyilatkozatot nem csináltuk még meg mondván h időnk úgyis van még. Ilyenkor Én mint apa mit tehetek? Milyen jogaim vannak?

Figyelt kérdés
2011. jan. 24. 11:54
 1/7 anonim ***** válasza:
73%
Miután megszületett a kicsi, indíthatsz pert az apaság megállapításáért, és kiharcolhatsz magadnak láthatást. Javaslom, keresd fel a legközelebbi bíróség heti panasznapját, ott ingyen mindent elmondanak neked, jogi tanácsot adnak. Addig is gyűjts össze olyan embereket, akik tanúsíthatják, hogy a gyermek foganatása idején együtt éltetek, albérletes papírt, bármit, ami ezt igazolhatja.
2011. jan. 24. 12:05
 2/7 anonim ***** válasza:
7%

Ha letagad, akkor semmi!Talán megbeszélhetitek, ha lenyugodtak a kedélyek, adj egy kis időt neki.

Nálunk sincs apasági nyilatkozat és ha én nem vallottam volna be az apát, akkor beírnak egy fantázia nevet és semmit sem tehetett volna.Így is terveztem, de amikor megszültem, már másképp láttam a dolgokat, a gyereknek kell az apa is.

2011. jan. 24. 12:05
 3/7 anonim ***** válasza:
68%

Hmmm azért ez érdekes lenne, ha a megszülető gyerekének nem lehetne jogilag az apja...

De tényleg menj el a tanácsadásra! Az ingyenes, sok dolgot megtudhatsz.

Viszont arra készülj fel,és sajnálom, ha negatívat fogok írni, de a hivatalos dolgok nagyon elhúzódnak. És ha a volt párod nem akar közreműködni,akkor nagyon sok kálvárián fogsz keresztül menni és rengeteg pénz!!!!

Tudom, párom a gyermekláthatásért küzd, úgy hogy 7 évig hetemte 3szor volt együtt a kisfiával, majd anyuka betegesen bosszút akart állni és másfél éve meghiúsítja a kapcsolattartást, mindezt úgy,hogy már gyámügyi bíróság és a gyámhivatal is intézkedik.... :(

2011. jan. 24. 12:13
 4/7 anonim ***** válasza:
Apasági kereset létezik, de anyasági..???!!Menj be a gyámügyre, mert már most tudnak választ adni neked, nem kell megvárni a gyerek születését.Én is ott kérdeztem meg, hogy mi a teendőm, ha az apa elhagyott 6hónapos terhesen.
2011. jan. 24. 12:19
 5/7 anonim ***** válasza:
Na ilyet se hallottam még, hogy nő hagy ott terhesen férfit...Hogy fordulhatott ez elő?
2011. jan. 24. 12:42
 6/7 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem ha megszületik a baba te is kérheted a DNS tesztet.Az fizeti,aki veszt!
2011. jan. 24. 13:13
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszaitokat, sokat segítettetek....bízom benne, hogy sikerrel járok majd, de elsődleges számomra a békülés, hisz mégis csak egy család vagyunk/leszünk....viszont egyenlőre nagyon le vagyok törve :(
2011. jan. 24. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!