Szülők, akiknek 16 éves gyerekük van! Mennyit engedtek meg Nekik?
Nekem nincs 16 éves gyerekem, de ha nem baj elmondom, én hogy csinálnám. :)
Pl bulizni ennyi idősen, csak helybeli helyre engedném, ahonnan akármikor haza tud sétálni, vagy el lehet érte menni. Hacsak nem Pestiek vagytok, mert akkor erre ez sem ad biztonságot. Én Pestre/Pesten nem engednék el egy 16 éves lányt bulizni. Kb. ezt olyannak tartanám, mint a harcmezőre küldeni valakit fegyver, "pajzs" és kiképzés nélkül.
Ott alvás alatt mit értesz? A szerelménél ott alvást?
Én azt sem engedném meg. Bár, ha a lányod szexuálisan aktív akar lenni, ahhoz nem szükséges ott aludnia. Szóval ez inkább annak függvénye, hogy mennyire tudod meggyőzni őt arról, hogy ráér még ezzel. Ha ő maga is azt mondja, hogy nem akarja még, akkor nincs mitől féltened, és ott alhat.
Ha csak barátnői ott alvásról van szó, mondjuk, hogy egy buliból nem haza jön, hanem ott alszik... azt szerintem akkor engedd meg, ha előtte egyeztettél a barátnő szüleivel, mert akkor nem az lesz, hogy mindketten azt mondják, hogy a másiknál alszanak, közben pedig reggelig kimaradnak.
Hajnali kimaradás. Szerintem mindegy, hogy valaki 11-ig, éjfélig, vagy hajnali 4ig marad ki, veszély szempontjából nincs különbség. Szerintem az a fontos, hogy egyezzetek meg egy időpontban és ne késsen. Akkor tudhatod, hogy bízhatsz benne.
Én 18 és fiú vagyok. Ha nem zavar, hogy inni fog, esetleg kábítószer fogyasztás.(Legmenőbb helyen ez alap), illetve a srácok szexuálisan kihasználják(megdugják), az iskolát pedig nagyon hamar elkezdi hanyagolni. akkor engedd el.
Ezt mind tapasztalatból írom, nem kötekedés. Ha lányom lesz esetleg valamikor, tuti, hogy 30 éves koráig nem mehet sehova :)
Üdv
Szia!
Az én gyerekem nem a diszkót kedveli hanem a koncerteket. Oda ugye még ötvenévesek is járnak. Tehát én és a barátnője anyukája vagy az apukák elvisszük a lányokat. Ők az első sorban buliznak mi hátul leülünk és beszélgetünk ha megunták irány haza! Őket nem zavarja sőt mindig mondják milyen jó fej anyukájuk és apukájuk van. 16 évesen ugye már szeretnek pasizni meg néha innának is. Egy két 3centes seris kolát megszoktunk nekik engedni ettől bajuk nem lesz de még sem tününk gonosznak. Mi is jól érezzük magunkat és ők is!
Nekem ugyan nincs 16 éves lányom, de nem olyan rég voltam 16 éves.(Most leszek 21) Engem 15éves koromba csak a kisvároson belül engedtek el bulizni. Aztán 16 évesen már egyre több helyre mehettem. Szerintem nem a tiltás és a túlzott óvás a megoldás. Én rengeteg buliztam régen, és szerintem azért lettem elengedve már 16 évesen, mert meg volt a bizalom szüleim részéről( nem mondom h néha nem csináltam hülyeségeket a bulikba, de ez mind hozzájárult a személyiségem fejlődéséhez, és h most az vagyok aki). Barátomnál 16 évesen nem aludhattam, sőt még 18 évesen se aludhatott nálam barátom. Viszont mikor először eljött az a komoly szerelem, akkor szó nélkül ottaludhatott nálunk. Szóval szerintem a lényeg a bizalom, a sok beszélgetés, és az odafigyelés.:) Jah és még annyit azoknak akik 20éves korukig nem engedik el a gyerekeiket, na azok lesznek anyuci pici fiai, akik egy vajaskenyeret nem tudnak megkenni, és az első igazin bulijukon 1sör után szedhetik ki az árokból a gyereket.
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!