Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Iszonyúan idegesít a nővérem,...

Iszonyúan idegesít a nővérem, mit csináljak, hogy ne legyen bennem ez a tüske?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

19 éves lány vagyok, a legidősebb nővérem lassan 31, és itthon lakik velünk. Pedagógus, ezért hát elég kevés a fizetése, de nagyjából semmi spórolt pénze nincsen, mert heti 4x jár el bulizni, vagy táncórákra, nyaralni is legalább 4x volt. A szüleink nem fizetik ki nekünk a jogsit. Amivel nekem nem is lenne bajom... De a 31 éves testvéremnek a nagymamám kifizeti a teljes jogsiját. A mamám már nagyon öreg, és nem akarja, hogy a pénze rossz kezekbe kerüljön. Haragszom a testvéremre, mert elfogadja a pénzt, nagyim kis nyugdíját, és azért is haragszom, mert a szüleink házában lakik még. Elég kicsi a házunk... a szüleim nincs saját hálószobája, a nappaliban alszanak. Nem akar elköltözni, nincsen barátja, és mint mondtam, félretett pénze sem. Azt mondja albérletbe nem akar menni, mert akkor sosem lesz pénze egy saját kertes házra. Iszonyat pénzeket költ el nagyon drága ruhákra, anyukám is nagyon feszült miatta, mert a házimunkában nem igen segít. Ez a feszültség meg rám is rámragad. Visszatérve a jogsira... Én orvosi egyetemre járok, majdnem kitűnő tanuló vagyok, és most fogok az ösztöndíjamból, meg a nyári munkámból összerakni a pénzemet a jogsira. Rossz, hogy idén nagyjából semmit sem fogok tudni vásárolni magamnak, és rossz, hogy a testvéremnek minden szó nélkül ki lesz fizetve, nekem meg nem. Irigy vagyok, belátom, de nagyon zavar. Hogy lehetne ezt leküzdeni? Vagy mit csinálhatnék?

2015. aug. 28. 20:34
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

Saját kertes házat pedagógusi fizetésből?!

Béjbim, ez nekem mérnökként elérhetetlen feladatnak tűnik. Itthon legalábbis...

2015. aug. 28. 21:15
 12/31 A kérdező kommentje:
Ha anyukám elkezd vele beszélni, csak jön a kifogásokkal, hogy szerinte ennyi idősen még senkinek sincs saját lakása, meg hasonlók. Mindig kiabálás a vége, komolyan. Mindig másokra hivatkozik.
2015. aug. 28. 21:17
 13/31 anonim ***** válasza:
Megjegyzem rezidens fizetésből jutalékokkal lazán össze lehet spórolni öt év alatt egy lakás árát...
2015. aug. 28. 22:59
 14/31 anonim ***** válasza:
A rezidens nem MLM-ben dolgozik, hogy jutalékot kapjon.:-)
2015. aug. 28. 23:19
 15/31 anonim ***** válasza:
54%

[link]

Egyébként itt van a pedagógus bértábla. Ezek az alapbérek.

2015. aug. 28. 23:29
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Gondolj arra, hogy ő lesz majd marha irigy, amikor neked lesz önerődből jogsid, kertes házad, menő autód és családod. :D Szüleiddel esetleg beszélj erről, de te nem hiszem, hogy nagyon tudnál mit tenni. Mindenesetre kitartás. :)
2015. aug. 29. 00:21
 17/31 anonim ***** válasza:

"A rezidens nem MLM-ben dolgozik, hogy jutalékot kapjon.:-)"

Akkor ne jutaléknak nevezzük, hanem ösztöndíjnak és/bérkiegészítésnek. Egy rezidens lazán megkereshet nettó 270-et havonta hálapénz nélkül, és ebben még a Markusovszky nincs benne.

2015. aug. 29. 02:16
 18/31 anonim ***** válasza:
53%

Ez ugyan úgy az anyukád hibája is.

Ha ő nem mondja azt hogy pl. 30-60e forintot tegyen le az asztalra havi szinten akkor mégis mit vár?:)

Meg kell neki ezt mondani és a maradékot félrerakhatja, de 30 évesen ne éljen már ingyen.

2015. aug. 29. 09:14
 19/31 anonim ***** válasza:

Anyukád nem mer lépni pont ezért áll fenn a helyzet.

Ha meg nem ad bele a közösbe akkor ki kell rakni és fizet jóval többet egy albérletért.

Gondolj bele ha neked se mondaná senki hogy fizess valamiért akkor megtennéd? A nővéred így gondolkodik. Lépés elé kell állítani és akkor lehet megsértődik, de ez nem nektek rossz mert ha elmegy akkor is kevesebb rezsi és nem fogyaszt.

2015. aug. 29. 09:17
 20/31 A kérdező kommentje:

Írtam már, hogy fizet, havonta amúgy 40 ezret. De azt is írtam, hogy ezért is áll a bál, mert hogy szerinte ez túl sok, és mások, akik otthon laknak ennyi idősen nem fizetnek semmit...

Amúgy meg orvosira járok, de fogorvosnak tanulok, egész pontosan szájsebész szeretnék lenni. Magánszájsebészként pedig nem lesz rossz fizetésem. Csak hogy ezt a vitát lezárjam.

2015. aug. 29. 13:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!