Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Iszonyúan idegesít a nővérem,...

Iszonyúan idegesít a nővérem, mit csináljak, hogy ne legyen bennem ez a tüske?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

19 éves lány vagyok, a legidősebb nővérem lassan 31, és itthon lakik velünk. Pedagógus, ezért hát elég kevés a fizetése, de nagyjából semmi spórolt pénze nincsen, mert heti 4x jár el bulizni, vagy táncórákra, nyaralni is legalább 4x volt. A szüleink nem fizetik ki nekünk a jogsit. Amivel nekem nem is lenne bajom... De a 31 éves testvéremnek a nagymamám kifizeti a teljes jogsiját. A mamám már nagyon öreg, és nem akarja, hogy a pénze rossz kezekbe kerüljön. Haragszom a testvéremre, mert elfogadja a pénzt, nagyim kis nyugdíját, és azért is haragszom, mert a szüleink házában lakik még. Elég kicsi a házunk... a szüleim nincs saját hálószobája, a nappaliban alszanak. Nem akar elköltözni, nincsen barátja, és mint mondtam, félretett pénze sem. Azt mondja albérletbe nem akar menni, mert akkor sosem lesz pénze egy saját kertes házra. Iszonyat pénzeket költ el nagyon drága ruhákra, anyukám is nagyon feszült miatta, mert a házimunkában nem igen segít. Ez a feszültség meg rám is rámragad. Visszatérve a jogsira... Én orvosi egyetemre járok, majdnem kitűnő tanuló vagyok, és most fogok az ösztöndíjamból, meg a nyári munkámból összerakni a pénzemet a jogsira. Rossz, hogy idén nagyjából semmit sem fogok tudni vásárolni magamnak, és rossz, hogy a testvéremnek minden szó nélkül ki lesz fizetve, nekem meg nem. Irigy vagyok, belátom, de nagyon zavar. Hogy lehetne ezt leküzdeni? Vagy mit csinálhatnék?

2015. aug. 28. 20:34
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

Egy rezidens sem keres nettó 270 ezret. Az alap 120k körül van az emelés óta, az ügyeleti díj l.f.sz esti fényben. Markusovszkyt meg nem kér az, aki külföldben gondolkozik.

Egy mesterszakon (ami 5 év) végzett pedagógus kezdő fizetése magasabb, mint egy rezidensé (6 év.) Ezen fölösleges vitatkozni.

2015. aug. 29. 13:52
 22/31 anonim ***** válasza:
67%

40 ezer forintot fizet akkor meg nem értem mi bajod van...

Ha a lakás rezsijét nézzük (nem nagy lakás ahogy írtad) még ha albérlet is kb 100e. forint albérlet + rezsi. Ettől többet mit vársz?

Fizesse a felét?

Anyukád, apukád is dolgozik. Havi szinten meg 40e nem olyan rossz tekintve hogyha saját a lakás akkor a rezsi kb ennyi.

2015. aug. 29. 14:06
 23/31 anonim ***** válasza:
67%

A szülők helyében nekem az lenne a bajom, hogy

- nincs saját szobám abban a lakásban, amiért én dolgoztam meg

- a gyerek, akit felneveltem és diplomát kapott (a pénzemen) a kezébe, 31 éves korában még kiszorít a nappaliba

- esze ágában sincs önálló életet kezdeni, hülyeségekre szórja el a pénzét.

Az, hogy fizeti a rezsit, a legkevesebb ilyen körülmények között.

2015. aug. 29. 14:14
 24/31 A kérdező kommentje:
Az a baj, amit az utolsó is írt... A szüleimnek is. És én meg sajnálom a szüleimet, és rosszul érzem magam, hogy nem tudok segíteni, ha tehetném, már most elköltöznék. És tudom, hogy az még messze van. Amúgy meg. A ház nem nagy. Mivel 3an vagyunk testvérek, és a középső is itthon lakik. De van földszint, ahol nagymamám él, és egy hatalmas kert is. Szóval ha úgy vesszük, azért nagy, de nem ennyi embernek. Ha ő nem lakna itt, elég kényelmes lenne. De szerintem még 10 év múlva is az lesz az élete, hogy eljár bulikba és hajnal 3kor jár haza...
2015. aug. 29. 14:21
 25/31 anonim ***** válasza:

"Egy rezidens sem keres nettó 270 ezret. Az alap 120k körül van az emelés óta, az ügyeleti díj l.f.sz esti fényben."

Az a 120 kapásból 134, de mindegy, aztán jön a hiányszakmapótlék ami a minimálbér 50 százaléka, továbbá az adott kórház is számos pótlékot biztosíthat, és ehhez jön a Markusovszky. Aki itthonra tervez, az bőven 300 felett tud keresni, ha akar.

2015. aug. 29. 15:10
 26/31 anonim ***** válasza:
Az öt év pedagógus képzést, meg ne hasonlítsuk az orvosihoz. Nagyon messze van attól a színvonaltól.
2015. aug. 29. 15:12
 27/31 anonim ***** válasza:
#26-os, ebben egyetértünk, de ne offoljuk már szét a kérdést.:-)
2015. aug. 29. 15:19
 28/31 anonim ***** válasza:
nem értem, ha havi szinten 40 ezret odaad anyukátoknak, abból egy lakás önrésze már kijönne. vagy anyukád nem teszi félre neki?
2016. dec. 5. 16:42
 29/31 anonim ***** válasza:
Talán mert szükségük van rá hogy a kajáját, plusz meleg vizet ilyeneket kifizessék?
2016. dec. 5. 18:00
 30/31 anonim válasza:
Ém fizetek Most 30ezert adtam.
2018. júl. 15. 12:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!