Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinek a feladata gondoskodni...

Kinek a feladata gondoskodni arról, hogy nagyinak legyen képe az unokáról?

Figyelt kérdés

Szerintem mindenki gondoskodjon magának fényképről, de lehet én gondolom rosszul.

Külföldön élünk kis családommal: férjem én és a 2 gyerek. Évente 1x járunk haza. Régebben az internetünkhöz járt ingyen nyomtatható kép, csak a postaköltséget kellett kifizetni és százával hoztuk a fotókat a porontyról minden évben. De ez az akció beszűnt, most már pénzért nyomtatunk mi is. Pár éve már így megy és egyes családtagok-főként férjem részéről-szinte fel vannak háborodva, hogy nem kapnak fotót, illetve kevés fotót kapnak az unokákról. Ők soha egyetlen darab fotót nem adtak nekünk akár magukról, akár bármiről. Hiába mondom nekik, hogy nekünk is pénzbe kerül, illetve magamnak se jutottam még el odáig, hogy nyomtassak fotót az elmúlt években. Utoljára 2013-ban osztottam szét képeket-mert akkor voltunk Magyarországon utoljára-, az esküvői fotókat nyomtattam ki mindenkinek. Akkor esküdtünk a párommal. 2 év kihagyás után most jöttünk megint, mert terhes voltam tavaly a 2.-kal és úgy nem akartam utazni. Nem hoztunk képeket mert tönkrement a nyomtatónk, és kisebb gondom is nagyobb volt annál, minthogy képeket hozzak. Ott van fenn az interneten minden kép, aki akar, az nyomtat belőle. (Azonkívűl mindig, mikor jövünk, hozunk apróságokat. Most csak a gyerekeknek hoztunk, mert úgy teli lett a kocsi, amivel jöttünk, hogy egy darab zabszem se fért volna már be. Megvettük pedig anyósnak is a szokásos ajándékját. Mindig öblítőt hozunk neki, meg még ezt azt. De most nem fért be a kocsiba. Egyből jött is, hogy hát még azt se hoztunk...) Érdekes, az én szüleim soha nem követelőznek.

Most válogatok össze nekik képeket, mert egész idő alatt, ahogy itthon voltunk, nem győzte mondani, hogy az új kisunokáról alig van fényképe. Kinek a feladata lenne gondoskodni arról, hogy legyen a nagyinak fotója a kisunokákról?

2015. aug. 28. 09:28
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Néha szoktam neki nyomtatni, nem arról van szó, hogy azt a pár forintot ne tudnám kifizetni, de úgy mondja mindegyik, hogy bezzeg az első lányról rendesen vittem nekik a fotókat, most meg csak azt a párat. Ez háborít fel, hogy adok pár képet, de elégedetlenkednek. Most majd be kell érnie a nagyinak azzal a 32-vel, annyi csak tán elég lesz.
2015. aug. 28. 15:16
 22/25 anonim ***** válasza:
Több száz képem van az unokámról,a gépemen,a telefonomon,a tableten,mindenhol,de amikor papír alapú képet kértem egy bölcsis fotózásról az annyira drága volt,hogy inkább a lányom beszkennelte én meg kinyomtattattam darabját 20 Ft körüli áron!:)
2015. aug. 28. 16:32
 23/25 anonim ***** válasza:
Ez legyen a világon a legnagyobb problémád, hogy képet kell nyomtatnod a gyerekedről. Őszintén kívánom!
2015. aug. 28. 20:29
 24/25 anonim ***** válasza:

Szinte naponta töltök fel képet/videót a kisfiamról egy zárt csoportba. Minden rokonom tag, azt mentenek le, nyomtatnak ki, amit akarnak. A nagyszülők általában megoldják, a dédinek segítünk, mert nehezen mozog.

Ha valaki tud valami jó akciót fótóelőhívásról Pl. 100 db 2000 Ft-ért, akkor felrakja, és aki akar, rendel.

Ha kell, segítünk, elhozzuk a képeket, ha valaki nem tud elmenni érte, vagy nem tudja a megrendelő szoftvert használni.

Nagyobb ünnep, pl. karácsony előtt csinálok olyan képet, amit nem rakok fel, pl kisfiam mikulás ruhában, azt előhivatom, és úgy adjuk át.

Pár perc alatt megvan az egész és az a pár száz forintnyi ajándék akkora örömet tud okozni :)

2015. aug. 28. 20:35
 25/25 anonim ***** válasza:
65%

Ti amúgy tudtok olvasni? A kérdező arról panaszkodik, hogy a rokonság nem elégszik meg a néhány nyomtatott képpel.. Hozzászoktak ahhoz, hogy az első gyerekről rengeteg képet tudott vinni, most meg nem teheti meg. Amúgy milyen pár száz forintról beszéltek?!

32 kép, az igen...pár szór forint. De most nem néhány képről van szó évente, hanem többről és gyakrabban.

Anno mikor kinyomtattattam magamnak a képeket, kb 600-at, akkor 10ezer forintot fizettem érte... és akkor ez ugye azt jelenti, hogy darabja 17ft, akció volt épp.

Szóval persze, néhány képet tud nyomtatni, szokott is, de nekik ez sem elég. És nem csak egy rokonról van szó, hanem ötről.

Szóval tanuljatok meg olvasni és értelmezni, mielőtt csak úgy nekiestek bárkinek. Nem sok hozzászólónak sikerült felfognia azt, amit a kérdező írt. PEdig elég egyértelműen leírta.

2015. aug. 28. 20:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!