Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinek a feladata gondoskodni...

Kinek a feladata gondoskodni arról, hogy nagyinak legyen képe az unokáról?

Figyelt kérdés

Szerintem mindenki gondoskodjon magának fényképről, de lehet én gondolom rosszul.

Külföldön élünk kis családommal: férjem én és a 2 gyerek. Évente 1x járunk haza. Régebben az internetünkhöz járt ingyen nyomtatható kép, csak a postaköltséget kellett kifizetni és százával hoztuk a fotókat a porontyról minden évben. De ez az akció beszűnt, most már pénzért nyomtatunk mi is. Pár éve már így megy és egyes családtagok-főként férjem részéről-szinte fel vannak háborodva, hogy nem kapnak fotót, illetve kevés fotót kapnak az unokákról. Ők soha egyetlen darab fotót nem adtak nekünk akár magukról, akár bármiről. Hiába mondom nekik, hogy nekünk is pénzbe kerül, illetve magamnak se jutottam még el odáig, hogy nyomtassak fotót az elmúlt években. Utoljára 2013-ban osztottam szét képeket-mert akkor voltunk Magyarországon utoljára-, az esküvői fotókat nyomtattam ki mindenkinek. Akkor esküdtünk a párommal. 2 év kihagyás után most jöttünk megint, mert terhes voltam tavaly a 2.-kal és úgy nem akartam utazni. Nem hoztunk képeket mert tönkrement a nyomtatónk, és kisebb gondom is nagyobb volt annál, minthogy képeket hozzak. Ott van fenn az interneten minden kép, aki akar, az nyomtat belőle. (Azonkívűl mindig, mikor jövünk, hozunk apróságokat. Most csak a gyerekeknek hoztunk, mert úgy teli lett a kocsi, amivel jöttünk, hogy egy darab zabszem se fért volna már be. Megvettük pedig anyósnak is a szokásos ajándékját. Mindig öblítőt hozunk neki, meg még ezt azt. De most nem fért be a kocsiba. Egyből jött is, hogy hát még azt se hoztunk...) Érdekes, az én szüleim soha nem követelőznek.

Most válogatok össze nekik képeket, mert egész idő alatt, ahogy itthon voltunk, nem győzte mondani, hogy az új kisunokáról alig van fényképe. Kinek a feladata lenne gondoskodni arról, hogy legyen a nagyinak fotója a kisunokákról?

2015. aug. 28. 09:28
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem kell 20-30 fotó. A nagyik biztosan örülnének időnként 2-3 fotónak, ami nem is nagy összeg, de legalább folyamatosan látják a fejlődését az unokáknak, mert ha jól értem, távol laktok egymástól és nincs lehetőségük rendszeresen unokázni. Szerintem ilyen esetben még inkább érthető, hogy vágynak képekre.
2015. aug. 28. 09:57
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Ne rágd ezen magad, ha ritkán látja az unokát, érthető, hogy szeretne képeket, de szerintem se kell százával nyomtatni. Egyáltalán nem értenek a nethez?
2015. aug. 28. 10:07
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Jó kérdés, bár tényleg nekem úgy tűnik, hogy túl nagy ügyet csinálsz belőle.

Lehet, hogy a nagyik nem értenek ehhez, és fogalmuk sincs, hogyan kell előhívatni.

Egyébként a dm-ben nagyon jó áron lehet előhívatni, neted feltöltöd a képeket, és pár nap múlva már mehetsz is érte (vagy a nagyit elküldöd! :) )

[link]

2015. aug. 28. 10:11
 14/25 piroska és a farkas ***** válasza:
47%
Nálunk vegyes. Úgy értem, mi adunk képet, de mivel pl a facebookra is teszek fel, van, h anyukám megkéri testvéremet, h mentse le neki pendrive-ra, és szépen elmegy, és előhivatja magának. Idegesítő amikor ebben is csak a harc megy, ez kicsit olyan, h " nem láthatom az unokámat, mert 200 km- re lakik, és a menyem nem hozza el". Hát uzatt oda a jo ég áldjon meg. Aki igazán szeretne képet, gondoskodik rola, hogy legyen, de persze mondom, mi adunk is, így nálunk teljesen jol müködik ez a dolog.
2015. aug. 28. 10:37
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Azert 20-30 kep az unokakrol evek alatt ne mondd nekem, hogy egetrengetoen sok...anyueknak es anyoseknak valoban 100+képe van róluk, a nagy reszet tőlünk kapják/tak...sőt, dedik es a mi(szulok) keresttszulei is..eszembe se jutna elvarni tőlük, hogy az altalam készített képeket ok hivassak elő. Szerinten túl nagy feneket keritesz a dolognak es "jogos" anyosod kerese..dm-ben lehet egyebkent 20 ft ert elohivatni..altalaban 100+keptol van akció, es altalabn van..
2015. aug. 28. 11:27
 16/25 anonim ***** válasza:
15%
Ha én annyira látni akarok valakit, csak bepötyögöm a címsorba, hogy facebook.
2015. aug. 28. 11:33
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Amikor én voltam gyerek, akkor anyáék évente 1-2 képet adtak a nagyszülőknek. Most pedig a nagyik felmennek Facenookra, korábban iwiwre és kész. Ami tetszik, lementik, de egyik se nyomtatja ki. Sógoroméknál volt karácsonyi fotózás és lehetett naptárat, bögrét, párnát rendelni. Abban az évben ilyen ajándékokat kaptak a nagyik. Odáig voltak meg vissza. Érdemes figyelni a dm, a müller, a ceve akcióit, sokszor töredék áron lehet nyomtatni, vagy fotóval ellátott terméket rendelni.
2015. aug. 28. 11:53
 18/25 anonim ***** válasza:
80%
Ennél nagyobb bajod, komolyan... Hogy a nagyiéknak pár képet kinyomtass...
2015. aug. 28. 13:02
 19/25 anonim ***** válasza:
33%
De ha ennyire nem ügy, akkor miért nem a nagyi nyomtatja ki?
2015. aug. 28. 13:19
 20/25 anonim ***** válasza:
68%

Nem értem ezt a nyomtató problémát. Igazából az egész kérdést nem értem.

Lefényképezed a gyereket, beviszed a fényképészhez és ő 20 Ft/db-ért megcsinálja rendes fényképméretűre a képet.

Ennyi.

Amúgy évente egyszer nem vagy képes odavinni nekik 1 db képet? Ki kér albumot? Valahogy nagyon furán gondolkodsz az egész dologról.

Ha annyira képet akarnak nézegetni, akkor meg viszed a laptopot vagy tabletet, telefont...akármit, aztán átlapozzátok. Egy képet meg otthagytok nekik.

Komolyan mondom, az életképtelen embereken úgy ki tudok akadni, hogy hihetetlen.

2015. aug. 28. 14:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!