Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem adja haza a férjem...

Miért nem adja haza a férjem az egész fizetését?

Figyelt kérdés
Eddig nem fordult elő, de úgy négy hónapja kevesebbet ad haza, mint amit kap. Nem gépezik, nem iszik, egyre biztosabb vagyok benne, hogy nője van! Mogorvább is mint régen.
2008. szept. 7. 21:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
79%

Én egy nő vagyok, de soha eszembe nem jutna, hogy elkérjem a férjem teljes fizetését. Igazából azt sem tudom, hogy pontosan mennyit keres... Sőt, semennyit se kérek el tőle, mert már kialakult, hogy melyikünk mit fizet be, kinél mennyinek kell lenni, és vagy ő ad nekem, vagy én neki, ahogy alakul. Mindketten tudjuk a másik bankkártyájának PIN kódját. Én nem tudom, de mi pénz miatt soha de soha nem veszekedtünk. Vannak dolgok, amiket ő intéz, és be tudja osztani, ráadásul van hobbyja is (mert miért ne lehetne??), amire szintén költeni szokott. Azzal, hogy elkéred tőle az összes pénzt, elveszed a jogot is tőle, hogy valamit megvehessen, vagy elintézhessen. Te nem jártál még úgy, hogy csak álltál egy kirakat előtt, és valamit annyira nagyon szerettél volna megvenni, de nem volt miből...?

Különben is rém ciki lehet, amikor egy férfinél nincs pénz... hát hogy néz az ki, hogy mondjuk a kollegáját nem tudja meghívni egy kávéra vagy valamire. Én szégyellném magam, ha a férjem pénz nélkül járna.

És tényleg, lehet, hogy azért mogorva, mert egy kicsit sokat akarsz tőle, nem kell rögtön megcsalásra gondolni. Az is lehet, hogy a haverjai, kollegái kicikizték, amiért "papucsférj", és most próbál a sarkára állni.

Mindenképpen beszéljétek meg a dolgot!

(...és ne haragudj, de az már elég gáz, ha te csak abból következtetsz arra, hogy nője van, hogy nem adja haza a fizetését...) szereted a férjedet egyébként?

2008. szept. 8. 09:52
 12/15 anonim ***** válasza:
76%

Nem hiszem, hogy jó ötlet, ha a férjed hazaadja az egész fizetését, ez tényleg visszatetsző lehet, még akkor is, ha neked jobb a pénzügyi érzéked, illetve ha egyedül viszed a háztartást. Az, hogy nője van, honnan jött le neked? Azért, mert goromba? Szerintem ez nem csak a nő miatt lehet, rengeteg egyéb ok megbújhat a háttérben.

A magam részéről én úgy vagyok vele, hogy nem érdekel, mennyit is keres pontosan a férjem. A számlákat befizetjük közösen, fele-fele arányban, a maradék pénzből meg mindenki azt vesz, amit akar. Nem tudom a bankszámlája PIN-kódját, de nem is érdekel. Az az ő pénze, ő kereste meg, mégis, hogy jönnék én ahhoz, hogy elvegyem tőle, és megmondjam neki, mire költhet, és mire nem? Cserébe ugyanígy nem szól bele ő sem az én ügyeimbe, a saját pénzem felől ő sem számoltat el. Nincs is semmi probléma közöttünk anyagiak terén...

2008. szept. 8. 10:24
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk közös kassza van. Ez úgy működik,hogy egy folyószám,lánk van két bankkártyával. Így tudjuk mennyi pénzből gazdálkodunk. Befizetjük a számlákat és aztán mindenki veszi ami kell. Nekünk ebből még soha nem volt problémánk. nincs én pénzem te pénzed csak mi. Ez a legnagyobb baj szerintem a mai házasságokkal képtelenek az emberek közösködni, megosztani.
2008. szept. 8. 11:29
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Számomra elképzelhetetlen lenne, hogy mindent "felesbe" fizessünk. Szerintem minden kapcsolat a kölcsönös bizalmon alapszik, éppen ezért közös bankszámlával rendelkezünk. Én fizetek be minden számlát, és én vásárolok be. Férjemnél és nálam is mindig van pénz, ha valami megtetszik, megvesszük. 7éve élünk együtt, de soha nem kérdőjelezte meg, hogy mire költöm a pénzünket, pedig ő háromszor annyit keres mint én.

Elég érdekes lenne, ha külön kasszán lennénk, hiszen az én fizum már a számlák befizetésekor elfogy. Minden hónapban kölcsön kellene kérnem a férjemtől, hogy el tudjak menni pl.fodászhoz? :-)

De hogy a kérdésre válaszoljak:

Mindenképp próbáld megbeszélni a dolgot a férjeddel, mielőtt rémeket látsz :-)

Én is szoktam olyat csinálni, hogy pár hónapig félre rakok pár ezer forintot, hogy meg tudjak venni egy drágább ajándékot a férjemnek. Lehet, hogy nálatok is ez a helyzet.

2008. szept. 8. 18:37
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindenkinek az egytől-egyig segítőkész válaszokat. Most, hogy végigolvastam, lehet hogy kicsit "túlreagálom" a dolgot. Pénz mindíg van nála, azért nem zsebelem ki harmadikán, de ismerve a múltját, tartok tőle, hogy jogos a félelmem. Nekem csak Ő van, nem akarom elveszíteni sem egy barátnő, sem a haverok miatt.
2008. szept. 8. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!